USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
ASAYİŞ

Vali Akkoyun Sınır İlçesinde Güvenlik Değerlendirmesi Yaptı

Vali Akkoyun "Asayiş ve güvenlik verilerini gözden geçirerek suç oranlarını azaltmak ve huzur ortamını sağlamak aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltme temel hedefimizdir."

Vali Akkoyun Sınır İlçesinde Güvenlik Değerlendirmesi Yaptı
05-02-2024 22:55
05-02-2024 23:35
MARDİN
Google News
   Mardin Valiis ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Suriye sınırınada bulunan Nusaybin İlçesinde güvenlik değerlendirmesi yaptı.
        Vali Akkoyun "Bugün Nusaybin ilçemizde ilgili güvenlik birimlerimizin katılımıyla Asayiş ve Güvenlik Toplantımızı gerçekleştirdik. Mardin'imizin asayiş ve güvenliğini değerlendirmek üzere bir araya geldik. Her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem siz değerli basın mensuplarına, sizlerin aracılığı ile de vatandaşlarımıza düzenli bilgiler vereceğiz." dedi.
      Güvenlik birimlerinin çalışmalarını özverili bulduğunu kaydeden Val Akkoyun "Asayiş ve güvenlik verilerini gözden geçirerek suç oranlarını azaltmak ve huzur ortamını sağlamak aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltme temel hedefimizdir.
Mardin'in tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte güvenli bir çevrede yaşamak herkesin ve hepimizin en doğal hakkıdır. Güvenlik teşkilatımızın bütün gayretleri ile birlikte teknolojiyi de etkin bir şekilde kullanarak suçla ve suçluyla mücadeledeki başarılarına dikkat çekmek istiyorum. 
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için güvenlik güçlerimiz 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine tehdit oluşturan her türlü suç ve suç örgütü ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.
Mardin’imizin huzur ve güvenli bir şehir olması için hemşehrilerimizin desteğini daima yanımızda gördük. Vatandaşlarımızla birlikte çalıştık. Bu konuda desteklerinden dolayı Mardinli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.
Unutmayalım ki güvenli bir Mardin ancak birlikte çalışarak mümkün olacaktır. Unutmayalım ki güvenli bir Mardin ancak birlikte çalışarak mümkün olacaktır. Hep birlikte inşallah daha güvenli bir geleceği inşa etmek için el birliği ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek temel hedefimizdir.
Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla 2024 Ocak ayında Mardin’de bölücü terör örgütü FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 36 operasyon düzenlenmiştir.
Huzur ortamının devamı için vatandaşlarımızın desteğiyle birlikte terör örgütleri ile mücadelemiz aynı irade ve kararlılıkla devam edecektir."şeklinde konuştu.
Düzensiz göçle mücadele kapsamında etkin mücadele uygulaması başlayan Mobil Göç Noktaları, İçişleri Bakanlığımızın yaptığı planlama çerçevesinde gerekli alt yapı hazırlıkları da tamamlanarak 30 Büyükşehir’e yayılmıştır. İlimizde de Artuklu ilçesi Karayolları parkı mevkiinde bulunan Mobil Göç Noktası aracımız kurularak düzensiz göçle mücadele faaliyetlerine devam etmektedir.
Ülkemizin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz karalılıkla devam edecektir. 
Bağımlılıkla mücadelemizi de hassasiyet ile devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz.
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Ocak ayı içerisinde toplamda 117 operasyon düzenlenmiş, Operasyonlar kapsamında 19 kişi gözaltına alınmış, 9 kişi de tutuklanmıştır.
Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Ocak ayı içerisinde 6 operasyon düzenlenmiş olup yakalanan şahıslar hakkında adli işlemler gerçekleştirilmiştir. Huzur ve güven uygulamaları kapsamında aranan 200 kişi yakalanmıştır.
Mardin’imizde gelişen ulaşım ağı ile birlikte geçmiş yıllara göre trafik kazalarında azalmalar görülmektedir. 
Yaralanma ve ölümlü kazaları minimize etmek için belirlenen kurallara uyulması hayati öneme sahiptir. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerini kullanmamak acı sonuçlara neden olmaktadır. 
Sizlerin vasıtasıyla tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uyulması konusunda hassasiyet göstermesini bir kez daha önemle rica ediyoruz.
Trafik Denetimleri kapsamında Ocak ayında 130.412 araç denetlenmiştir.
Tüm bu çalışmalar ışığında 2024 Ocak ayında, geçen yılın Ocak ayına göre Mardin’imizde trafik kazalarında maalesef kısmi bir artış görülmektedir.
Şunu belirtmek isterim ki, Mardin huzurlu ve güvenli bir şehirdir. Bu özelliği ile de yaşam standardı yüksek, ekonomisi güçlü, mutlu, sağlıklı ve toplumsal refahı önde gelen şehirler arasındadır 
İlimizin huzuru ve güvenliği için verdiğimiz mücadelede kararlılıkla ve hız kesmeden, toplumun tüm kesimlerinde değerli Mardinli hemşerilerimiz desteğiyle devam etmektedir.
İlimizde; teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir.
Bu amaçla gayret ve fedakârlıkla çalışan Emniyet ve Jandarma birimlerimize, tüm güvenlik kuvvetimize, düzensiz göçle mücadele kapsamında çalışan Göç İdaresi personellerimize ve bize huzur güven ortamının sağlanması konusunda destek veren, iradesini tam olarak ortaya koyan ve yanımızda desteğini her zaman hissettiğimiz kıymetli Mardinli vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Bundan sonraki süreçte de Mardin’in daha huzurlu daha güvenli bir kent olabilmesi için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu gayretli çalışma sırasında vatandaşlarımızdan öncelikle 112 ihbar hattını etkin bir şekilde kullanmalarını istiyoruz. 
Suçla, suçluyla mücadelede vatandaşlarımızın bizlere bu anlamda göstermiş oldukları destek çok önemlidir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Mardinli hemşehrilerimizden göstermiş oldukları bu desteği devam ettirmelerini, talep ediyorum. 
Siz değerli basın mensupları aracılığıyla Mardin’imizin asayiş ve güvenliği ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında aylık olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Güvenlik bilgilendirme açıklamasında, İl Jandarma Komuranı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emneyet Müdürü Cebrail Buğday ve Nusaybin İlçeKaymakamı Ercan Kayabaşı hazır bulundu.

Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ