USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Türk ve Irmak Mazbatasını Aldı

-TÜRK "Süryani Halkımıza Arap Halkımıza Pozitif Ayrımcılık Yapacağız"

Türk ve Irmak Mazbatasını Aldı
08-04-2014 15:23
Google News

                Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak Mazbataların aldı. 

                  Türk, Irmak ve kalabalık bir gurupla Mardin Adliyesine gelerek İl ve ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldı. Basın mensuplarına  mazbata alınırken fotoğraf ve görüntü almalarına müsaade edilmedi. 

                   Mardin Adlieyesi önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Süryani Eş Başkan Februniye Akyol,Artuklu Belediye Başkanı M.Emin Irmak  ve Eş Başkan Sevinç Bozan mazbataları ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

                  Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, çok önemli bir seçim döneminden geçtiklerini, Mardin`de çok ciddi olaylar yaşanmadan demokratik bir yarışı sonlandırdıklarını söyledi. Seçimde destek veren ve vermeyen herkese teşekkür eden Türk, ilçe başkanları ile birlikte gece gündüz halkın ihtiyaçlarını karşılamak ve Mardin`i güzelleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

                 Belediyeyi  bir katrilyonluk borç yükü ile devir aldıklarını ifade eden Türk, Belediye ve İl Özel idare`ye ait, arazi, araç ve malzemelerin hazineye devredildiğini, belediye başkanlarının çalışma ve hizmet verme alanlarının daraltılmak ve önünün kesilmek istendiğini ileri sürdü.

               Türk "Belki ifadesi zor olan bir şey. Bir katrilyona yakın bir borçla belediyemizi devralıyoruz. Yine tasfiye kurulu belediyenin bütün mallarını talan ederek, yağmalayarak başka yerlere intikal ettirerek belediyemizi çalışmaz halde bırakmayı esas alan, bir yaklaşımı göstermiştir. Atatürk Kültür Merkezi Artuklu Üniversitesi rektörlüğü tarafından kuruluyor. Özel idare tarafından yapılmasına rağmen tasfiye kurulu ve valilik burayı hazineye devretmiş. Özel idareye ait bazı arazileri hazineye devretmiş. Meclisin görev yaptığı binayı yatırım izleme komisyonuna devretmiş. Hizmet araçlarımızın büyük bir çoğunluğu başka kurumlara devretmiş.  Büyükşehiri eğer BDP alacaksa veya Bağımsız Ahmet Türk alacaksa bütün malların tasfiyesi esas alınmış. İkinci bir plan var. AK Parti`nin alması durumun da başka bir tasfiye planının hazırlanması bize ihbar ettirildi. Bunu da araştıracağız."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

                      Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk,bu konular ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ve yürütmeyi durdurma kararı alacaklarını belirterek şöyle konuştu:

                 "Bu haksız, hukuksuz işlemleri mutlaka durduracağız. Mardin Büyükşehir Belediyesi yeni kuruluyor. Yasa çok açık. Mardin Belediyesi büyükşehir belediyesine dönüşüyor. Buna rağmen AK Parti kazanacak hesabı ile Mardin Belediyesini Artuklu`ya devrediyor. Ne yasal ne hukuki ne de etik bir yanı olmayan bir kararlar var. Biz buradan halkımıza söz veriyoruz. Gereken çalışmaları yapacağız. Suç duyurusunda bulunacağız. Yürütmeyi durdurma kararı alcağız. Sayıştaya baş vuracağız. İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız. En önemlisi halkımız malına sahip çıkacak."

HERKESE EŞİT YAKLAŞACAĞIZ

                  Mardin`de farklı etnik yapıların bir arada yaşadığını Büyükşehir Belediyesi olarak buradaki halklara eşit şekilde yaklaşacaklarını hatta Arap ve Süryanilere pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyleyen Türk 'Mardin`de Araplar var,Süryaniler var, Mahelmiler var, Kürtler var. Herkese eşit yaklaşacağız. Süryani halkımıza, Arap halkımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Buradan kimsenin endişesi olmasın. Çünkü biz halklarımızı sevgiyle kucaklaştırmayı hedefliyoruz.  Ve onların gönlünü kazanmaya çalışacağız. Arap kardeşlerimizi Süryani kardeşlerimizi Mahalmi kardeşlerimizin bu konuda hiçbir endişeleri olmasın. Biz kucaklayıcı kapsayıcı bir belediyecilik anlayışını gerçekleştireceğiz."

Türk ve beraberindekiler daha sonra Mardin Belediyesi Hizmet binasına kadar yürüdü.

Türk burada makam koltuğuna oturarak göreve başladı.

               Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, Belediye hizmet binasında yaptığı açıklamada  ise kavgalı iki aileyi barıştırmaya giderken kaza kurşunu ile yaralandığını anlatarak bundan sonraki süreçte bu tür olayların yaşanmaması için büyük çaba harcayacaklarını söyledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ