USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

WSJ: İran Görüşmeyi Reddetti, Süreç Tıkandı

The Wall Street Journal’ın haberine göre İran, ABD ile önümüzdeki günlerde İslamabad’da yapılması planlanan görüşmeyi reddettiğini ve Amerikan taleplerini kabul etmediğini bildirdi.

WSJ: İran Görüşmeyi Reddetti, Süreç Tıkandı
04-04-2026 08:16
04-04-2026 08:21
MARDİN
Google News

Türkiye ve Mısır’ın arabuluculuk girişimleri sürerken, Doha ve İstanbul gibi alternatif görüşme noktaları gündeme geldi. Ancak mevcut tabloda ateşkes müzakerelerinin ciddi bir çıkmaza girdiği değerlendiriliyor.

Ateşkes temasları sonuçsuz kaldı
ABD ile İran arasında yürütülen dolaylı ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanamadı. Pakistan öncülüğündeki arabuluculuk çabalarının da sonuçsuz kaldığı ifade ediliyor. İran tarafı, ABD’nin taleplerini “kabul edilemez” olarak nitelendirerek müzakere zeminini daralttı.

Sahadaki gerilim tırmanıyor
ABD-İsrail koalisyonu ile İran arasındaki çatışmaların 35. gününe girildiği belirtilirken, karşılıklı açıklamalar ve tehditler sertleşiyor. İran yönetimi, altyapıya yönelik saldırılara karşılık olarak kara işgali ihtimaline sert tepki gösterdi.

İran devlet medyasında yer alan iddialarda, ülke hava savunma sistemlerinin ABD’ye ait bir savaş uçağını düşürdüğü öne sürüldü. Ayrıca pilotun sağ ele geçirilmesine yönelik ödül konulduğu ileri sürüldü. Bu iddialar bağımsız kaynaklar tarafından da doğrulandı.

Kurtarma girişimi iddiası
İran basınında çıkan haberlerde, düşürüldüğü iddia edilen uçağın pilotunun fırlatma koltuğuyla iniş yaptığı ve bölgede arama-kurtarma faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Aynı haberlerde ABD’ye ait bir helikopterin de bu süreçte düşmüş olabileceği öne sürüldü.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise, pilotun İran topraklarına indiğine dair “bazı bilgiler” bulunduğunu aktardı. Bölgedeki yerel kaynaklar, ABD’nin arama çalışmaları için helikopter ve askeri kargo uçakları kullandığını, ancak sonuç alınamadığını iddia etti.

Trump’tan dikkat çeken açıklama
ABD eski Başkanı Donald Trump ise yaptığı değerlendirmede, Hürmüz Boğazı üzerinden enerji akışına dikkat çekerek, “Biraz daha zamanımız olsaydı, büyük bir ekonomik fırsat doğabilirdi” ifadelerini kullandı.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ