USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Vali Yaman Dost Meclisi Toplantısına katıldı

Mardin Valisi Mustafa yaman MÜSİAD düzenlediği geleneksel Dost Meclisi toplantısına katıldı.

Vali Yaman Dost Meclisi Toplantısına katıldı
12-10-2016 00:17
Google News

Müstakil İşadamları  Derneği Mardin Şubesinin  hizmet binasında düzenlediği  geleneksel dost meclisi toplantısına Mardin Valisi Mustafa Yaman konuk oldu. Toplantıya Mardin Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna, Aziz Aydın, Bahattin Çelik, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve 60 dolayında üye katıldı.

         MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap, son günlerde meydana gelen  olaylarında şehit düşenleri rahme ve saygı andıklarını hatırlatarak konuşmaya başladı. MÜSİAD´ın Türkiye´nin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, ülkesinin hizmetine sunmak üzere mütedeyyin ve muhafazakar işadamlarından müteşekkil kamu yararına kurulan bir kurum odluğunu ifade etti.15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında milletin ülkesine  sahip çıkmasını Türkiye ve Dünya tarihi için önemli bir gün olduğunu söyledi.

      Yeni uygulamaya konulacak teşvik paketi, Habur sınır kapısının işlerliği ve Organize Sanayi Bölgesi, Irak pazarı, enerji ve GAP Projesi s-ulama kanalları konusunda üyelerine bilgi  veren Başkan Kasap ?Resmi verilere göre geride bulunan Mardin, sağlık ve eğitim ve diğer alanlarda ortalamayı buluncaya kadar kamu yatırımları devam etmelidir. Yüksek hızlı tren projesi hayata geçirilmeli, birbiri ile alakalı olan tarım ve enerji sorunu önündeki en büyük engel sulama kanallarının tamamlanmamasıdır. Kanallar bitince enerji sorunu ortadan kalkacaktır. Potansiyeli yüksek olan turizm sıkıntılı günler geçiriyor. İnşaat sektörü olumsuzluklar yaşıyor. Devlet konut alanında, yabancılara mülk ve gayrı menkul satılmasını engelleyen yasayı bakanlar kurulu kararı ile kaldırılmalıdır? dedi.

        Kuzey Irak hükümetine merkezi hükümetin %17 lik  bütçe payını vermemesinden kaynaklanan sıkıntıların, Türk Mallarına karşı ambargo konulması ve bazı bölgelerde Türk taşımacılardan alınan yasal olmayan ücretlerin hükümetler arasında görüşülerek çözüme kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

         Mardin Valisi Mustafa Yaman, MÜSİAD üyeleri ile bir araya gelerek ekonomiyi ve ilin temel sorunlarını konuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.15 Temmuz darbe girişimi ile seçilmiş, milletin iradesine, devletin bakasına kast edenlere karşı, milletin ve kurumların gösterdiği refleksin dünyada eşi görülmemiş bir kahramanlık göstergesi olduğunu ifade etti. FETÖ olayından açığa alınanlarda mağduriyetin yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Vali Mustafa Yaman ?FETÖ´den açığa alınanlar arasında mağdur olanların sayısı yok denecek kadardır. Bin 700 öğretmenin açığa alınması Bakanlık talimatı doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Mağdur olanlar müracaatların yaptı. Listeleri ve dilekçeleri bakanlığa sunduk. Birkaç güne kadar suçsuz olanlar görevlerine iade edilecek ? dedi.

     Vali Yaman, yeni teşvik paketinin işadamlarını heyecanlandırdığını, kalkınma Bakanlığı bütçesinin güçlendirildiğini, bunun kalkınma ajanslarına yansımasının bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti. Vali Yaman ? Mardin´de bulunan birinci Organize Sanayi Bölgesi doldu. İkinci Sanayi Bölgesi Altyapı ihale aşamasına geldi. Bunun için bakanlıkla görüşmelerimiz oldu. Rastgele arazi tahsisi dağınıklığı  getirir. Sistemli yatırımlar OSB´lerle mümkün olur. Bunun için OSB sayısını arttırmamız lazım. Mardin´e 2 OSB yetmez. Midyat´ta, Kızıltepe yeni OSB´ler kurulması için çalışmalar yapmamız gerekir. Dışarıdan tekstil, otomotiv ve farklı alanlarda yatırım yapacak  yatırımcıları davet ediniz. Biz valilik olarak her türlü desteği vereceğiz. Üniversite ve  sanayicilerin de kaynaşması lazım. Üniversitelerin kentlerin ekonomisine yön verme kabiliyet güçleri var? şeklinde konuştu.

         Dicle Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Yılmaz Altındağ, yeni teşvik paketi ile bölgenin kalkınmasını sağlayacağını, doğru yerde ve doğru zamanda yatırım yapanların destekleneceğini söyledi.

         MÜSİAD Şube Başkanı M. Nurettin Kasap Mardin Valisi Mustafa Yaman´a günün anısına plaket takdim etti. Toplantının sonunda katkılarından dolayı  Kurtaylar Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kurtay ve İşadamı Ercan Kasap´a plaket verildi. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ