USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Tarihi Medrese, genç şampiyonun pastasına yansıdı

Mardin´in 7 asırlık tarihi Kasimiye Medresesi, pasta tasarımında Avrupa Şampiyonu uzman Begüm Uzun´un hayalindeki pastaya yansıdı.

Tarihi  Medrese, genç şampiyonun pastasına yansıdı
19-07-2018 15:29
Google News

             Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınların kişisel gelişimi için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası East European Culinary Cup pasta yarışmasında birinci olan Profesyonel Butik Pastacı Eğitmeni Begüm Uzun, Atatürk Kültür Merkezinde bir araya geldi. Kadınlara, şeker hamurundan pasta yapmanın püf noktaları anlatıldı. Programa yoğun ilgi gösteren kadınlara, programın ardından katılım sertifikası verildi.

             Pastacı Eğitmeni Uzun, daha sonra Mardin´i görmeden şeker hamurundan yaptığı Kasımiye Medresesi´ni, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´a hediye etti.

Valieve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, huzur ve güvenin hakim olduğu Mardin´in sanatkarların ilgisini çektiğini vurguladı.

Yaman, ?Şehrimiz artık bir film platosu haline geldi. Filmler, dizeler, klip yapımcıları ve fotoğrafçılar, şehrimizin tarihi mekânlarından etkilenerek burada çekimlerini yapıyorlar. Mardin, eskisi gibi güzel ve huzurlu günlerine döndü, dönüyor. Her sektörün şehrimizde olmasını arzu ediyoruz. Gıda, hizmet gibi sektörlerin Mardin´de olmasını arzu ediyoruz. Begüm Hanım, hizmet sektöründe. Onların da burada olması bizim açımızdan güzel. Hem ilimizin tanıtımı açısında, hem ilimizin huzurlu, masal tadında olması önemli. Sanatkârlarımız vasıtasıyla da ilimizin, ülkenin değişik yerlerinde ve dünyada tanıtılacak.? dedi.  

Yaptığı çalışmadan dolayı Uzun´a teşekkür eden Yaman, şunları söyledi: ?Begüm hanım daha önce Kasımiye Medresesi çalışmasını Ankara´da ki bir yarışmada sergilemişti. Bu pastanın Mardin´de sergilenmesini istiyor. Bu şehrimizin en güzel yerinde sergilemeyi düşünüyoruz. Kendisi, şehrimizin farklı tarihi değerleri için de tasarımlar yapacaktır. Bize düşen birşey olursa kendisini destekleyeceğiz inşallah. Kendisini kutluyorum.?

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman´a teşekkür eden Profesyonel Butik Pastacı Eğitmeni Begüm Uzun, ?İlk defa Mardin´e geldim. Farklı din, dil ve kültürlerin bir arada yaşanması beni büyüledi. Mardin, gerçekten çok güvenli ve huzurlu bir şehrimiz? diye belirtti.

"Mardin´i ilk kez gördüm"

  Aslen Zonguldaklı olan ve baba mesleğini pasta tasarımına dönüştüren Begüm Uzun, 5 yıldır pasta tasarım ve sanatsal kısmıyla ilgilendiğini söyledi. Uzun, "En son Romanya´da yarışmaya katılmıştım ve Romanya çingenesi tasarımı ile birinci olarak Avrupa şampiyonu oldum? dedi.

   Kasımiye Medresesi pasta tasarımı ile Mardin tanıtımına katkı sunmak istediğini kaydeden Uzun, ?Turizm fuarında biz konfederasyon olarak 7 bölge 14 lezzet gastronomi zirvesi düzenledik. Burada bölge bölge çalışmalar istenmişti. Ben güneydoğuyu çalıştım. Özellikle Mardin´i çalışmamın sebebi Mardin´i çok seviyor olmamdan kaynaklı. Daha önce hiç gelmedim ama fotoğraflardan gördüm, televizyondan izlediğim kadarıyla Mardin halkı ya da tarihi eserleri gerçekten çok ilgimi çekti. Bir duygusal bağ oluşturdum. Daha sonrasında Kasimiye Medresesinde çok hızlı bir şekilde 4 gece çalıştım. Ben başarılı olduğumu düşünüyorum. Çok detaylara da girdim en çok taşları ve rengini ön plana çıkarmaya çalıştım. Çünkü Madin´de bir sarımtırak ton var. Ben Kasimiye Medresesi pastasını çalışırken hep hayalimde vali beye hediye edeceğim vardı ve gerçekten amacıma ulaştım. Çok mutluyum. Vali bey çok sıcak karşıladı ve gerçekten çok samimi ve sıcak bir insan? diye konuştu.

 "Sırada Dara Harabeleri var"

 Pastanın daha önce Ankara´da sergilendiğini söyleyen Uzun, ?Ankara da sergiledim. Vali beye hediye edeceğim için başka yerde sergilemedim, zarar görmemesi açısından buraya getirdim vali beye hediye ettim. Önümüzdeki günlerde Dara Harabeleri üzerinde çalışmak istiyorum. Önümüzdeki yıllarda yarışmalara katılacağım yarışmada sergilemek istiyorum inşallah. Mardin´de inanılmaz bir turizm var ve yaklaşık 3 gündür buradayım çok büyük bir olumlu tepkiler aldım. Sevgi ve ilgi görüyorum açıkçası buradan hiç gidesim yok. Ben Mardin´e gelirken insanların tepkisi şu oldu; Begüm hani emin misin gitme ya da bir daha düşün falan dediler ama ben inanın şüphesiz geldim. Mardin´in gerçekten güvenli ve huzurlu olduğuna inanarak geldim ve herkese de tavsiye ediyorum? ifadelerini kullandı..

Gastronomi zirvesine damga vurdu

 2005 yılından beri Mardin´in tanıtımı için yoğun çaba sarf eden ve son aylarda sosyal medya fenomenlerini ve ünlü sanatçıları Mardin´de ağırlayan Arkeolog, tarihçi, gazeteci Burak Erdem gönüllü turizm elçisi olarak çalışmalar yaptığını ifade ederek, ?Kasimiye Medresesi Akkoyunlular devletinin günümüze ulaşan en önemli eserlerinden biri. Begüm hanım Mardin´i hiç görmedi, hiç bilmediği bir şehri sadece büyüsünden o mistik havasından etkilenerek pastaya taşıdı ve gastronomi zirvesine de damgaya vurdu? dedi.

 Pastanın Mardin´de olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erdem, ?Kıymetli valimiz ve belediye başkan vekilimiz Mustafa Yaman´a pastayı hediye ettik. Valimizde bu pastayı Mardin´de çok merkezi bir yerde sergileyeceğini ifade etti. Pasta Mardinlilerin ve Mardin´e gelen misafirlerimizin beğenisine sunulacak. Huzur ve güven ortamı ile birlikte Mardin hak ettiği değeri almaya başladı? diye konuştu.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ