USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Türk: Kürdistan sadece Kürtlerin değil

Almanya Büyükelçiliği'nin siyasi müsteşarlığının alt birimi olan Çalışma ve Sosyal İşler Bölümü Başkanı Moira Kettner'in Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarette konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürdistan toprağı ve co

Türk: Kürdistan sadece Kürtlerin değil
23-06-2014 12:58
Google News

Almanya Büyükelçiliği'nin siyasi müsteşarlığının alt birimi olan Çalışma ve Sosyal İşler Bölümü Başkanı Moira Kettner'in Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarette konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 'Kürdistan toprağı ve coğrafyası sadece Kürtlerin değil' diyen Türk, 5 bin yıldan beri Süryanilerin, Ermenilerin, Kürtlerin birlikte yaşadığı bir coğrafya olduğunu kaydetti. Eş başkan Akyol ise, bölgede kadınların ön plana çıkmasında Kürt hareketi sayesinde yaşandığını ifade etti.

Almanya Büyükelçiliği'nin siyasi müsteşarlığının alt birimi olan Çalışma ve Sosyal İşler Bölümü Başkanı Moira Kettner, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette eş başkanlar Ahmet Türk ve Februniye Akyol yer aldı. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşme sırasında Kettner, eş başkanlara Mardin hakkında sorular sorarak, bilgi aldı. Ziyaret sırasında konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, belediyeyi büyük bir borç yükü altında aldıklarını kaydederek, sıkıntılı bir süreci yaşadıklarını; ancak bu borç yükünü yapacakları projelerle çözüme kavuşturmayı planladıklarını ifade etti. Türk, Mardin'in kültürüne uygun bir çalışmayı yürütmeyi düşündüklerini de söyleyerek, 'Mardin Kalesi 50-60 yıldan beri askeri bir NATO üssü olarak kullanılmış. Ama tabi o teknoloji tamamen kalkmış. Ancak halen askerler ve bir grup MİT elemanı tarafından adeta orası işgal edilmiş. Oranın boşaltılması gerekiyor. Özellikle Süryanilerin ve Ermenilerin tarihi bir geçmişi var, tarihi bir yapıları var. Bunları tekrar restore ederek dünyaya tanıtmak gerekiyor. Bu güzellikleri ortaya çıkarmak için bir çalışma yapmayı düşünüyoruz' diye konuştu.

'Kürdistan toprağı ve coğrafyası sadece Kürtlerin değil' diyen Türk, 5 bin yıldan beri Süryanilerin, Ermenilerin, Kürtlerin birlikte yaşadığı bir coğrafya olduğunu kaydetti. Türk, Mardin merkezinde ve kimi ilçelerinde Arap halkının da yaşadığını aktararak, 'Bu halkların hakkını ve hukukunu inkar etmeden bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek istiyoruz. Şuna inanıyoruz ki Türkiye Mardin gibi olsaydı buradaki halklar gibi yaşasalardı şu anda Türkiye'de herhangi bir sorun kalmazdı' dedi.

Türk, Mardin'de başarısız olmaları için her şeyin denendiğini de sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti: 'Bütün arsalarımız ve iş makinelerimiz elimizden alındı. Mardin Büyükşehir olduğu için bu şekilde davranıldı bize. Büyük bir öfkeyle bakılıyor buraya. Belediyenin bir binası bile yok. Şu an kaldığımız bina bile Artuklu Belediyesi'nindir.'

Türk, daha sonra önlerinde koydukları hedefleri ve projeleri aktardı.

‘Kadınlar Kürt hareketiyle öne çıktı'

Kettner'in Mardin'deki kadınların rolleri üzerine sorduğu soruyu yanıtlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ise, tarihten beri kadınların emeğinin görülmediğini ve erkil bir zihniyetle yönetildiklerini ifade ederek, bu bölgede kadınların öne çıkmasının Kürt hareketi sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi. Akyol, Kürt hareketinde Kürt kadınının ciddi bir mücadele verdiğini belirterek, 'Günümüzde bunu daha da genişletiyor. Eş başkanlık gibi bir sistemi hayata geçirdi. Ve bunu daha da ilerletiyor. Bunun mücadelesini de vermeye devam edeceğiz. Kadınları daha ön plana çıkartacağız. Bunun için kooperatifler olmak üzeri birçok çalışma yürüteceğiz' diye kaydetti.

Yapılan görüşmenin ardından Kettner, eş başkanların kendilerini ağırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ