USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

MÜSİAD´tan Değerlendirme Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şubesi basın mensuplarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

MÜSİAD´tan Değerlendirme Toplantısı
17-06-2015 11:48
Google News

 

          MÜSİAD Mardin Şube Başkanlığında gerçekleştirilen Kahvaltılı Basın toplantısında,Şube Başkanı  M.Nurettin Kasap,MÜSİAD İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Dündar ve genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

          MÜSİAd Şube Başkanı M.Nurettin Kasan,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin  (MÜSİAD), Eskişehir´de düzenlediği Genel İdare Kurulunda, ülke genelinde bulunan 86 Şube Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile yaptığı olağan Başkanlar Toplantısı´nda, 2015 Genel Seçim Sonuçları sonrasında ortaya çıkan tabloyu değerlendirerek, istikrarın korunması için atılması gereken adımları  bir görüş olarak ortaya koyduklarını söyledi.

                 KOALİSYON HÜKÜMETİ ZARURİDİR.
            07 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden sonra oluşan meclis aritmetiği, bir partiye tek başına iktidar imkanı tanımadığını ifade eden Kasap, ? Milletimizin verdiği bu karar, tüm siyasi partiler için bir kayıp değil, özeleştiri imkanı doğurduğundan, kazanç olarak da değerlendirilmelidir.
         Bugün yapılacak en doğru şey, seçim sürecinde oluşan dargınlık, kırgınlık ve suçlamaların bir kenara bırakılarak, seçmenin verdiği mesajın iyi anlaşılması ve bu meclis içinden çıkacak yeni hükümet seçeneklerinin değerlendirilmesidir.
         Oluşan yeni meclis aritmetiğine göre, bir koalisyon hükümetinin kurulmasının zaruri olduğu aşikârdır.? Dedi.
                   ?MİLLET İRADESİNE´ SAYGI
        Türkiye´nin   istatistiki olarak, ekonomik ve sosyal alanda sıçrama dönemlerini, güçlü tek parti iktidarları döneminde yakaladığına dikkat çeken Kasap ? 7 Haziran seçim sonuçları ile ortaya çıkan tablo milletin iradesidir.Herkesin bur iradeye saygı duyması ve ders çıkarması gerektiği inancını taşıyoruz. Bu tabloya göre, mevcut siyasal sistemimizin tıkalı kanallarının açılması ve ulusal ile uluslararası arenada hak ettiğimiz seviyeye ülkemizi taşıyacak, yetki ve sorumlulukların daha katılımcı bir şekilde belirleneceği, etkin bir sistem üzerinde titizlikle düşünülmesi gerekmektedir.
            Siyasetin, ilk ve öncelikli görevi, bu meclis aritmetiğinden, olabildiğince sağduyulu ve olabildiğince hızlı bir hükümet çıkarmaktır. Bununla ilgili çalışmalarda, niyet ve gayretler, samimiyetle ortaya konulmalı, olmazı göstererek kendini kenara çeken tavırlardan kaçınılmalı, partiler küçük hesapla hareket etmemeli, samimiyetle sonuç almak amaçlı çalışılmalıdır. Bunun aksi, göstermelik görüşme ve davranışları milletimiz kolayca gözlemler ve tepkisini sandıkta ortaya koyar.? Şekline konuştu.

                KUVVETLER AYRILIĞI KARGAŞAYA DÖNÜŞMESİN

             Ülkede kuvvetler ayrılığını kargaşaya dönüşmesinin her kesime ne fazla da ekonomik dengelerin sarsılmasına neden olacağının altını çizen Kasap ?, ?Kuvvetler Ayrılığı´ olarak ifade edilen, ancak, ?Kuvvetler Kargaşası´ şeklinde kurgulanan ve uygulanan, sonuçları itibarıyla içinde sorunlar barındıran siyasal sistemimiz tekrar değerlendirilmeli ve milletimizin hak ettiği, yeni bir sistem, yeni ve sivil bir Anayasaya ile uygulamaya alınmalıdır.
             Bu süreçte, Seçim Kanunu değiştirilerek Seçim Barajı, Dar Bölge veya Daraltılmış Bölge Sistemleri değerlendirilmeli, Siyasi Partiler Kanunu tekrar gözden geçirilmelidir. Bu değişiklikler yapılmadan yapılacak bir seçimden yeni bir seçime gidilirse, aynı hatalar tekrar yapılarak farklı bir sonuç beklenmemelidir. Bazı yabancı basın yayın organlarında seçim öncesi ve seçim sonrası yayınlanan haber ve makalelerde, onlara düşmeyecek bir söz hakkıyla, adeta bir zafer havasının esmesi düşündürücüdür. Neticede, milletin kararı yerini bulmuştur. Kazanan da kaybeden de bu millettir, başkalarına söz düşmez.
         Devlette ?Devamlılık Esastır? ilkesinden hareketle, yeni hükümet kurulma sürecinde, kamu kurum ve kuruluşları, zafiyet göstermeden ve aksatmadan rutin görevlerini yürütmelidir. Bürokraside yaşanacak muhtemel tıkanıklık ve yavaşlamalar, ülkemize kaybettirir.
        Tüm ekonomik ve finansal çevreler, sorumluluk bilinci içerisinde hareket ederek, piyasa dinamiklerinin kendi doğal süreçleri içerisinde işlemesi için büyük bir hassasiyetle hareket etmeli; ulusal ya da uluslararası ölçekteki herhangi bir manipülatif yaklaşıma fırsat vermemelidir. Ekonomimizin temelleri sağlamdır, kısa vadede bu süreçten etkilenmez, ama, sürecin uzaması, fırsatçılara gün doğurur.
          Siyasal ve ekonomik piyasaları yakın takip eden uluslararası takip ve derecelendirme kuruluşları da, arızi koşullarda oluşan siyasal dalgalanmalar üzerinden bir Türkiye algısı üretmemeli; genç ve dinamik nüfusu ve iş piyasaları ile çok daha ağır koşullardan bile hızlı ve etkin refleksler ile çıkmasını bilmiş ülkemizin, güvenli bir liman olduğunu gözden uzak  tutmamalıdır.? Diye konuştu.
                      HUZUR VE GÜVEN İSTİYORUZ.

      İş dünyasının her yerde birinci önceliğinin huzur ve güven ortamın olduğuna vurgu yapan Kasap, son yıllarda ortaya çıkan başarılı ekonomik performansın olumlu etkileri, yabancı sermaye ilgisinin yaşanan siyasi dalgalanmalara rağmen etkilenmemiş olmasını önemli gelişme olarak yer aldığını söyledi.Kasap ?İş alemi olarak,´Huzur, Güven ve Pozitif İstikrarın´ devamı önceliğimizdir. Bunu yaparken, eğitim reformu, hızlı ve adil işleyen daha iyi bir hukuk devleti, devletin zafiyete uğratıldığı alanların ortadan kaldırılarak milletimizin tümünü kucaklayan çözüm sürecinin devamı arzumuzdur.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.
     

.      Kasap,Son süreçte bölgede yaşanan bazı gerginlik ve kavgaların  1990´lı yılları hatırlattığını, olayların büyümeden sonlandırılması için HDP ve HÜDAPAR taraflarının karşılıklı iyi niyet görüşmeleri yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber.Mehmet Çelik-Adnan Avuka

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ