USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

" Üniversite´de yolsuzluk rüzgarlarını dağıttık"

Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça: " Üniversite´de yolsuzluk rüzgarlarını dağıttık"

" Üniversite´de yolsuzluk rüzgarlarını dağıttık"
29-12-2015 16:24
Google News

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü bir yıllık faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Ata-türk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına sivil toplum kuruluş temsilcileri ve bazı kurum temsilcileri ile üniversite yönetimi katıldı.

Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ, hazırlanan gelişme ve faaliyet raporunu oku-du. Raporun ardından Artuklu Üniversitesinin genel değerlendirmesini yapan Rektör Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, son bir içerisinde kaydedilen gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi. Üniversitenin ge-rek yapılaşma da gerekse akademik gelişmede her geçen gün biraz daha iyiye gittiğine işarat eden Ağırakça ? Hayalimizde olan yatırımlar ve fakülteler vardı, kısa sürede bir kısmını hayata geçirdik. Bir kısmını da projelendirdik. Servet İncioğlu isimli hemşerimiz 2 milyon 800 bin liraya mal olacak İmam Hatip Fakültesi Kız öğrencileri için yurt yaptırıyor. Yerleşke de Mardin Mimarisine uygun çift minareli bir cami yaptıracağız. Yıllardır benim hayalimde Medeniyetle Fakültesi vardı. Artuklu Üniversitesi rektörlüğüne atandıktan sonra, Edebiyat Fakültesini; Mardin´deki diller ile birlikte çevre dillerini de kapsayan Diller ve Medeniyetler Fakültesine dönüştürmeyi projelendirdik, İnsan ve Bilim Fakültesi kurulması hayalimizdir. Tıp Fakültesi talebimiz var. YÖK 21 sırada olduğumuzu söylüyor. Niğde ve Uşak nufüs bakımından bizden çok küçük olmalarına rağmen Tıp Fakültesi talepleri karşılandı. Bizde Mardin´de kurulan Anadolunun İlk Hastanesi olarak bilinen Meristan adını taşıyan Tıp Fakültesi kurulmasını istiyor ve bekliyoruz? dedi

Yolsuzluk Rüzgarlarını Dağıttık

Mardin Artuklu Üniversitesinin Sosyal Bilimler ağırlık olması dolayısıyla, bazı araştırmalar netice-sinde sonucu olduğunu, bunu kırmak için akademik alanda çalışmaları teşvik edici çalışmalar başlat-tıklarını ifade eden Ağırakça, ? Sosyal Bilimler üzerinde yoğunlaşmamız, akademik başarısı sırlamala-rında sonlarda olduğumuz doğru. Bunu kırmak için akademisyen arkadaşlarımdan makale yazmalarını bilimsel çalışmalar yapmaları için teşvik ediyoruz. Yeni fakültelerin eğitime açılması ile sonunculuğu geride bırakacağız. En büyük sıkıntımız üniversite üzerinde dolaşan yolsuzluk rüzgarlarıydı. Bunu bir içerisinde dağıtmayı başardık. Sayıştay denetçileri 20-30 kişiye büyük meblağlarda zimmet çıkardı. Bazı yöneticilere 1 milyon 800 bin lira gibi zimmet çıktı. Şu anda üniversite ile ilgili kimse yolsuzluktan söz edemiyor artık. Her fırsatta arkadaşlarıma haramdan uzak durmalarını tembihliyor ve sıkı bir iç denetim uygulaması yapıyoruz.? Şeklinde konuştu.

Huzursuzluğa izin yok

Geçmiş dönemlerde Üniversite yönetimi ve akademik kadrolar arasında yaratılan iç çatışmaların ortadan kaldırılması için yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Ağırakça ? Üniversitelerde ekip ve kadro çok önemlidir. İdari kadromuzu sağlam oluşturduk. Akademik kadromuzdaki ikilikleri de orta-dan kaldırdık. İnsanların bir arada yaşamalarını zorlaştıran 3-4 kişiye asla izin vermeyeceğiz. Bizimle çalışmak istemeyen birkaç öğretim görevlisi arkadaşımıza saygı duyduk. Aramızdan ayrıldılar. Akade-mik kadromuzu güçlendiriyoruz? diye konuştu.

Diasporayı size şikayet ediyorum

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak dışarıda bulunan çok sayıda saygın ve değerli Mardinli akade-misyeni Artuklu bünyesinde çalışmaya davet ettiğini ifade eden Ağırakça ? Maalsef hep olumsuz ce-vap aldım. Evet arkadaşlarımız kendilerince haklı olabilirler. Çok iyi üniversitelerde görev yapıyorlar.

Ama herkesin memleketine karşı bir vefa borcu var. Ben de İstanbul´da gayet rahat ve iyi imkanlar içerisinde görev yapıyordum. Mardin´e gidermisin denilince düşünmeden evet dedim. Ben buraya gelmeyen diasporadaki akademisyen hemşerilerimizi size şikayet ediyorum. Baskı kurun ve Mardin´e gelmelerini sağlayın lütfen? şeklinde sözlerini sürdürdü.

Tanıtım ardından toplantıya katılanlara Artuklu Üniversitesi Yerleşkesindeki yatırımlar gezdirildi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ