USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Vejdi Kahraman Mardin’i salladı!

Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Vejdi Kahraman, hakla buluştu, 1 km’lik kortej oluştu, renkli görüntüler ortaya çıktı.

 Vejdi  Kahraman Mardin’i salladı!
07-05-2023 17:31
07-05-2023 17:37
MARDİN
Google News

Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Vejdi Kahraman, Artuklu İlçesinde düzenlediği miting, halkla buluşma ve yürüyüşe 6 bin dolayında kişi katıldı. Kahraman’ın konuşması vatandaşların attığı sloganlarla sık sık kesildi. Miting alanına, Kızıltepe, Mazıdağı, Derik, Savur ve Nusaybin ilçelerinden oy potansiyeli yüksek aile liderlerinin katılması dikkat çekti.

         Bağımsız Aday Kahraman   “ Mezopotamya’nın kalbi, medeniyetlerin beşiği Mardin . Bu ne güzel bir coşku, bu ne güzel bir heyecan, sizlerin coşkusunu, desteğini, sevgisini ve dualarını aldıkça, bana gönül sarayınızdaki en güzel makamı verdiğinizi tüm kalbimle hissediyorum. Gönlünüzün tahtında yer almış olmak, dünyanın bütün geçici mevki, makam ve koltuklarında oturmaktan kat kat daha kıymetlidir. Çünkü insanın gönlüne parayla, pulla, zorla, baskıyla girilemez” dedi.

           Ankara’daki pazarlıklardan daha güçlüyüz

  Neden bağımsız aday olduğuna meydana toplananlara açıklayan Kahraman “ Bildiğiniz üzere daha önce iki dönem bu kadim şehrin belediye başkan adayı oldum. En zor dönemlerde elimizi taşın altına koymaktan kaçmadık. Tek beklentimiz halkımıza hizmet etme aşkıydı. Ama görüyoruz ki Mardin halkı hak ettiği şekilde temsil edilmiyor. Hep eksik, yarım ve kimsesiz kalıyor. Mardin halkı, küçük hesaplardan, partilerden, siyasi çekişmelerden, Ankara pazarlıklarından, çok daha büyük olduğu için Mehmet Vejdi Kahraman bugün bağımsız bir aday olarak sizinle beraber. Biliniz ki artık sadece elimiz değil, gövdemiz de taşın altındadır.

            Bu halk bu topluluk bu kalabalık bugün şunu ispat etmiştir: Ne kadar baskı olursa olsun ne kadar dayatma olursa olsun bu halkın önünde hiç kimse duramaz. Hiç kimse Mardin halkının iradesine ipotek koyamaz. Bugün Mardin halkını hizaya getirmeye çalışanlar 14 mayıstan sonra Mardin halkının karşısında hizaya geçecekler. Sizin karşınızda her zaman önümü iliklerken size haksızlık yapanlara karşı siper olacağım “ şeklinde sözlerini sürdürdü.

                       Sorunların farkındayız

             Mardin’in sorunlarının elbette farkında olduğuna vurgu yapan Kahraman “ İşsizlik, elektrik, ötekileştirme, adam kayırma, hizmette adaletsizlik, keyfi uygulamalar ve benzeri bir sürü sorun var. Gerçekçi olmak lazım, bütün bu konuları tek başımıza çözemeyiz. Ancak; nasıl çözüleceği konusunda gerekli bilgi ve tecrübeye sahibiz. Ayrıca Mardin’in bütün yerel dinamikleriyle istişare halinde olup çözüme ulaşmak için gayret göstereceğiz. Ortak aklı meclise taşıyıp bu sorunların kaynağına ineceğiz” dedi.

             14 Mayıs  Mardin için milat olacak 

 Mardin’de dengelerin nasıl değiştiğini, Mardin halkının artık uyutulan değil, uyandıran bir toplum olduğunu herkes göreceğini  aktaran Kahraman “ Sandıklar açıldığında partilerin kazandığı vekil sayısı değil; dışlanan, ötekileştirilen, iradesi yok sayılan, unutulan Mardin halkının ortaya koyduğu büyük tepki  konuşulacak.

         Kim derdi ki Mardin Halkı sesini, varlığını, tepkisini Tüm Türkiye'ye duyuracak diye. İşte bu zaferimiz, Mardin dışındaki diğer illere de umut olup; keyfi karar verenlere bir uyarı olacaktır. Artık herkes bilsin ki Uyutulan değil Uyandıran Mardin geliyor.

         Genel merkezlerden halkla dalga geçercesine, keyfi dayatılan adaylara mecbur değilsiniz. Yerelden kendi adayınızı kendiniz seçme, Mardin’in iradesini meclise taşıma imkanına sahipsiniz. 14 Mayısta Mardin halkı, artık ben de varım deyip bu oyunun kuralını değiştirmelidir. Buradaki bütün kardeşlerime şunu diyorum: Her biriniz bir dostunuza, komşunuza, onları da bu zaferimize ortak olmaya davet ettiğimizi iletin. Kızıltepe’den Dargeçit’e, Derik’ten Yeşilli’ye, Nusaybin’den Savur’a, Ömerli’den Mazıdağı’na, Midyat’tan Artuklu’ya kadar herkesin vekiliyim. Mardin’in milletvekili Mehmet Vejdi Kahraman değil, Mardin halkı olacaktır. “ şeklinde sözlerini sürdürdü.

      Mitingin ardından, şehire doğru yürüyüşe geçen Kahraman’ın arkasında 1 km’yi aşkın bir kortej oluştu, Diyarbakır-Mardin Karayolunda  on dakika trafik akışı durdu. Kahraman ara cadde de yürüyüşü sürdürünce trafik akışı sağlandı.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ