USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Neşe Erberk Anaokulu Mardin´de açıldı..

Özel Mardin Neşe Erberk Anaokulu, önce Türkiye daha sonra da Avrupa güzeli seçilen Neşe Erberk´in katılımıyla Mardin´de açıldı.

Neşe Erberk Anaokulu Mardin´de  açıldı..
09-11-2017 07:57
Google News

Türkiye çapındaki 38. Şubesini Mardin´de açan okulun açılışına Neşe Erberk´in yanı sıra veli, vatandaş ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan okulun kurucusu Arzu Şaraldı Can, ? Nitelikli eğitim yuvaları her il için şarttır. Özellikle anaokullarına, okul öncesi eğitim süresince çok iş düşmektedir. Paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi, işbirliği içinde çalışmayı bu süreçte öğrenen çocuklar kendilerine saygıyı ve özgüveni geliştirirler. Bilindiği gibi 3-6 yaş, çocukta birçok gelişim ve değişimin yaşandığı çağdır. İşte tam da bu noktada kurumumuz diğer kurumlardan farklı olarak Özel Mardin Neşe Erberk Anaokulu Joyfull House yetenek geliştirme programını uygulamakla beraber çocukların yeteneklerini oyun tadında geliştirmektedir.? Dedi.

      Eğitsel araçlarla donatım

   Okul Kurucusu Arzu Şaraldı Can, alanında uzman eğitimcilerin yansır, fiziki ve eğitsel araçlara önem verdiklerini belirterek  ? Gerek fizikî gerekse de eğitsel araç-gereçler, oyun malzemeleri, öğretmenlerin nitelikleri göz önünde bulundurarak eğitim camiasına iddialı ve ciddi bir girişle kalitemizi ortaya koymaya hazırız. Bu amaç doğrultusunda hedefimiz, klasik anaokulu kalıplarından çıkarak çocukların doğuştan gelen yeteneklerini profesyonel eğitimciler desteğiyle fark etmek, geliştirmek ve yönlendirmektir.? şeklinde sözlerini sürdürdü.

           Neşe Erberk Anaokullarının kurucusu Neşe Erberk, Mardin´de anaokulu açmanın gururu ve heyecanını yaşadığını ve hayallerinden birinin de Mardin´de bir şube açmak olduğunu ifade etti. Yurt genelinde bulunan şubelerin tanıtımını yaptıktan sonra, uyguladıkları eğitim sisteminin içeriğine değinen Neşe Erberk, Anaokullarının farklılıkları, yetenek geliştirme programının nasıl işlediği, branş öğretmenleri ile çalışmanın faydalarını açıkladı.

             Okullarında güne yoga ile başlandığını belirttikten  Erberk ?Eğitimimizdeki en büyük farklılık Anadili-Fen&Doğa Çalışmaları adı altında bilişsel gelişimi destekleyen deney çalışmaları çevre gezileri, gruplama eşleştirme, kavramlar ve sayı çalışmalarını içine alan High- Scope (Aktif öğrenme), Gems (Fen ve Matematik), Scamper (Yaratıcı düşünme) ve eğitim sistemimizin temel taşı olan Reggio Emilia (Yaşayarak öğrenme) eğitim programlarının uygulanmasıdır. Bunların dışında okullarımızda yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarıcı, özgüvenlerini pekiştirici Drama, çocukların el becerilerini keşfedebilmeleri ve geliştirmeleri için kendilerini özgürce ifade edebilecekleri resim, seramik ahşap boyama, kukla yapımı ve farklı materyalleri tanıma, tanımla çalışmaları için El Sanatları, Native Speaker eğitmen yönteminde çocukların en hızlı öğrenme yöntemini kullanarak, kalıcı hafızaya yönelik yabancı dil eğitim programı branş etkinliklerindeki (müzik,orff, bale, dans,sanat) kavramlarını aynı anda hem Türkçe hem İngilizce her iki dilde açıklanması( Simultaneous Bilingual Teaching) gibi daha bir çok eğitici dersi kapsamaktadır. Özetle sınıflara sıkıştırılmış dersler yerine bahçede oynayarak mutfakta yemek yaparak gezilerde görerek laboratuarda deneyerek kendi adlandırdığımız dünya oyunları (global games) ile yoğun İngilizce ve Türkçe akademik programları eğlenceli hale dönüştürüyoruz. Anne-Baba eğitimi de işimizin diğer bir boyutunu teşkil etmektedir.? Şeklinde konuştu.

                Neşe Erberk´ten sonra, okul Müdürü başta olmak üzere sırasıyla Halkla İlişkiler Danışmanı, grup öğretmenleri, branş öğretmenleri, mutfak ve kat görevlileri kendini tanıttı. Daha sonra kurdele kesimine geçildi. Kurdele kesiminden sonra sınıflar gezilerek yetkililer tarafından katılımcılara bilgi verildi. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ