USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Vali Demirtaş ' Sorunları çözmekten Başka Seçenek yok'

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret eden gazetecilere, hizmet mesajları verdi.

Vali Demirtaş ' Sorunları çözmekten Başka Seçenek yok'
28-11-2020 11:14
Google News
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Adnan Avuka, Mardin Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Akgül, DHA Mardin Temsilcisi Selim Kaya, Kızıltepe Post İnternet Haber Sitesi Koordinatörü Faraç Çobanoğlu ve gazeteci Hakan Bekin’i valilik makamında kabul etti.

Sorunlar Yumağını aşacağız

Vali Mahmut Demirtaş, geçmişten gelen yığınla sorun olduğuna dikkat çekerek, sorunlar çözmekten başka seçenek olmadığını söyledi. Altyapı hizmetlerine gerekli hassasiyetin gösterilmemesinden ve denetim eksikliğinden bugünlere yansıyan olumsuzlukların yaşandığını ifade eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, tüm olumsuzluklara rağmen kentin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için kolları sıvadıklarının altını çizdi.

Artuklu İlçesi su sıkıntısı giderilecek

Artuklu İlçe Merkezine Beyaz Su şebekesinden 3 kademeden su verildiğini kaydeden Vali Demirtaş, su isale hattı borularından ve kademeli aktarımdan kaynaklanan su kesintisini ilçe merkezinde açılacak sondajlarla aşılacağını bildirdi. Vali Demirtaş, Beyazsu’dan çekilen boru hatları günümüzün şartlarına uygun değil. Şu anda borulara %40 oranında su pompalanabiliyor. Yüzdeliği arttırdığımız zaman borularda kırılma ve patlamalar meydana geliyor. Artuklu İlçe Merkezine kesintisiz temin etmek amacıyla 3 yerde sondaj çalışmalarımız olacak. Yakın zamanda Artuklu’nun su sorununu gidereceğiz. Eski su kaynaklarının da akıbetini takip edeceğiz “ dedi.""

Beyazsu’dan ikinci hat

Önümüzdeki günlerde Mardin’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceğini söyleyen Vali ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Beyazsu kaynağından 2.ci hat için talebimiz olacak. Yeşilli, Ömerli ve çevre mahallelerin su ihtiyacını da bu hattan karşılamayı planlıyoruz. Mevcut hat, Kızıltepe, Nusaybin ve çevredeki mahallelere yeterlidir.” Şeklinde konuştu.

İlansız İhale yapılmayacak

Yatırıma dönük tüm ihalelerin ilan yolu ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Vali Demirtaş,” Biz Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi vatandaşımızın huzuru ve rahatı için yapıyoruz. Hizmet alımı ve ihaleler şeffaf bir şekilde, ilan yolu ile yapılıyor. Kıt imkanları ve kısıtlı bütçemizi en iyi şekilde kullanma gayreti içindeyiz. Vatandaşımızın memnuniyeti önceliğimizdir. Bu konuda yerel ve yaygın basının desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Yeşil Bir Mardin için 100 bin fidan

Mardin il sınırları içerisinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ve daha yeşil, yaşanılabilir bir şehir için başlatılan “ Mardin Yeşilleniyor Projesi” kapsamında 100 bin ağaç dikileceğini vurgulayan Vali Demirtaş, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler, mavi servi ve erguvan fidanları için gerekli çalışmaları yaparak fidanları toprak buluşturduklarını kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Pandemi döneminde yerel gazetelerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına vurgu yaparak, yerel basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılmalarını istedi. İhalelerin ilan yolu ile yapılmasının yerel gazeteleri bir nebze rahatlattığını ifade eden Çelik “ Büyükşehir Belediyesinde yaşanan olumsuzlukların, hizmet noktasında yarattığı aksaklıkların farkındayız. Vatandaşla kaynaşma ve yarım kalan alt yapı çalışmalarındaki hassasiyet ve ilginizi memnuniyetle takip ediyoruz. Sorunların aşılmasında basın olarak bize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. ” dedi.

Samimi bir ortamda geçen karşılıklı bilgi alışverişinin ardından gazeteciler valilikten ayrıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ