USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

MÜSİAD Sağlık Sektör Buluşması

MÜSİAD Sağlık Sektör Aktörleri ile Sağlık Sorunlarını Masaya yatırdı.

MÜSİAD Sağlık Sektör Buluşması
18-03-2015 06:31
Google News

              Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şubesi , İl Sağlık Müdürlüğü,İl Halk Sağlığı Müdürlüğü,Kamu Hastaneler Birliği  Genel  Sekreterliği,Eczacılar Odası gibi sağlık kurumlarını bir araya getiren buluşma gerçekleştirdi.Yay Grand Otelde düzenlenen MÜSİAD Sağlık Sektör Buluşmasına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Al İkram Tuna, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik,Özel Hastane  yöneticileri, Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül ve yönetim kurulu üyeleri ile MÜSİAD  üyeleri katıldı.

           Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,Mart ayının etkinlik anlamında yoğun bir ay olduğuna dikkat çekerek, Çanakkale Şehitlerini rahmetle andı,doktorlar ve sağlık çalışanlarının ise tıp bayramını kutladı. Sağlıkta devrim yarartıldığına dikkat çeken Vali Koçak  Daha önce Şanlıurfa ev Diyarbakır'da Kaymakamlık görevi yaptım.Acil vakalar için ambulans yoktu. Gelişmiş Avrupa ülkelerinin vatandaşları için kullandıkları ambulans uçak ve helikopter  efsane imiş gibi anlatılıyordu. Bu gün acil durumlarda vatandaşlarımız  ambulans uçak ve helikopterlerle taşınıyor.  Hastaneler belli kesimlere hizmet ediyordu. Devlet hastaneleri memurlara SSK hastaneleri işçilere bakıyordu. Vatandaşlar arada kalıyordu.Özel muayenehanelerde tedavilerini yaptırabiliyorlardı. Hekime ulaşmak zordu,ilaç temin etmek zordu. Öyle ki ilaç simsarları türemişti.Hekimler arasında ücret adaletsizliği vardı.Kimi muayenehanesinde  uçuk gelirler elde ederken kimi de geçim sıkıntısı çekiyordu.Bugün dünya sağlık örgütleri Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmeyi  hizmette devrim olarak değerlendiriyor ve görüyor.Türkiye'de ekonomik krizlerde sağlık alanındaki bütçe ve harcamalarını kısmadı. İnsan odaklı  hizmet anlayışı var.? Dedi.

                  Sağlık sistemini değiştirmek zor

            Eğitim yıllarında,zaman zaman dışarıdan gelen eğitmenlerin sağlık alanındaki gelişme ve hedefleri anlatırken tereddütler yaşadıklarını ifade eden Vali Koçak Öğrencilik yıllarımızda ve stajyerlik döneminde arkadaşlarımızla ortak kanımız,sağlık sisteminin değişmesini,demokratik sistemin değişmesinden zordu.Öyle görüyorduk. Zaman içerisinde,sağlam bir felsefe ve güçlü bir irade ile yönetimlerin hizmette devrim yaratabileceklerine tanık olduk? şeklinde sözlerini sürdürdü.

          Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Ağırakça ise,sağlık alanına tevdi edilen bütçeyi harcarken hassasiyet gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak Sağlık kuruluşlarında zaman zaman hizmette sıkıntılara tanık oluyoruz. Duyumlarımız izlenimlerimizle bazı doktorların ilgisi olamayan ameliyatları yaptıklarını ortaya koyuyor. Sağlık alanına tevdi edilen bütçeyi harcarken tüyü bitmemiş yetimin ve 77 milyonun o bütçede hakkı olduğunu unutmamak lazım.Bu sadece sağlık alanında değil her alanda bu düşünce hakim olmalıdır,Ümmetin bir kuruşunu cebine indiren, Allah'ın huzurunda bunun hesabını verecektir. Mardin'de sağlık alanında eksiklikler var.Bu eksiklerin giderilmesi için hepimize görevler düşüyor. Benim hayalimde Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Meristen Tıp Fakültesi  kurulması var.? Dedi.

              MÜSAİD Şube Başkanı M.Nurettin Kasap,  konuşmasına Çanakkale Zaferin kutlarken,Halepçe katliamını da kınadı. Kasap sağlık sektörünün  risk ve stresin en yüksek olduğu meslek gurubu olduğunu ifade etti. Diğer mesleklerdeki hata ve kayıpların telafi edilme şansının bulunduğuna dikkat çeken Kasap Sağlık sektöründe yapılan hatanın telafisi yoktur.sağlık çalışanları psikolojileri ne olursa olsun vakalara müdahale etmek durumunda kalıyorlar.Son zamanlarda  sağlık personeline karşı şiddet ayrı bir sorun olarak ortaya çıkıyor.Bu fiili şiddete karşı olduğumuzu ve kınadığımızı belirtmek isterim. Sağlık çalışanı hareketliliğini düşürmek,personel açığını kapatmak,yatak sayısında ortalamayı yakalamak,altyapı çalışmalarını sağlamlaştırmak ve İl'imize tıp fakültesi kurulmasını arzuluyoruz? dedi.

           Kurumsal Başkan Ali Dündar ise huzur,güven ve istikrarın olmadığı yerde ekonomik gelişmenin sağlıklı olmasının mümkün olmayacağını söyledi. Dündar Çözüm sürecine her kesimin destek vermesi gerekir.MÜSİAD olarak çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elimizden gelen imkan ve fedakarlığı yapmaya hazırız.Statükocuların,paralel yapılanmanın karşısında duruşumuz net ve tavizsizdir? dedi.

          İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Derviş,İl Halk Sağlığı Müdürü Uz.Dr.Saffet Yavuz ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Uz.Dr. Emine Al,Mardin'deki sağlık haritasını ortaya koyan ortak bir sunum yaptı. Sunumu gurup adına İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş gerçekleştirdi. Düne oranla sağlık hizmet ve imkanlarının her gün biraz daha ileriye gittiğini söyleyen Derviş,kişi başına düşen uzman doktor,pratisyen doktor,yardımcı sağlık personeli ve yatak sayısında Türkiye ortalamasının altında olduklarını rakamlarla anlattı.

       MÜSİAD'ın Sağlık Sektör Buluşması müzik eşliğinde kuzu dolması yemeği ile devam etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ