USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Vali Demirtaş: Mardin’i el birliğiyle inşa ediyoruz

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Savur ve Mazıdağı ilçelerinde Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Demirtaş:  Mardin’i el birliğiyle inşa ediyoruz
06-10-2021 16:51
06-10-2021 16:53
MARDİN
Google News

Gerçekleşen buluşmalarda Vali Demirtaş,  okul müdürlerin, Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerin ve muhtarların talep ve sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, en öncelikli konu olarak gördükleri eğitimde;  geleceğin teminatı olan çocukların daha modern ve rahat ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla, eğitim yatırımların her geçen gün arttığına dikkat çekerek kente yeni okulların hizmette girmeye başladığını söyledi.


“Eğitim seviyesini daha ileriye taşımak idealiyle çalışmaya devam edeceğiz”

Eğitimde hedeflenen amaçların gerçekleştirilmesi, okulun en iyi şekilde yönetilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, okul müdürlerinin eğitim alanında bir şehrin geleceğini belirleyen insanlar olduğunu kaydederek “Mardin'de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik. Hep birlikte özelde Savur'umuz ve Mazıdağı’mız, genelde Mardin'imizin eğitim seviyesini daha ileriyetaşımak idealiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Bugünün ve geleceğin Mardin’ini el birliğiyle inşa ediyoruz”

“Mardin’imizde “Muhtarlık Ziyaretleri ve Vatandaşlarımızla Buluşma” etkinlikleri vesilesiyle muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz; önümüzdeki dönemde de gelmeye devam edeceğiz.” diyen Vali Demirtaş, “Bu toplantılarda vatandaşlarımızın sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinliyor; karşılaşılan durumlara ivedilikle müdahale ediyoruz. Sizlerden gelen talepler ve bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlar doğrultusunda, bugünün ve geleceğin Mardin’ini el birliğiyle inşa ediyoruz. Bu anlamda geride bıraktığımız dönemde eğitimden kültüre, sağlıktan turizme, bilimden teknolojiye, tarımdan sanayiye; sosyal kültürel ve ekonomik alanda birçok adımı hep birlikte attık.” ifadelerini kullandı.

“Mardinli hemşehrilerimizi devasa yatırımları ile buluşturduk”

Vatandaşları her alanda devasa kamu yatırımları ile buluşturduklarını dile getiren Vali Demirtaş, muhtarlara hitaben sürdürdüğü konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İlimizin artılarını ve eksilerini belirleyip zayıf yönlerimizi güçlendirecek, güçlü taraflarımızı daha da pekiştirecek çalışmaları başlattık. Sizler, kamu yönetiminin sahadaki uygulayıcıları olarak en başta “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket etmeli, kimsesizlerin kimsesi olmalısınız. Muhitinizde yaşayan her bir vatandaşımızdan mutlak surette haberdar olmalısınız. Zenginini yoksulunu, fakirini fukarasını, hastasını bilmelisiniz. Askere gideceği, döneceği; düğün yapıp evleneceği; emekli, dul ve yetimi kapı kapı, hane hane bileceksiniz. Vatandaşla iç içe olacaksınız. Düğününde halayın başında, cenazesinde yanı başında olacaksınız. Hastalandığında koluna girip refakat edeceksiniz. Böyle olacaksınız ki sizin muhtarlığınızın bir manası, odada bir anlamı olsun. Yoksa muhtarlık makamda oturma yeri değildir. Muhtarlık, odasına gelenin işinin yapıldığı, vaktin boş sohbetle geçirildiği yer değildir. Muhtarlık, mahallenizin dertleriyle dertlenip çözüm bulmak için kafa yorduğunuz yerdir. O sebeple bu odanın hakkını vermenin gayreti içerisinde olmalısınız.”

“Bereketli toprakların şehri Mardin’de; herkese kapımız ardına kadar açık”

Olumsuzluklara rağmen mesai mefhumu gözetmeksizin yerel ve ulusal düzeyde çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Vali Demirtaş, “Mardin’imizde atılan adımları kalıcı hale dönüştürmek, kültürünü geliştirmek, şehrin huzurunu artırmak, refah seviyesi yükseltmek için kentimizin ekonomi göstergelerini ülke standartlar üzerine çıkarmamız gerekmektedir. Şehrimizin hem yerli hem yabancı yatırımcıya gönül ferahlığıyla yatırım yapılabilecek bir hayvancılık, turizm, sanayi ve ticaret merkezi olduğunu göstermeliyiz. Yaşadığımız türlü olumsuzluklara rağmen önümüze çıkan engelleri aşmak için mesai mefhumu gözetmeksizin yerel ve ulusal düzeyde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu toprağın insanlarına, çalışkanlığına, vatan ve millet sevgisine yürekten inanıyor; çalışma azmimizi ve kararlılığımızı her an tazeliyoruz. Kamu, sivil toplum ve özel sektör ele ele vererek, ortak akıl oluşturarak sorunlarımızın çözümü noktasındaki gayretimizi her daim canlı tutuyoruz. Atacağımız her adımın, alacağımız her kararın ülkemizi ve milletimizin istiklal ve istikbaline tesir edeceği bilincini aklımızdan asla çıkarmıyoruz. Bereketli toprakların şehri Mardin’de yolumuza değil, taş üstüne taş koyacak herkese kapımızın ardına kadar açık olduğunu bir kez daha vurguluyorum. Daha iyi bir geleceği muhtarlarımızla, okul müdürlerimizle kamunun ve sivil toplumun kıymetli mensuplarıyla, hep beraber inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Demirtaş, katılımcıların sorunlarını tek tek dinleyerek not aldı.

Vali Demirtaş’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen’in eşlik ettiği toplantılara İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Reklamı Geç