USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Şehit ve Gazi Ailelerine Moral Yemeği

Mardin Valisi Mustafa Yaman ?Çanakkale Zaferi İmanı çok, imkanı az bir Milletin, imkanı çok imanı az devletlere karşı kazanılan bir zaferdir?

Şehit ve Gazi Ailelerine Moral Yemeği
19-03-2017 11:26
Google News

Haber:Mehmet Çelik.

Mardin´de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte 100 şehit ailesi ve 90 polise yemek verildi. Yemeğe Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Eşi Gülseren Yaman, Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile il protokolü katıldı.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Hüsnü Bengin Efetürk, yaptığı açılış konuşmasında duygulu anlar yaşandı. Efetürk, bir asker çocuğu olduğunu, eniştesinin 5 yıl önce Afganistan´da bir helikopter kazasında şehit düştüğünü, şehit ailesi olmanın ne olduğunu yaşayarak öğrendiğini söyledi.

    Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çanakkale savaşların dünya ve ülkedeki önemine vurgu yaparak, Çanakkale,  15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerini rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

 Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise, 18 Mart´ın  bu Ülkenin bağımsız, özgür, Demokratik bir ülke olması için miladi bir gün olduğuna vurgu yaparak ? Bize bu miladi günü, bu tabloyla, bu geceyle bu kadar şehit yakınımızı bir araya getirerek yaşattığı için sayın Valimiz Mustafa Yaman Beyefendiye, Saygıdeğer Hanım Efendiye, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürümüze ve değerli çalışanlarına ayrıca teşekkür etmek istiyorum? dedi

           Önemli ve tarihi günlerden geçiyoruz

            18 Mart´ın sıradan bir tarih, sıradan bir gün olmadığını ve 100 yıllık süre içerisinde Türkiye 18 Marta benzeyen günlerden geçtiğini ifade eden Miroğlu ?15 Temmuz böylesi bir gündü. 15 Temmuzda, 18 Martta elde edilen bağımsızlık ruhunu, özgürlük ruhunu katletmek, öldürmek isteyen güçler harekete geçtiler. Ama bu Ülkeyi kanıyla, canıyla savunan insanlar bu kalkışmaya hiçbir şekilde izin vermediler. Değerli kardeşlerim, Mardin´de bilhassa son iki yılda kaybettiğimiz şehitlerimizin anıları ve hatıraları çok taze ve çok canlıdır. Bunların bir çoğunu tanıyoruz.  Onlar ile birlikte müşterek hayatlarımız vardı, müşterek mesaimiz oldu ve teröre karşı verdiğimiz mücadelede bu şehitlerimizi kaybettik. Tabi ki Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, İlimizde de ilgili birimlerin kurulması son derece önemlidir. Bu birimlerimizin önümüzdeki dönemde şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak çok önemli çalışmalara imza atacağını inanıyorum. Henüz işin başındayız, kat etmemiz gereken çok fazla mesafe var. Onlar adına Mardin ve ilçelerinde, hatta şehit düştükleri köylerde, kırsal alanda abideler dikmeliyiz. Şehir mezarlıkları elbette ki çok güzel anıtlar ile süslenmeli. Çok güzel müzeler ile Mardin şehitlerini anmalıdır. Önümüzdeki dönemde kurulan birim kıymetli çalışmalar yapacaktır. Ama şunu hepimiz biliyoruz şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım her zaman eksik bir şeyler olacaktır.  Biz büyük ve güçlü devletiz. Şeritlerimiz bu ülkenin geleceği, bağımsızlığı ve özgürlük ruhu için ödediğimiz bedellerdir. Bu ülke Onları hiçbir zaman unutmayacak. Onları anlatan destanlar, hikayeler, şiirler ve filmler okunup seyredilecek.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ise, Çanakkale zaferinin ruhunda manevi etkenlerin yüksek olduğunu söyledi. ?Tarihte altını çizdiğimiz Çanakkale geçilmez sloganı ile bütün dünyaya  yönelttiğimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla bir araya geldik. Çanakkale zaferi tarihimizde çok önemli. Niye önemli, imkanı az ancak imanı çok olan bir milletin, imkanı çok ama imanı az dünya devletlerine karşı kazanılmış çok önemli bir zaferdir. Bizim imanımız ama düşmanın imkânları vardı.  Bizi boğmaya karşı 7 düvele karşı, ülkemizi ve Çanakkale´yi savunduk ve Çanakkale´yi Geçilmez yaptık. Milletimizi sadece Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında değil, yüzyıllardır dünya milletlerine kaşı mücadele etmiş ve çeşitli zaferler kazanmıştır. Biz vatan, bu topraklar uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Geride kalan ailelerine sahip çıkmak ve sorunsuz bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için elimizden gelen imkanları en iyi şekilde kullanacağız? dedi.

      Yemekten sonra şehit ve gazi ailelerine, içinde Kur´an´ı kerim ve Trük Bayrağı bulunan  hediye paketi verildi. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ