USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Şehit Mete, Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı

Valilik: "Ailesini ziyarete giden polis memuru Yakup Mete evinin önünde bölücü terör örgütü mensuplarının açmış olduğu çapraz ateş neticesinde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur"

Şehit Mete, Kürtçe ağıtlarla  son yolculuğuna uğurlandı
24-08-2015 09:57
Google News

          Haber:Adnan Avuka

         Mardin´in Nusaybin  ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Yakup Mete için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü´nde tören düzenlendi.

          Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, Nusaybin nüfusuna kayıtlı polis memuru Mete (20), hafta sonu tatilini geçirmek için gittiği Akarsu Mahallesi´ndeki babasının evinin önünde terör örgütü mensuplarınca uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu.

 

        Şehit Mete´nin Türk bayrağına sarılı naaşı Mardin Devlet Hastanesi´nden konvoyla Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Kuranı kerimin okunduğu tören alanında şehidin annesi Sivi Mete ve yakınları Kürtçe ağıt yaktı

          Şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan tören´de konuşan Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Akarsu Mahallesi´nde ikamet eden ailesini ziyaret için giden, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´nde görevli polis memuru Yakup Mete´nin ikametin avlusunda bulunduğu sırada PKK   terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırıya uğradığını yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu hatırlattı.

             Birlik ve beraberliği hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman teşkilat mensubu Mete´nin hain bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Pekcan şöyle dedi:

          "Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateşte olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bebek katili, halk düşmanı PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar ´sıhhiyeye´ saldırmazlar, Nusaybin´de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir"

         Tehditler karşısında şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görüldüğünü kaydeden Pekcan, " Aziz şehidim! Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığın kutsal vazife sonucunda, tıpkı senden öncekiler gibi şanlı bir tarih yazarak şahadet mertebesine ulaştın" dedi.

       Pekcan, bu menfur saldırının failleri diğer emsalleri gibi er ya da geç, ölü ya da diri yakalanarak adalete teslim edileceğini sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından Mardin İl Müftü vekili İsmail Ünal şehit için dua okudu.

        Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, tören boyunca şehidin babası Diyap Mete´nin elini bırakmadı.

                  Cenaze namazı da kılındı

           Şehidin cenazesi törenin ardından tören alanında Müftü vekili Ünal, şehidin memleketinin Mardin´de olduğu ve Nusaybin´de defnedileceği için şehidin cenaze namazını da kıldırdı.

                    Mardin Valiliğinden Yazılı Açıklama yapıldı.

               Mardin Valilğinden yapılan yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ?Nusaybin İlçemiz Akarsu Beldesi´nde yaşayan ailesini ziyarete giden Polis MemurumuzYakup Mete 23.08.2015 Pazar günü saat: 20.40 sıralarında evinin önünde Bölücü Terör Örgütü(BTÖ) mensuplarının açmış olduğu çapraz ateş neticesiyaralanmış ve Nusaybin Devlet Hastanesi´ne kaldırılmıştır. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi´ne sevkedilen Polis Memurumuz Yakup Mete yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehitolmuştur.

            Bu hain saldırıyı gerçekleştiren BölücüTerör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için güvenlik kuvvetlerimiz çalışmalarına aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.

            Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurumuza  Allah´tan rahmet, kahraman şehidimizin ailesine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

            Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel , şehidin yakınları ve STK temsilcileri de katıldı.


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ