USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Süryanilerden Kobani İçin Basın Açıklaması

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet sürdüren Süryani sivil toplum kuruluşları, Kobani için, Dünya Kamuoyuna Kobani Düşmemeli, İnsanlık Kaybetmemeli? diyerek basın açıklaması yaptılar.

Süryanilerden Kobani İçin Basın Açıklaması
08-10-2014 18:55
Google News

Işıklar Mahallesindeki Süryani Dernekler Federasyonu (SÜRKADİM) Lokalinde yapılan basın açıklamasına, Süryani Dernekler Federasyonu (SÜDEF), Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye Temsilciliği, İdil Süryani Vakfı, Süryani Kadın Merkezi (SURKADİM), Mardin Süryani Kültür ve Dayanışma Derneği ve Sabro Gazetesi ve davetliler katıldı.

Basın açıklamasını Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker yaptı.

Türker, 21. yüzyılda küçük bir köye dönüşen dünyamızda herkesin gözü önünde bir katliam yaşanıyor ve herkes gözünü kapatmış kulağını tıkamış ağzını açmıyor. Dün Musul, Ninova Ovası ve Şigor (Şengal)'da katliam yapan, kendisi gibi düşünmeyenleri soykırımdan geçirmek isteyen terörist IŞİD çeteleri, bugün de Kobanê'de insanlığa saldırdığını söyledi.

Sözün her hangi bir anlam ifade etmediği bir aşamaya gelmiş bulunmamıza ve Kobanê'de yaşayan insanlar topraklarını ve ülkelerini ölümüne savunmasına rağmen dünya genelinde ve özellikle Türkiye'deki egemen çevreler, hiçbir şey yapmamak için hala büyük bir direniş sergilediklerini kaydeden Türken açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Oysa kısa bir süre önce herkes IŞİD terörünün ne derece kötü olduğunu ve biran önce bu terörden kurtulmak için neler yapılması gerektiğini bas bas bağırıyorlardı. Demek ki bütün söylenenler yalan ve yapılan her şeyin başka bir amacı var. Çıkarları zarar görmedikçe Egemenler için Halkların katliamdan geçirilmesi ve insanlığın ayaklar altına alınmaya çalışılmasının bir yaptırımı yok. Öyle görünüyor ki halkların çıkarı ve insanlık değerleri sadece bizim gibi ezilenlerin nezdinde bir önemi var. Dolayısıyla ezilen halklar, inançlar, sınıflar ve bireyler olarak hepimize her zamandan daha fazla görevler düşmektedir.'dedi.

Bu anlamda Süryani halkı ve kurumları olarak, Kobanê'de destansı bir direniş sergileyenlerin yanında olduğumuzu, verilen bu mücadeleyi yaşamın her alanında ve her biçimde desteklediğimizi ortaya koyarken dünyadaki duyarlı halk ve kurum kuruluşlara da çağrıda bulunduklarını kaydeden Türker daha sonra açıklamasını şöyle sürdürdü.

'Terörist IŞİD çetelerinin hedefi sadece Kobanê ve Kobanê'de yaşayan halk değildir. Bu gerici faşist teröristlerin hedefi bütün medeni dünya ve insanlıktır. Dolayısıyla Kobanê düşerse kaybedecek olan sadece burada yaşayan bölge halkları değil bütün insanlıktır. Kobanê direnişi Ortadoğu halklarının özgürlük direnişidir. Aydınlığın karanlığa karşı mücadelesidir. Kobanê gerçek Müslümanlar, Hıristiyanlar, Ezidiler ve demokratlar adına vahşete karşı başkaldırarak onurlu bir tarih yazmaktadır. Süryani halkının kurum kuruluşları olarak Kobanê direnişini, ezilen ve demokrasiden yana olan herkesin dolayısıyla Süryani halkının direnişi olarak görüyor ve selamlıyoruz. Ayrıca Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki Süryanileri Kobanê direnişiyle dayanışmada bulunmaya, katliamlara karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Bu anlamda, yaşadığımız bu günlerde başta Türkiye ve dünyada bu katliama karşı çıkan ve Kobanê direnişi için yapılan eylemleri destekliyor, tüm halkların bu direnişe destek vermesine çağırıyoruz. Toplumsal barış ancak katliamlara karşı çıkmakla tesis edilebileceğine inanıyoruz. Bu yüzden ne olursa olsun Kobanê düşmemelidir. Kobanê'nin düşmemesi için de başta Türkiye halkları ve devleti ile birlikte herkes üzerine düşeni bir an önce yapmalıdır. Aksi takdirde geç kalmış ve insanlığa karşı suç işlemiş oluruz. Ölümüne bir direnişle Kobanê'yi savunarak insanlığa hizmet edenleri selamlarken bir kez daha terörist IŞİD çeteleri ve destekçilerini lanetliyoruz. 'Kahrolsun katiller sürüsü IŞİD',  'Yaşasın halkların onurlu birliği ve dayanışması', 'Yaşasın Kobanê direnişi.'diye konuştu. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ