USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Ömerli’ye ‘Doğalgaz 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla Ömerli ilçesinde doğalgaz temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ömerli’ye ‘Doğalgaz 
03-08-2021 12:13
03-08-2021 12:18
MARDİN
Google News

Ömerli ilçesinde 7 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen toplam 150 kilometrelik doğalgaz altyapı projesi kapsamında ilk etapta 2021 yılı içerisinde yapılması planlanan 10 kilometrelik doğalgaz altyapı çalışması için temel atma töreni yapıldı.

Düzenlenen törene; Vali Demirtaş’ın yanı sıra,  AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel İlçe Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Akmercan firması Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygın duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Ömerli ilçesi için anlamlı bir güne şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek modern bir tüketim olan doğalgazına vatandaşların yakın bir zamanda kavuşacağını söyledi.

Doğalgazın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Demirtaş, konuşmasında şunları söyledi:

“Yaklaşık 13 aydan beri Mardin’imize çok güzel hizmetlere vesile olduk. Ömerli’de Belediye başkanımızın ve kaymakamımızın çalışkanlıkları, Ömerli’ye hizmet etmek için güzel bir heyecan içerisinde olmaları hakikaten bizim hizmet şevkimizi artırdı. Ömerli’ye çok güzel bir çevreyolu yapıyoruz. Bu çevre yolunun hem Ömerli’ye hem de Midyat’ta çok ciddi katkı sağlayacağını düşüyorum. Çünkü buralar ilerde çok güzel bir turizm beldesi olacak. Turizm beldesi olan yerlerde yol güvenliği ve ulaşım çok önemli. İlçemizin imarını düzelttik. Yol ile imarın yanında su, kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili altyapı hizmetleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarımız hemen hemen yüzde 30’lara vardı. Bu yıl bitirmesek dahi yüzde 90’ın üzerinde altyapıyı bitireceğimizi düşünüyorum. MARSU’nun yani Büyükşehir Belediyesinin ciddi anlamda altyapı çalışmaları var. Ayrıca Çöp aktarım istasyonu yapıyoruz. Kısmet olursa Ömerli de bir tane çöp dahi çevrede bulunmayacak. İlçe belediyemiz çöpleri topladıktan sonra aktarım istasyonundan Büyükşehir Belediyesine ait araçla hemen teslim alıp Mardin’e götürerek çöpü enerjiye dönüştürerek ekonomiye katkıda bulunacağız. Çeşitli kırsal mahallelerimizde altyapı çalışmaları yapıyoruz. Ömerli ilçemizin kırsal mahallerinde de kısa sürede içerisinde asfaltlama çalışmalarına başlayarak en az 40 kilometre asfaltlama gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ömerli ilçemize yakışacak bir hükümet konağı içinde TOKİ tarafından ihale işlemleri başladı. İlçemize bir kaymakamlık konutu yaptık. Yine mezarlıklarımızda çalışmalarımız var. Mardin’in her tarafında olduğu gibi Ömerli’nde her tarafında hem valiliğimiz hem de büyükşehir belediyemizin çok güzel çalışmaları ve icraatları var. Bugünkü temel atmamızda Ömerli’mize ciddi bir katkı sağlayacak. Doğalgazın hem çevreci hem de ucuz olması dolasıyla Ömerli halkına çok ciddi anlamda katkı sağlayacak. Yeni istihdam alanların açılması, çevrenin kirlenmemesi, insan sağlığına zarar verecek bir çalışmanın olmaması çok önemli. İnşallah bunlar Ömerli’nin refahına katkı sağlayacak. Bütün bu çalışmalar İlçemize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmasının devamında orman yangınlarına değinen Vali Demirtaş, “İçimizi acıtan çok derin olaylar yaşıyoruz. Türkiye’mizin çeşitli yerlerinde ülkemizin güzel ormanlık alanları yanıyor. Burada bir ihanet varsa bulacağız ve gereken cezayı vereceğiz. Burada şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiç gözlerini budaktan esirgemeden o ateşler üzerinden atlayıp ağaçlarımız, ormanlarımız yanmasın çok ciddi fedakârlıklar gösteriyorlar. Onlara buradan hürmetlerimizi iletiyoruz. Bu ülkenin en çok sermayesinin birlik ve beraberlik olduğunu düşüyorum. Bugün Ömerli de birlik ve beraberliğimizin olması Mardin’de bu birlik ve beraberliğin her gün güçleniyor olması hakikaten bizleri çok sevindiriyor. İnşallah birlik ve beraberliğimizi daha da artırarak hep birlikte kalkınmayı ve büyümeyi sağlayacağız. Bu hizmetlerin yapılmasında şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletvekillerimizin, kaymakam arkadaşlarımızın, belediye başkanlarımızın katkıları çok fazla. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende,  Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ve Akmercan firması Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer’de birer konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesimi yapılarak Ömerli ilçesinin yaşam kalitesini değiştirecek olan doğalgazın temeli için ilk kepçe vuruldu.  


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Reklamı Geç