USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

TBMM Başkanı Kahraman Mardin´de Kütüphane Açılışı Yaptı..

Meclis Başkanı Kahraman? Türkiye, birlik ve bütünlüğünü sağlamak için çevresindeki tehlikeleri önceden gidermek için gerekeni yapacaktır?

TBMM Başkanı Kahraman Mardin´de Kütüphane Açılışı Yaptı..
28-01-2018 00:22
Google News

        

Türkiye Büyük Millet Meclisi  Başkanı İsmail Kahraman,  çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin´de  ?Zeytin Dalı Operasyonu? ile ilgili açıklamalarda bulundu.          

 

            Mardin´e gelen TBMM Başkanı Kahraman, beraberinde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve diğer davetlilerle Mardin Valiliğini ziyaret etti. Kahraman ve beraberindekiler valilik girişinde çiçeklerle ve polis mangasıyla karşılandı. Kahraman, daha sonra valilik şeref defterini imzaladı, Vali Mustafa Yaman ile makamında görüştü.

 

         Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, Meclis Başkanını Mardin´de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

              TBMM Başkanı Kahraman, Valilik Makamında  ?Zeytin Dalı Operasyonu?na  değindi. Kahraman, "Harekatlar devam ediyor. Türkiye, birlik ve bütünlüğünü sağlamak için çevresindeki tehlikeleri önceden gidermek için gerekeni yapacaktır." Dedi.

 

Terörün son bulması için gerekeni yaptıklarını ifade eden Kahraman "Bu bizim geleceğimizin de garantiye alınmasıdır. Çok mesafe kat ettik. Bu noktada Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideridir. Gayretleri cesaretlidir. Her türlü takdirlerin ötesindedir. İnşallah Türkiye´mizi öyle bilecekler, diz çöktüremeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler. Bütünlüğümüzü koruyacağız, daha ötelere gideceğiz."

 

            Ziyaretin ardından Vali Yaman, Kahraman´a plaket ve ismi yazılı forma  ve gümüş kutu içinde kehribar tespih hediye etti. Kahraman da Yaman´a  el işlemeli özel yapım bir vazo hediye etti.

 

           Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça´yı Makamında ziyaret eden Meclis Başkanı Kahraman, bir süre görüştükten sonra, Üniversite Kampüsü içinde yaptırılan 70 bin kitap kapasiteli kütüphanenin açılışını yaptı.

 

                 Medeniyetler Kitap Üzerine İnşa Edilmiş

 

    Rektör Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, medeniyetlerin İslam ülkelerinde kitap ve ilim üzerinde inşa edildiğini, İslam alimleri İbnisina´nın  ilk kanser üzerindeki çalışmaları, İbn Nefis ise dolaşım ile birlikte kılcal damar ve koroner dolaşımları da ilk keşfeden kişi olduğunu ifade etti. Avrupa Ülkelerindeki Rönesans hareketlerinin İslam Medeniyetini içeren 250 kitabın tercüme edilmesi ile başladığını kaydeden Rektör Ağırakça, ? Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphanesinin açılışı bizim medeniyetimizin bir yansımasıdır. Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Kitap üzerine inşa edilmiş ve ilhamını kitaptan almış medeniyettir.  Artuklu medeniyetini ihya edecek modern ve donanımlı bir kütüphane kurduk. Her düzeydeki araştırmacı ve öğrencilerin araştırma yapabilecekleri yurtiçi ve yurtdışından gelecek araştırmacılara çalışma imkânı sağlayan yüksek standartlara ve kaliteye sahip çalışma olanaklarına sahip bir kütüphane. Modern kütüphaneciliğin gereksinimlerini en yüksek düzeyde sağlayan ve tüm alanlarda bilgi hizmeti verebilecek evrensel çapta bir kütüphane. Mini Konferans Salonları, Tek Kişilik Çalışma Kabinleri, Engelli Çalışma Odası, Kulüp Odaları, Bilgisayar Laboratuvarı, Kafeterya, Bay-Bayan Mescidi, Kırtasiye ve Fotokopi Odaları, RFID teknolojisiyle donatılan ve aynı zamanda Self check, Kiosk ve İade istasyonlarının da yer aldığı Mardin Artuklu Üniversitesi Merkezi Kütüphane binasında ayrıca 24 saat sürekli hizmet esasına göre 64 kişi kapasiteli alanda kesintisiz kütüphane faaliyeti sürdürecektir. Kütüphane, öğrencilerimize, vatandaşlarımıza ve dışarıdan gelecek araştırmacılara da açık olacaktır? dedi.

 

           Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, beşeriyetin hafızası olarak gördükleri  kütüphaneleri önemsediklerini, üniversite bünyesinde, özel donanımlı, engellileri kucaklayan kütüphanenin üniversitenin gelişmesine ve öğrencilerin yararlı bilgilere ulaşmasını kolaylaştıracağını söyledi.  Vali Yaman Valilik ve Belediye olarak, rektörlüğün yapacağı yararlı hizmetleri desteleyeceklerini sözlerine ekledi. Yaman ?Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üniversitenin yanında olmaya devam edeceğiz. Bilgi Evi ve Gençlik Merkezlerimizde Genç Kafeteryalarımız var. İnşallah üniversitemize de yapacağız. Hem Artuklu Üniversitesi öğretim görevlilerine hem de öğrencilerimize ikramlarda bulunacağız. Kafemizi ikinci dönem başlamadan teslim edeceğiz? dedi

 

                   Türkiye´nin en modern Kütüphanesi

 

        Artuklu Üniversitesi içinde  14 bin metrekare alan üzerinde 12 milyon liraya yaptırılan 4 katlı 70 bin kitap kapasiteli Türkiye´nin en modern ve kapsamlı kütüphanesinin açılışı yapan Meclis Başkanı Kahraman,  Rektör  Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile geçmişe dayalı,  cemiyet ve fikriyat noktasında vatanı kurtaranlar arasında kendilerini saydıklarını, vatan için, millet için, ahiret için ne yapılabilir konuları üzerinde kafa yorduklarını ve mücadele ettiklerini söyledi.  öğretmenlerin toplumların yaşamlarında önemli etken olduklarına vurgu yaparak, son dönemlerde kelimelerin fukaralaştırıldığını hatırlattı.    

 

              Kahraman şunları söyledi;? Bir kelimenin anlamını bana soran yeğenime lügate bak dedim. Sözlük mü demek istiyorsun  cevabını aldım. İlkokullarda okuma kitabı var. Yani okuma. Onun içinde de Ali Koş, Ayşe ip atla. Böyle bir eğitim anlayışı. Oysa özümüze dönsek ne güzel zenginlikler var. Babam Osmanlı ikliminde yaşadı. Günlük tutardı, okuma ve yazmaktan çok zevk alırdı. Okumaktan, kitaptan uzak durmak kötü bir şey. Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte görev yapıyoruz. Başarılı bir kardeşimiz.  Süleyman Bölünmez ve Ceyda  Bölünmez´e Artuklu Üniversitesi içinde bulunan caminin tamamlanmasını üstlendikleri için teşekkür ediyorum. ?  dedi.

          Kahraman, Erdoba Elegance Otelinde sivil toplum kuruluşları yapacağı toplantının ardından Birlik Vakfı Başkanlığını ziyaret edecek. Kahraman ziyaretin ardndan Ankara hareket edecek.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ