USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Rektör Ağırakça'dan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sözü .

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Başkanlığında Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Ağırakçe'yi ziyaret eden heyet Rektör Ağırakça'dan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sözü Aldı.

Rektör Ağırakça'dan Ziraat ve Doğa Bilimleri  Fakültesi Sözü  .
10-03-2015 12:28
Google News

 

           

            Mardin'in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Başkanlığında,oda  başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 20 kişilik heyet  Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Ağırakça'yi ziyaret etti. Kızıltepe İlçe heyetini Senato odasında kabul eden Ağırakça, talep edilen Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin ilçede kurulması için proje hazırlanması talimatını verdi.

           Kızıltepe İlçe heyeti adına konuşan İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe İlçesinin  il nüfusunu katladığını, öncelikle  temin edilen hazır binaya Ziraat Meslek Yüksek Okulunun  taşınmasını, ardın da  temin ettikleri arsa üzerinde Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kurulmasını istediklerini söyledi. Kaymakam Ermiş Kızıltepe ilçesine atandığım günden beri,  ilçeye  bir yüksek okul ya da fakülte kazandırmayı hayal ediyordum. Bu konuda Kızıltepeli sanayici,işadamı, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek aldım. Ve bir okul yapımı için 1 milyon lira topladık. Bir fakülteye yetecek kadar arsamız hazır, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi  için mevcut arsamızı ve topladığımız  1 milyon lirayı vermeye hazırız.? Dedi.

           Artuklu Üniversitesi  Rektör  Vekili Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, geçmiş dönemde YÖK ile Üniversite arasındaki kırgınlıkların giderildiğini,sırtını YÖK'e çevirmiş Artuklu Üniversitesi imajını,yüzünü YÖK'e çevirmiş YÖK'ün desteğini alan bir üniversite imajı oluşturduklarını söyledi. Kısa sürede büyük işler yaptıklarına dikkat çeken Ağırakça, bundan böyle daha hızlı bir çalışma temposu ile genişlemeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Ağırakçe Kızıltepe nüfus olarak Mardin'den büyük. Çok yakın olmasaydı şehir olmasını isteyecektik.Ki bunu hak ediyor. En kısa zamanda Ziraat Meslek Yüksek Okulunu Kızıltepe ilçesinde bulunan ve bize tahsis edilen binaya taşıyacağız.Arkadaşlarıma söylüyorum,Mayıs ayı sonuna kadar, taşınma gerçekleşecektir? dedi.

                Mardin'e Tıp Fakültesi,Kızıltepe Ziraat Fakültesi..

          Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Üniversitesi bünyesinde  hayal ettiği  iki fakülte için her alanda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti Ağırakça Mardin'de iki Fakülte hayalim vardı. Mardin Merkezde Meristan Tıp Fakültesi ve Kızıltepe İlçemizde Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi.Dilerim buna ömrümüz ve hizmet süremiz yeterli olur. Kızıltepe ilçesi geniş bir arazi potansiyeline sahip. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesini okuyan gençlerimize bu toprakları ekonomik değere dönüştürecektir.. Kızıltepe birikimli bir ilçe,ekonomik anlamda zengin bir ilçe. Bürokratik engeller ortadan kalktıktan sonra, maddi, desteğiniz olursa 6 ayda Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin hizmet binasını dikeriz.?şeklinde konuştu.

                DÖRT ÜRÜN ALMAK MÜMKÜN

           Kızıltepe ilçesinde Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi kurulması durumunda bölgenin tarım ekonomisine düşünüldüğünden fazla katkı sağlayacağını belirten Ağırakça Mezopotamya'nın verimli toprakları üzerinde bilim adamları tarafından yapılacak araştırma ve demonstrasyonlar  sonunda yılda 3 değil 4 ürün alınabileceğine inanıyorum. İlkel metotlarla,dedelerimizden kalma yöntemlerle çiftçilik yapmanın zamanı geçmiştir.Modern bir tarımsal anlayış ile dar alanda fazla verim almak mümkündür. Ziraat Meslek Yüksek Okulu ile Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi kurulunca bunu daha net bir şekilde göreceğiz?  dedi.

             Ağırakça  Kızıltepe İlçesinde yapımına başlanan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun da  4 Yıllık Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürüleceğini ve ilçenin hak ettiği Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarına  kavuşturulacağını sözlerine ekledi.

             Kızıltepe İlçe Heyetinde, Ticaret Odası Başkanı Mahmur Dündar,Fakülte ve Yüksek okul Yaptırma Derneği Başkanı İsa Tunç,  Ak Parti İlçe Başkanı Murat Durgan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin,Mardin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akar,Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı M.Şerif Öter,Şoförler odası Başkanı Bedran Şahin,Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Seran, Esnaf ev Sanatkar Odası Başkanı Aziz Doğru'nun da aralarında bulunduğu 20 dolayında kişi katıldı.

               



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ