USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Türkiye Küçük Millet Meclisi Toplantısı Kızıltepe İlçesinde yapıldı.

Kızıltepe Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu salonunda gerçekleştirilen toplantıda 24 Haziran Seçimleri değerlendirildi, kangren hale gelen Elektirik ve Su sorunu masaya yatırıldı.

Türkiye Küçük Millet Meclisi Toplantısı Kızıltepe İlçesinde yapıldı.
14-07-2018 09:25
Google News

        Mardin Kızıltepe İlçesinde TKMM dönem başkanı İdris Demir başkanlığında ve moderatörlüğünde Aile İçi İletişim Sorunlar ve Toplumsal Derneği Mardin İl Başkanı Özden Ünal Damar ile gerçekleştirilen toplantıya;  26. Dönem Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu  Başkanı Mehmet Şerif Öter, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Bayındır Memursen Başkan Yardımcısı  Abdulcelil Kalay,  Hüda Par Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mardin Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, Hüda-Par Yönetim Kurulu Üyesi  Şehmus Karaalp, Kızıltepe Zahireciler Dernek Başkan yardımcısı M.Sıddık Erdoğan  Kızıltepe Saadet Partisi İlçe Başkanı Nimet Çılgın,  27 dönem bağımsız milletvekili adayı  Mahmut Aktaş, 2014 yılı Hdp Milletvekili Adayı  Hamit Göçmen,  Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, Turgut Özal Mahalle Muhtarı Fesih Koyun,  Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sabri Öner, Berçem Mahallesi Muhtarı Mahsun Aslan, Fırat Mahallesi Muhtarı Yusuf Asan, Dünaysır Mahallesi Muhtarı Şeref Dağ, Yeni Mahalle Muhtarı   Nasrullah Akın, Mezopotamya Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Kurtoğlu, Atatürk Mahallesi Muhtarı  Yavuz Kandemir, Sanayi Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Aydın ve Erbakan Vakfı Mardin İl başkanı avukat Ömer  Faruk  Afade ile duayen gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka katıldı.

   Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu  Başkanı Mehmet Şerif Öter, 24 Haziran Seçim Sonuçlarının ortada olduğuna dikkat çekerek, elektrik sorununun çiftçileri ve vatandaşları hem ekonomik hem manevi anlamda rahatsız ettiğini belirterek, son günlerde Beyaz Su´dan  getirilen suyun, boruların sık aralıklarla patlaması ile ovada ciddi su sıkıntısının yaşandığını söyledi.

             Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, seçim sonuçlarına ve siyasi boyutuna değinmek istemediğini belirterek, Olağanüstü Hal Uygulamasının bir an önce kaldırılmasını, geçmişte boşaltılan köylerle birlikte yok olma noktasına gelen hayvancılığın bölgede yeniden canlandırılmasını, dünyayı besleyecek bir ova var iken saman ithal edilmesine anlam veremediğini söyledi. Çelik ? Çiftçilerimiz tarladaki samanlarını yakıyorlar, Türkiye saman ithal ediyor. Hükümetin tarım politikasını gözden geçirmesi gerekir. 2013 tamamlanması hedeflenen GAP sularının Mardin ovası ile buluşması hala askıda. Bir an önce sular ovadaki mümbit topraklarla buluşması, ekonomik kalkınmaya destek verecek ve  elektrik sıkıntılarını ortadan kaldıracaktır. 30 yılı aşkın süredir bölgede devam eden Ohal uygulaması insanları rahatsız etmeye başlamış, bir an önce olağan  yaşama arzusu en üst düzeye ulaşmıştır? dedi

 

         27 dönem bağımsız milletvekili adayı  Mahmut Aktaş ise, seçimlerdeki adaletsiz uygulamayı dile getirerek, Türkiye´nin adil bir seçim ortamına ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, adaylığı döneminde bazı sandıklarında kendisine verilen oyların buharlaştığını, seçim pusulasında ise bağımsız adayların isimlerinin okunmayacak kadar küçük yazıldığını ileri sürdü.

        Hüda Par Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mardin Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç ise, Türkiye´de seçim adaletsizliğine değinde, mevcut sistemin  bu adaletsizliği ortadan kaldırmaya yeterli olmayacağına vurgu yaptı. Türkiye´de çok sesliliğin, seçim barajı gibi evrensel  hukuk kurallarını hiçe sayan  bir uygulama ile halen bazı partilerin saf dışı bırakılma  çabalarının ülkeye zarar vereceğini söyledi.

     26 .Dönem Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, mecliste bulunduğu sürece bölgenin sorunların önergelerle dile getirmeye çalıştığını en fazla önergeyi veren ve en fazla söz alıp sorunları dile getiren milletvekili olduğunu söyledi. Aslan katılımcıların sorularını da yanıtladı.

   Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesinin ülkenin ekonomik kalkınmasına ve siyasi itibarına fayda vereceğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının daha güçlü ne istediğini bilen bir yapıya kavuşması halinde memleket sorunlarının ortadan kalkacağına inandığını söyledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ