USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Sosyal Hizmetin Böylesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelsiz ve sosyal yaşamın kapılarını açmak için 130 personel ile hizmet veriyor

Sosyal Hizmetin Böylesi
22-10-2018 11:22
Google News

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal İşler Daire Başkanlığı, engelsiz yaşam koşullarını oluşturmak ve sosyal yaşamı kolaylaştırmak  için kurumsallaşmayı ilke edindi.

      Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, belediyenin her alanında kurumsallaşmayı hedeflediklerini söyledi. Sosyal İşler Daire Başkanlığı aracılığıyla, devletin şemsiyesi altına girmeye muhtaç risk grubu, yardıma muhtaç insanlara bire bir dokunmaya ve engelsiz bir yaşama kavuşmalarını sağlama çalıştıklarını söyledi. Vali Yaman ? Vatandaşımızın kendisini devletin, himayesi altında olduğunu hissetmesi  ve görmesi için çalışıyoruz. Her yaştaki vatandaşımızın, devletin şefkatli elini, gülen yüzünü, devletin güvenli şemsiyesi altında kendini huzurda hissetmesini sağlamayı temel amaç edindik? dedi.

        Kamu Mantığı dışında hizmet

    Sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlara, mesai sınırlarını aşan bir anlayışla hizmet verdiklerini vurgulayan Vali Yaman ? Yardıma muhtaç, risk grubu insanlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz daha duygusal bir yapıya sahip. Bu insanlarımıza dokunurken, sosyal yaşam alanlarını iyileştirmek için kamu mantığı dışına çıkmak, 8 saat mesai anlayışından uzaklaşmak gerek. Günün her saatinde bize ihtiyacı olan vatandaşımızın yanında olmamız gerekiyor. Kar amaçlayan bir özel şirket anlayışı ile hizmet vermek gerekir. Biz bunu yapıyoruz. Yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Dokunuyoruz, bakımlarını yapıyoruz, sohbet ediyoruz.? Diye konuştu.

             Psikolojik Danışmanlar sahada

      Yaşlı, yardım ve bakıma muhtaç vatandaşların, temel ihtiyaçlarını ve sorunlarını giderirken, psikolojik danışmanların vatandaşlarla sohbet ederek, ruhsal sorunlarını da gidermeye çalıştıklarını ifaden Vali Yaman ?Bir yaşlı, engelli vatandaşın ruh halini anladığımızda sorunlarının çözümünü ve yaşamını kolaylaştırmayı daha iyi yapmak mümkün oluyor. Bazı insanlarımız yalnız oldukları için sohbete ihtiyacı var, Onları anlayan, onları sabırla dinleyen birine ihtiyaçları var. Psikolojik danışmanlarımız bunu sabırla yapıyor. Ufak hediyeler ve ihtiyaç paketleriyle vatandaşımızın ziyaretine gidiyor, ziyaretlerini belli aralıklarla tekrarlıyor.? Şeklinde konuştu.

           Engelli Aracı devrede

      Evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlar için, bir engelli aracın hizmete girdiğine dikkat çeken Vali ve Belediye Başkan Vekili Yaman ?Bir engelli aracımızı devreye soktuk. Alışverişe gitmek isteyen, akrabalarını ziyaret etmek isteyen, halasını, teyzesini özleyip misafirliğine gitme isteyen, bir parkta oturup çay, kahve içmek isteyen vatandaşlarımızın yardımına yetişiyoruz. Engelli vatandaşımız evinden alınıyor, gitmek istediği yere götürülüyor, işini bitirdikten sonra evine bırakılıyor.? Dedi.

       Engelli çocuklara doğum günü

 Engelli çocuklar için, doğum günü düzenlemeleri gerçekleştirdiklerin ifade eden Vali Yaman ? Personellerimiz, saha araştırmaları ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı tespit ediyor. Engelli çocuklarımıza evlerinde, oda süslemesi yapılıyor ve yaş pasta hazırlanıyor. İsterlerse arkadaşlarını davet edebiliyor. Engelli çocukların doğum günlerinde yanlarında oluyoruz, mutlu olmalarını sağlıyoruz.? Diye konuştu.

          Engelsiz Spor takımları ve müzik grupları

     Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığınca 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım kartı verildiğini belirten Vali Yaman, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayatın içinde olmalarını sağlamak için imkan yarattıklarını söyledi. Vali Yaman ? Engelli çocuklarımızın, gençlerimizin becerilerini ortaya çıkarmak ve sosyal hayatın içinde mutlu yaşamalarını sağlamak için faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Engelli futbol takımını kurduk, müzik grubunu oluşturduk, fotoğraf kursları açtık ve çekilen fotoğrafların sergilenmesini sağladık, albümleştirdik. Down sendromlu gençlerimize cafe açtık, kendileri işletiyor. Engelli vatandaşlarımızın engelini kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.? Şeklinde konuştu

         Yardımlar ve Sosyal İmkanlarda süreklilik

Yardıma muhtaç vatandaşlara düzenli, sosyal yaşamın sağlanmasında sürekli bir hizmetten gerekliliğine inandığını ifade eden Vali Yaman ?Evlerine yardım paketleri götürdüğümüz vatandaşlarımızın yanı sıra hastanelerin bahçelerinde çorba arabaları, parklarda makarna araçları, öğrencilerimize ücretsiz giysi yıkama ve ütüleme hizmetleri, gençlerimize rahat çalışabilecekleri yerler, vatandaşlarımıza ücretsiz giysi mağazası gibi hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor? dedi

     Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehit aile ziyaretlerini, şehit aile çocuklarına sahip çıkma sorumluluklarını da yerine getirdiklerini belirtti. Vali Yaman Mezarların, ibadet alanlarının mevsimsel bakım ve temizliklerini de yaptıklarını sözlerine ekledi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ