USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Vatandaşlar Öcalan`ın mesajını olumlu karşılandı

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki bazı vatandaşlar Diyarbakır`daki nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan`ın mesajının okunmasını televizyondan izledi

Vatandaşlar Öcalan`ın mesajını olumlu karşılandı
21-03-2015 16:41
Google News

Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki bazı vatandaşlar, Diyarbakır`daki nevruz kutlamalarında, İmralı Cezaevi`nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan`ın mesajının okunmasını televizyonlardan takip etti.

Diyarbakır`da, kutlamaların yapıldığı Newroz Parkı`na gidemeyen vatandaşlar etkinliği kahvehanelerde televizyondan izledi.

Vatandaşlardan Süleyman Çelik, çalıştığı için kutlamaların yapıldığı alana gidemediğini belirterek, "Umarız bu nevruz silahların gömülmesine vesile olur" dedi.

Şahin Aykut da alana gidemediklerine, mesajı dinlemek için kahvehaneye geldiğini aktardı.

"Nevruzun tüm dünyaya barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini diliyoruz. Artık kimse ölmesin. Dağdaki de asker de kardeşimiz" diyen Aykut, Öcalan`ın mesajını çözüm süreci için önemli bulduğunu söyledi.

- "Akan kanın bu mesajdan sonra son bulmasını diliyorum"

Osman Özkan ise mesajın silahların bırakılması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Zaten bu iki halk acıyı ve sevinci birlikte yaşamış yıllarca. Onun için artık akan kanın bu mesajdan sonra son bulmasını diliyorum"  şeklinde konuştu.

Kasap Ahmet Duman da çalışmak zorunda olduğu için mesajı iş yerinde dinlediğini aktardı.

Mesajın bekledikleri doğrultuda olduğuna işaret eden Duman, "Artık silahlar bırakılsın, barış ve kardeşlik olsun istiyoruz" diye konuştu.

Esnaf Sadık Okucu ise nevruzun herkese barış ve kardeşlik getireceğine inandığını belirterek, "Bu mesajın da katkısı ile inşallah özlediğimiz barış ve huzuru göreceğimize inanıyorum. Ülke insanları olarak buna hepimizin ihtiyacı var. Sadece Diyarbakır`ın değil bütün Türkiye`ye nevruzun huzur getirmesini diliyoruz" dedi.

Nevruz alanındaki vatandaşlardan Orhan Acun da mesajın barışa katkı sunmasını dileyerek, "Bu mesaj inşallah Türk ve Kürt halkı için güzel bir barış olur. Analar ağlamaz, kan dökülmez. Bu güzel coğrafyada güzelce yaşamak varken neden kavga edelim ki?" diye konuştu.

Ali Kaya, silahların bırakılmasının ülke için önemine değinerek, bu mesajla artık süreçte geri adım atılmamasını istediklerini kaydetti.

 

    Mardinli vatandaşlardan Haydar Demirtaş, mesajın barışa ne kadar yakın olunduğunun göstergesi olduğuna inandıklarını belirtti.

"Mesajda artık silahlı mücadelenin sonuna gelinmesi gerektiği vurgulandı" ifadesini kullanan Demirtaş, bunun çözüm sürecinin geleceği açısından önemli olduğuna değindi.

Ömer Akbulut, barış sürecini önemsediklerine dikkati çekerek, şiddetin bir an önce sonlanmasını istediklerini anlattı.

Artık çatışma yaşanmasını istemediklerini vurgulayan Akbulut, "Yaşasın Türk ve Kürt halkları" şeklinde konuştu.

Hamdullah Türkay ise Diyarbakır`da nevruz alanını dolduran insanların barışı haykırdığını ifade etti.

- Batman 

Yahya Yıldırım, Öcalan`ın silahsızlanma çağrısından duydukları memnuniyetini dile getirdi. 

Mesaj ile yeni bir sürece girildiğini düşündüklerini aktaran Gökhan Demirtaş da "Bu süreçte silahların bırakılmasını istiyoruz. Barış için artık somut ve gereken adımlar atılmalıdır" dedi.

Eyüp Demir ise mesaj ile herkese barış için kan dökülmemesi çağrısında bulunulduğunu ifade etti.

- Bingöl 

Mehmet Kuyuldar, çözüm sürecinin geleceği açısından mesajın çok önemli olduğunu aktardı.

"Bu barış için herkese çok teşekkür ediyorum" diyen Kuyuldar, artık bölgede ve ülkede kan akmamasını istediklerini anlattı.

Zeki Burkay, tek isteklerinin barış olduğunu vurgulayarak, "İnşallah silahlar bırakılır" dedi.

Ali Beroje de Türkiye`de silahlı bir ordunun bulunduğuna işaret ederek, başka silaha ihtiyaç olmadığını söyledi.

"Kürt, Türk, Arap, Çerkez hepimiz biriz. Vatanımız, toprağımız, dinimiz birdir" ifadelerini kullanan Beroje, Türkiye`de barış istediklerini, tek yolun da barış olduğunu aktardı.

- Siirt 

Çiftçi Abdulkadir Bingöl, Öcalan`ın mesajının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, mesajın uygulanarak silahların bırakılmasını beklediklerini söyledi.

- Şırnak

Esnaf Yakup Barkın, mesajla önemli bir eşiğe gelindiğini belirterek, "Artık helalleşme dönemi başladı" dedi.

Halkın selameti için barış sürecinin bir an önce olumlu bir sonuca varması gerektiğine değinen Barkın, mesajın hayırlara vesile olmasını diledi.

Artık kardeşlik ruhu ile birleşilmesi gerektiğini ifade eden Barkın, barışın tesisini temenni ettiklerini kaydetti.

Esnaf Mesut Dader, mesajı özgürlüğe ve barışa bir çağrı olarak gördüklerini belirterek, halkların dostluğu ve kardeşliğini temenni ettiklerini aktardı.

Esnaf Mehmet Onuk ise nevruzun barışa vesile olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Mesaj çözüm süreci açısından tüm ülkeye umut oldu. Tüm olumsuzluklara ve provokasyonlara rağmen tarafların sağduyusu neticesinde nihai sona yaklaşıldı. Umarım bu halkların barış umudu sönmez."



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ