USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

YAVRU VATAN KIBRIS -2

YAVRU VATAN KIBRIS -2

YAVRU VATAN KIBRIS -2
10-07-2013 19:13
Google News

      Kaldığımız otelden Yakın DoğuÜniversitesine ait minibüs iel ayrılıyoruz. Her günkü gibi sağ taraftan aracabinmeye çalışıyoruz. Direksiyonun sağda,yolcu çıkışının solda olduğunu unutup.

      Bugün yapacağımız görüşmelerönemliydi. Meclis Başkanından başlayacaktık. Bir kısmımız takım elbiselikravatlı,bir kısmımızda spor giyinmişti. Grup halinde gezilere gidengazetecilerin verdiği genel görüntü hep böyle. Kimileri çok da sıkıntıya gelemiyor,ya da görev rahatlığı.

 

         Meclis Başkanı Dr. HasanBozer ile kabul salonundaki görüşmemiz öncesinde,meclis salonunda hatırafotoğrafı çektiriyoruz. Arkadaşlarımız konuşma kürsüsünde hatıra fotoğrafıçektiriyor. Ufak bir bina,ufak bir meclis. Ama kavgaların yoğun olduğu,anavatanı aratmayan hengamelerin yaşandığı bir meclis. Hatta ana vatandan dahaileriye giderek sık sık sine-i millete gitmeyi seviyorlar.


         Birarkadaşımızın deyimi ile yavru anasına benzer. Meclis Başkanı Hasan Bozer  ile kabul salonunda bir araya geliyoruz. Kısabir hoş geldiniz tanışma ve karşılıklı iyi niyet temennilerinin  ardından, Başkan Bozer meclis işleyişindenduyduğu rahatsızlığı dile getiriyor.Anavatan'a bağlılıklarını her fırsattadillendirdi ve TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ile aralarında geçen birkonuşmayı da bize aktardı. Bozer, Sayın Cemil Çiçek ile İstanbul'da özel birgörüşme yaptık. Bir cümlesi ders alınacak türdendi. Sayın Çiçek Biz topupenaltı noktasına koyduk,kalede kaleci yok,hadi buyurun topu kaleye gönderindedi.? İşte bu nokta sıkıntı yaşıyoruz. Bu topu boş kaleye atacak kişilereihtiyacımız var.Zamanında Anavatan'ın desteğin iyi kullanabilseydik KKTC şimdidaha farklı bir yerde olurdu? şeklinde duygularını dile getirdi.

           Meclis Başkanı Bozer, bilgi çağındadoğru, gerçekçi, bilgiye ulaşma ve geleceğe dönük vizyon koyabilme adınaenformasyonun önemine değindi.Yaklaşık 30 yıldır GAP bölgesine sürenyatırımların sonuçlarının kısa süre içinde alınacağına inandığını kaydedenBozer, Güneydoğu insanının çalışkan olduğunu ve "kayıp yıllarını"telafi ederek, tarihsel zenginliğini de kullanarak turizm ve sanayi alanındagelişmelere imza atacağını ifade etti.Bozer, KKTC`de de sorunlar bulunduğunuama sorunsuz ülke olmadığını da söyleyerek, her zaman daha güzeli yakalamakiçin çalıştıklarını bildirdi.

           MeclicBaşkanı Dr. Hasan Bozer'in KKTC kurulmasında ve bugünlere gelmesinde önemli veetkin bir rol oynadığını,tıp eğitimi aldığı yıllarda 2 yıl ara verip özgürlükmücadelesine katkı sağladığını yaptığımız araştırmalardan öğrendik.

 

            Meclisbaşkanlığından ayrılıp direkt, KKTC Cumhur Başkanı Sayın Derviş Eroğlu'nunbulunduğu cumhurbaşkanlığı makamına gidiyoruz. Özel Kalem Müdürü ve danışmanlartarafından kapıda karşılanıyoruz.Kabul salonuna girerken telefonlarımız birmasaya bırakmamız söyleniyor. Ve kısa bir süre sonra Sayın Eroğlu  kabul salonuna geliyor.Tanışma seremonisininardından,sayın Cumhurbaşkanı KKTC hakkında bize bilgiler aktrıyor.

                  KKTC Cumhurbaşkanı DervişEroğlu,  Kıbrıslı Türklerin mücadelesininTürkiye'nin desteğiyle taçlandığını ve bugünkü noktaya gelindiğini söyleyenEroğlu, Kendimizi Kıbrıs'ta yaşayan Türkler olarak görüyoruz. Kıbrıslı Türklerkimliğini, dilini, etnik kökenini korumaya çalışıyor. Kıbrıs sorununda suçlutaraf Rumlardır, buna rağmen onların Avrupa Birliği'ne girmekleödüllendirildiler. Kıbrıslı Türkler ise ambargolar altında?

       Bir gün gelecek elbette ki hak yerinibulacak.

       Sayın Cumhurbaşkanı  heyetimiz oldukça sıcak karşılıyor. Öğlenyemeğimizi cumhurbaşkanı köşkünde yiyoruz. Sofrada Türk mutfağı sohbetimizedamgasını vuruyor.

        Yılların yorgunluğu Cumhurbaşkanınsadece saçlarını kırlaştırdı,heyecanından,enerjisinden bir şey alamadı.Siyasette yerine getirilemeyecek vaatlerin, her ne kadar siyasetçiye kısasüreli rahatlık verse de uzun sürede yıpratıcı ve olumsuz düşüncelere nedenolduğunu söylüyor Sayın Eroğlu. Ve Başbakanlığı döneminde de bunu hep dilegetirdiğini,hele KKTC gibi küçük bir adada vatandaşlarla hep iç içe ve herzaman karşılaştıklarını,yerine getirilemeyecek vaatlerin böyle yerlerde daha fazla sıkıntılaryarattığını dile getiriyor.

EroğluTürkiye'den gönderilen fidanların dikildiği cumhurbaşkanlığı bahçesini gezdiriyor. Sayın Eroğlu'nu Mardin ValisiDr.Ahmet Cengiz adına  Mardin'e davetettik ve köşkten ayrıldık.

 

         KKTC Başbakanı Sibel Siber, Gap Gazeteciler Birliğiheyetini Başbakanlık konutunda kabul etti.Başbakan Sibel Siber KKTC`nin turizmsektöründe yaptığı hamlelere dikkat çekerek, Türk vatandaşlarını Kıbrıs`a davetetti.Başbakan Sibel Siber, adada temaslarını sürdüren, Genel Merkezi Adıyaman`da bulunan Bölgesel Gazeteciler Cemiyeti "GAPGazeteciler Birliği" heyetini kabulünde samimi tavırlar takındığıgözlend.Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, gazetecilerin demokratik yaşamınen temel savunucusu olduğunu kaydederek, Türkiye`den gelen medya mensuplarınınKKTC izlenimlerini Türkiye halkı ile paylaşmasının KKTC için çok önemli olduğunukaydetti.Siber, "Halkların birbirini daha iyi tanıması, birbirini sevmesi,güzel diyaloglar kurulması, bizim ve Türkiye için çok çok önemlidir"dedi.Türkiye`nin KKTC`yle direkt ilişkisi bulunan tek ülke olmasının öneminivurgulayan Başbakan Siber, "Tatile gitmek isteyenlerin birinci terciholarak Kıbrıs`ı seçmeleri açısından yazacağınız yazılarınız bizim için çokönemli" dedi.

KKTC yüksek öğrenim sektörünün ülkeye uygulanan ambargoyukıran alanlardan biri olduğunu ifade eden Başbakan Siber, "Buradaki üniversitelerindenmezun olan bir öğrenci, dünyanın her yerinde, Amerika veya Avrupa`da doktora,mastır yapabiliyor. Diplomalarımız kabul ediliyor. Bunun bilinmesi lazım"diye konuştu.

                Mardin'e hayran

     KKTC Başbakanı Sibel Siber ençok görmek istediği şehirler arasında Mardin'in birinci sırada yeraldığını,eşiyle birlikte Mardin sevdalısı olduklarını ve ilk fırsatta tarihikenti gezmeye geleceklerini bildirdi.

     KKTC'yi yönetenler teşekkürediyoruz. Her yerde heyetimiz sıcak karşılandı.Görüşmelerimiz samimi bir ortamiçerisinde tamamlandı. Görüşmelerin ardından Girne'ye döndük. Akşamüstü sahilkenarında Girne Kalesine doğur giderken güneşin adaya veda edişine tanıkolduk.Kızıllığın Akdenize yansıması görülmeye değer bir tablo tadında. Kaleyedoğru yürürken irili-ufaklı lokantalardan birkaç dilde davet ediliyoruz. Havakarardıkça dışarıda deniz kenarında mum ışığında yemek yemenin tadına varmakisteyenlerle doluyor sahil.

      Bizde bir gün sonranınprogramını yapmak üzere otelimize çekiliyoruz.

       Yarın Yakın Doğu RektörZiyareti ve Tekne turunu sizlerle paylaşacağım.

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ