USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

MÜSİAD´tan Gazeteciler Cemiyetin´e Ziyaret

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nureddin Kasap Mardin Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret ederek "Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutladı.

MÜSİAD´tan Gazeteciler Cemiyetin´e  Ziyaret
10-01-2017 08:44
Google News

   Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Onursal Başkanı Adnan Avuka, Yönetim Kurulu Üyeleri Vahap Erdoğan ve Neriman Çelebi´yi   MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nureddin Kasap, Tevfik Ülker ve Fethullah Baday Cemiyet binasında ziyaret etti. Şube Başkanı Nureddin Kasap  ?Haber alma hakkı, önemli insani ihtiyaçlardan biridir ve gazeteciler, bu ihtiyaçların karşılanmasında kamuoyuna karşı sorumluluğu bulunan ve kamu görevi ifa eden kişilerdir. Basının; gücünü halktan alarak,  elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtma, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, eğitme ve aydınlatma gibi çok önemli görevleri vardır? dedi.

           Görevlerini yerine getirirken basın etiğine bağlı kalan, kay­nağı belli haberleri dile getirerek toplumla paylaşan, hukukun evrensel standartları ile kişi hak ve hürriyetlerine saygıdan taviz vermeyen gazetecilerin varlığı, basının yanı sıra ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi de daha güçlü kıldığına vurgu yapan Kasap ?"Büyük, köklü ve güçlü ülkeler, çok sesli, renkli, etkin, modern teknoloji ile donatılmış basın yayın organlarına sahiptir. 

Günümüzde sağlam toplumsal yapısı, özgüveni yüksek, demokratik işleyişi kuvvetli, sosyo-ekonomik kimliği olan ülkelerin çok sesli medya organları, kendi vatandaşlarını dünyadaki gelişmelerden anında haberdar edebilme yeteneğine sahiptir. Farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkanı bulduğu medya, sağlıklı bir kamuoyu için de çok önemlidir.

Medya bağımsız olmalıdır; basında çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. Fakat basının özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak da algılanmamalıdır. Aslolan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır. 

Demokratikleşme ve şeffaflaşma politikalarında kilit rol oynayan basının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. 

En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin halkı doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabaları hiç kuşkusuz takdire şayandır.

Çeşitlenen medya teknolojileri özellikle son yıllarda sosyal medyanın aktif kullanımı doğru ile yalan haberin ayrımını zorlaştırdı. Sosyal medya hızlı haber alma, kamuoyu oluşturma açısından olduğu kadar ´kara propaganda´ bakımından da istenmeyen yayınların platformu haline geldi. Doğru haber vermek kadar bu kara propaganda malzemelerini ayıklamak da habercilerimizin yükümlülükleri arasına girdi. 

Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. ? dedi.

   Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik,  1961 yılında gazetecilerin elde ettiği hak ve özgürlüklerin, günümüzde alınmak istendiğine dikkat çekerek ? Yerel basının güçlendirilmesini istiyoruz. Globalleşen dünyada, evrensel habercilik anlayışının benimsenmesi, haber  ve ifade özgürlüğü kanallarının açık tutulması beklentimizdir. Günümüzde düşüncelerinden, haberlerinden ve yazılarından dolayı gazetecilerin tutuklanması demokrasi adına iyi bir fotoğraf olmadığını düşünüyorum.  Demokratikleşme ve şeffaflaşma noktasında basına düşen görevleri yerine getirebilmesi ifade ve haber yapma özgürlüğü ile mümkün olabilir.? Dedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ