USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Vali Cengiz'e Hüzünlü Veda Gecesi

-Merkeze Alınan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz'e Veda Yemeği Verildi

Vali Cengiz'e Hüzünlü Veda Gecesi
29-05-2014 19:01
Google News

Veda Yemeğine AKP İl Yönetiminin Katılmaması Dikkat Çekti

Geçen yıl Mayıs ayında Sinop Valiliğinden, Mardin valiliğine atanan Dr: Ahmet Cengiz, Mardin valiliğine atandığının yıl dönümünde merkeze alındı. Mardin'de merkeze alınması tepki ile karşılanan Vali Dr. Ahmet Cengiz için Hilton Garden In otelde veda yemeği düzenlendi. Veda yemeğine, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, ilçe kaymakamları, bazı ilçe belediye başkanları, MÜSİAD MARSİAD ve MARİAD gibi iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Veda yemeğine AKP İl yöneticileri'nden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı. İlk konuşmayı ilçe kaymakamları adına Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptı. Ermiş zamanın uzun ve kısalığının göreceli olduğuna dikkat çekerek, Vali Dr. Ahmet Cengiz'in bir gibi kısa bir sürede büyük hizmetler verdiği, ilde yöneticilikten öte yönetişim anlayışı ile liderlik yaptığını söyledi. Vali Cengiz'in kaymakamlara her fırsatta kırmızı çizgileri yolsuzluk, ahlasızlık, maddi yatırımların yanı sıra gönül yatırımlarının önemine dikkat çekti.

'Son valiler kararnamesi ile merkez valisi olarak tayini çıkan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in veda ziyaretleri sürürken, Mardin Valiliği de veda gecesi düzenledi. 

Mardin`de bir otelde verilen veda yemeğinde, Vali Cengiz'in öz geçmişi okunduktan bir yılda çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Veda gecesinde; vali yardımcıları, kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, , oda başkanları, basın mensupları, STK temsilcileri, iş adamları ve valilik personeli Vali Cengiz ile vedalaştı. 

'Umarım Mardin İçin Bu Değişiklik Hayırlara Vesile Olur'

Geçen 27 Mayıs'ta Mardin'e atandığını hatırlatan Vali Cengiz şöyle konuştu: "Dolayısıyla bugün Mardin'de göreve başlamamın birinci yılı… Bir yıl uzun süre mi, valilik görevi için kısa bir süre doğrusu. Sinop Valisi iken İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler Bey, bir gün telefon etti ve kararnameyi yazdırdık, Köşk'e onay için gönderildi.‘Mardin'de birlikte çalışacağız' dedi. Böyle haber aldım. Ondan önce Bursa Kaymakamı iken Sinop'a atandığımı İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay'dan öğrendim. Bu örneklerde olduğu gibi Aydın Valisi iken kararname yayımlandıktan sonra öğrendim. Bu yüzden merkez valiliğine olarak atamayı saygıyla karşılıyorum. Umarım Mardin için bu değişiklik hayırlara vesile olur."

Yeni Vali Çok Değerli Bir Dostum

Vali cengiz şöyle devam etti: "Yeni valimizin de uzun yıllardır tanıyorum, çok değerli bir insan, çok değerli bir dostum. Bizden çok daha başarılı olacak. Hayırlı hizmetlere imza atacaktır. Bir yılda en karlı çıkan ben denizim. Benim bu kadar dostum yoktu, bu kadar Mardin'de sevdiğim ve de sevildiğim insan yoktu.  Bunu en büyük kazanç olarak görüyorum. Daha önce başlatılmış projelerin inşaatlarının devamı konusunda arkadaşlarımızla beraber, heyet halinde, ekip halinde, kamu hizmetlerinin yürütülmesi hızlandırılması ve etkili bir şekilde sürdürülmesi konusunda gayret sarf ettik. Ama en önemlisi maddi yatırımlar kadar gönül yatırımlarına da özen gösterdik. Bölgemiz insanının daha fazla kucaklanmaya, sıcaklığa, hoşgörüye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu gayet iyi biliyorum. 5 sene Van'da çalıştım, Van'daki aldığım lezzeti, tadı damağımda kaldı. Gerçekten Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanının samimiyet perverliğini, vefasını, sıcaklığını gayet iyi biliyorum."

Vali yardımcıları ve kaymakamlar adına konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise Cengiz`in kendilerine sırf bir amir olarak davranmadığını aynı zamanda liderliği ve hizmet aşkını da öğrettiğini belirtti.

Vali Cengiz`in Mardin`de bir yıla sığdırdığı hizmetleri anlatmaya program süresinin yetmeyeceğini dile getiren Ermiş,, 'Sayın Valimizin bir yıl içerisinde yaptığı hizmetleri anlatmaya kalksam programın süresi yetmez. Sayın Valimiz bir gün Kızıltepe'ye yaptığı ziyaret sırasında Özgürlük Meydanı'nda yüzlerce vatandaşımız etrafını sarmış, istek ve şikâyetlerini anlatırken 3.5 saat güneşin altında ayakta tek tek not almıştı. Ve yine orada bulunan bir vatandaşımız ‘Bu kalabalık neyin nesi' diye sorunca ve ‘Vali Bey burada' cevabını alına, ‘Hadi be! Buraya vali mi gelir?' şeklinde tepki vermişti. Ama maalesef vatandaşımız o tepkisinde haklıydı, çünkü ilk defa bir vali o meydana inmişti." dedi.

İş adamları adına Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ve STK temsilcileri adına Kızıltepe STK Platformu Başkanı M. Şerif Öterde birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Cengiz, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban`ında aralarında bulunduğu davetlilerle vedalaştı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ