USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Vali Taşkesen'e Veda Yemeği

-Merkeze alınan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'e veda yemeği verildi. Yemeğe 5 yüzü aşkın kişi katıldı.

Vali Taşkesen'e Veda Yemeği
28-02-2015 08:22
Google News

   Son Valiler Kararnamesi ile beklenmedik bir anda merkeze alınan Mardin Valisi Mutafa Taşkesen'e Hilton Gerdan Inn Mardin otelde bir veda yemeği verildi. Geceye Sivil toplum kuruluşlarının tepkisi damga vurdu.Veda yemeğine Mardin Tugay komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Büyükşehir Belediye başkanı  Ahmet Türk ,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel,Adli Yargı Adalet komisyon başkanı Bülent Koç, Büyükşehir Belediye başkanı  Ahmet Türk ali Yardımcıları Ali güldoğan ve Ali İkram Tuna,ilçe kaymakamları,İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ,Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Mardin Diyarbakır Süryani Metropolit Saliba Özmen,Kırklar Kiliseni başpapazı Gabriel Akyüz, Kanaat Önderleri,STK,lar ve birçok vatandaşın katıldı.

 

            Veda gecesinde Vali Mustafa Taşkesen'in biyografisi ve Mardin'de kaldığı süre içerisinde katıldığı etkinleri içeren bir video gösterisi yapıldı.

         

.  Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik,Mardin Gazeteciler ve yazarlar Derneği adına Kadir Üründü ,Mardin Mezopotamya Gazeteciler Derneği başkanı Cemil Aydoğan yaptıkları konuşmalarında,  Kızıltepe ilçesinden 46 dernekten oluşan STK platformu federasyonu başkanı M.Şerif Öter,yaptıkları konuşmalarda valilerin kısa sürede  yerlerini değiştirmelerine tepki gösterdi.

 Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik Valiler başarısız ise, Mardin'e göndermeyiniz, başarılı ise kısa sürede merkeze almayınız. Bu hem Mardin'e zarar veriyor hem de valileri tedirgin ediyor. Mardinlilerin bu konuda tepkilerini kendi ölçeklerinde göstermelerinin zamanı gelmiştir? dedi.

        Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna duygulu bir konuşma yaptı. Tuna konuşmasını şiir alıntıları ile zenginleştirirken, Tunceli'de birlikte görev yaptığı Vali Mustafa Taşkesen ile Mardin de uyumlu bir çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Vali  Mustafa Taşkesen, farklı 4 ilde 8 yıl valilik yaptığına vurgu yaparak, her mülkiyeliye bu kadar valilik yapma kısmetinin olmadığını, kendisine güvenen ve uzun süre valilik yapmasına onay veren hükümet yetkililerine teşekkür etti. Taşkesen   Kararname çıktığı andan itibaren 9 aylık bir sürede çalışmaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Büyüklerimiz en iyisini bilir canları sağ olsun diyorum. Bu anlamda şahsen biz her zaman  hayırlısını istedik. Hayırlısını isteyen insanlar için de varlığın da önemi yoktur yokluğun da önemi yoktur. Devletin ve milletin önemli mevkisini inşallah çalışmalarımızla, duruşumuzla, davranışımızla iyi temsil etmişizdir. İnşallah devlete ve millete borcumuz yoktur. Makam ve mevkiler her zaman için geçicidir. Mahkeme kadıya mülk değildir.? Biz hem bu gururla çalıştık. Dolayısıyla bize kısa olmasına rağmen koltukların geçici olduğunu biliyoruz. Ama yeri gelmişken ifade edeyim bundan sonra Ankara'da  Mardinli sayısı bir  nüfus olarak artmış oluyor. İnşallah bundan sonra kısmet olursa sorumlu ve yetkili mevkilere gelirsem yine Mardin'de yarım kalmış projelerimin takibini yapacağıma şimdiden huzurunuzda söz veriyorum. Tarihi mekanların aydınlatılmasını Mardinli hayırseverlerin desteği ile sağladık.?şeklinde konuştu.

 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise Mardin'den valilerin kısa sürede merkeze alınmalarının her Mardinlide şaşkınlık yarattığını söyledi. Türk Sayın valimizi ben şahsen yeni tanıdım. Çok kısa sürede tanıdım. Tabi belediye başkanı olduğum için de zaman zaman diyaloglarımız oldu. Biz insan olarak çok değerli bir insan olduğunu bugün burada söylemek istemiyorum. Ama bilenler sayın valimizle ilgili düşüncelerimi çok iyi biliyor. Ve gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Sorunları çözümü konusunda her zaman hassasiyet göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Akşam televizyon izlerken televizyondan sayın valimizin merkeze alındığını öğrendim. Dürüstçe söylemek gerekirse hem şaşkınlık geçirdim hem de üzüldüm. Valilerimizi halkla diyalog kursun diye gönderiyoruz. Halkın sorunlarını doğru bir şekilde merkezi yürütmekle ve ilgili kesimlerle paylaşsın diye gönderiyoruz. Ve burada ortaya koyduğu reçetelere göre tedbirlerin alınması için gönderiliyor.Ama bir valimiz daha şehri tanımadan daha halkı tanımadan, diyalog ortamını kurmadan görevden alınması halkımıza hakarettir. Demokrasiye de hakarettir. Toplumsal barışın önünü kesmeye yönelik bir davranıştır.  şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Taşkesen'e Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş kurumlar adına  plaket verdi.

 

         Vali Mustafa Taskesen Mardin Valiliği görevinden ilişkisini keserek Ankara'ya gitti.Mardin Hava Limanında kalabalık bir gurup tarafından uğurlandı.

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ