USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Vali Cengiz ve Gazeteci Çelik öğrencilerle buluştu.

-Kızıltepe İlçesi İstiklal Ortaokulu Son Sınıf Öğrencileriye Bir Araya Gelen Gazeteci Mehmet Çelik Basın Ve Eğitim? Konularında Söyleşi Yaptı.

Vali Cengiz ve Gazeteci Çelik öğrencilerle buluştu.
16-11-2013 16:59
Google News

-Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz 'Buradan Eve Gidince Anne Ve Babalarınıza Selamımı Söyleyin Size Çalışma Ortamı Hazırlasınlar'dedi.

                Mardin'in Kızıltepe İlçesinde bulunan İstiklal Ortaokulunun Kültür ve Edebiyat Kulübünün hayata geçirdiği 'Aydınlar Buluşması'nın 3. konuğu Mardin Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik oldu. Okulun toplantı salonu olmadığı için laboratuarda gerçekleştirilen 'Basın ve Eğitim' konulu söyleşide deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Mehmet Çelik,yaşanılır bir dünya'nın sağlıklı bir eğitimle mümkün olabileceğini söyledi.

                   Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik 'Basın ve Eğitim' konularında söyleşi yaptığı İstiklal Ortaokulu öğrencilerine, 'çalışın,kararlı olun ve hedefinizi belirleyin'  tavsiyesinde bulundu.Basın alanında başarılı olabilmek için  eğitimli ve bilgi sahibi olmak gerektiğini vurgulayan Çelik 'Bir gazeteci farklı alanlarda bilgi sahibi olanlarla ilgili haber,bazen de röportaj yapması gerekiyor.Gazeteci o alanda bilgi sahibi değilse görevini tam olarak yapamayacağı gibi,karşı tarafın farklı bakışına da neden olabilir. Bu bakımdan gazetecilerin eğitimli ve donanımlı olmaları zorunlu bir hal alır.' Dedi.

                 Gazetecilik yaptığı süre içerisinde sosyal yaşam haberlerine önem verdiğini söyleyen Çelik 'Çocuğunu tedavi ettiremeyen bir annenin feryadını,okula gidemeyen bir çocuğun sesini,ya da  bir okul veya  köy yolunun kötü durumunu yetkililere duyurmak ve çözüm bulmasına aracı olmak, insana verdiği huzur ve mutluluğu kelimelerle anlatmak hayli zor. Ayrıştırıcı,kışkırtıcı haberler tarzım değil. Ama istesek de istemesek de bazen üzücü,olay ve kaza haberlerini de vermek durumundayız. Çünkü bunun adı da haberdir' dedi.

                   VALİ  CENGİZ 'ÇOK ÇALIŞIN ELENMEYİN'

            Söyleşiden sonra Vali Dr. Ahmet Cengiz, başarının sırlarını anlattı,öğrencilerin çalışmalarını ve sınavlarda elenmemelerini istedi. Vali Cengiz Etkinliği düzenleyen Okul Müdürü Mehmet Fatih Karaboğa ve Öğretmen Metin Aydın'a teşekkür etti.

           Öğrencilere '  Televizyon dizilerinin müptelası durumuna gelmeyin' diyen Vali Cengiz, teknolojinin nimet ve ürünlerinden yararlanırken, ayarını kaçırmanın öğrencilerin gelecekten beklentilerini olumsuz yönde etkileyeceğini sözlerine ekledi. Öğrencilerle anne ve babalara selam gönderen Vali Cengiz' Eve gidince annenize ve babanıza selamlarımı söyleyin. Size bir çalışma ortamı hazırlamalarını isteyin. Bu bir masa olabilir,bir tabure olabilir. Sizin rahat,televizyon gürültüsünden uzak,okuduğunuzu anlayabileceğiniz bir yer olsun yeter. Çok okumanızı istiyorum. En fazla kitap okuyan ülke Almanya,biz ise sonlardayız. Oysa sayısalcılar,matematik bölümündekilerde çok okumaları gerekir. Yoksa okuduklarını anlayamazlar.Dakikada en az 150 kelime okuyacak hale gelmeniz durumda sınavlarda ve okuduğunuzu anlamada başarılı olursunuz' dedi.

ÇOK AMAÇLI SALON İSTEDİLER

             Toplantı ve sosyal etkinliklerini,laboratuarda yaptıklarını söyleyen öğrenciler Vali Cengiz'den okul binasının yanında bulunan boş alanda çok amaçlı salon yaptırmasını istediler. Bazı öğrencilerin Mardin'deki tarihi mekanları görmediklerini, söylemeleri üzerine Vali Cengiz ilçe kaymakamına ve ilçe milli eğitim müdürüne gezi ve çok amaçlı salon yaptırma talimatı verdi.

          İstiklal Ortaokul Öğrencileri ilk defa bir valiyi okullarında gördüklerini belirterek Vali Cengiz'le birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve valiye teşekkür ettiler.

    Söyleşiye öğrencilerin yanı sıra , İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Gazeteci Kadir Üründü, Mehmet Ali Dinler ve Halit Solhan da   katıldı.

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ