USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Yıldırım, Rektör Yardımcılığından İstifa Etti

-ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR. KADRİ YILDIRIM 4 ILDAN BERİ SÜRDÜRDÜĞÜ REKTÖR YARDIMCILIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ.

Yıldırım, Rektör Yardımcılığından İstifa Etti
14-01-2015 16:00
Google News

 

         Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini dört yıldan beri yürüten Prof.Dr.Kadri Yıldırım Makamında düzenlediği basın toplantısı ile rektör yardımcılığından istifa ettiğini duyurdu.Basın toplantısına yaşayan diller enstitüsünden bazı öğretim görevlilerinin de katıldığı gözlendi

     MAÜ Rektör yardımcısı Yıldırım,  eski rektörün görevden alınması ve yerine geçici rektör atamasının yapıldığı ilk günden şimdiye kadar rektör yardımcısı olarak göreve devam etme talebine olumlu cevap vermemin en önemli nedenin, barış ve çözüm sürecine katkıda bulunan Kürdolojinin de daha özgür çalışmalar yapabileceği Katılımcı Demokratik Üniversite? anlayışının hâkim kılınacağı ümidi olduğunu söyledi. Yıldırım, bu ümidimi şimdilik yitirdiğinden dolayı üniversitenin geneline yönelik rektör yardımcılığı göreviden istifa etmek için 12.01.2015 tarihinde dilekçesini rektörlük makamına verdiğini bildirdi.

                    KATILIMCI DEMOKRATİK BİR ÜNİVERSİTE DE HİZMETE VARIM

                Prof.Dr. Kadri Yıldırım Üniversitemizde birkaç ay sonra rektörlük seçimi yapılacaktır. Bu seçimden sonra Yeni Türkiye? perspektifiyle hiç kimsenin dilinden, kimliğinden, görüşünden, cinsiyetinden ve inancından dolayı mağdur olmayacağı katılımcı demokratik bir üniversitenin inşası? ve çözüm sürecinin bekası? için çalışmak elzemdir.Bu inşa ve bekayı öncelemek şartıyla hangi unvan ve görevle olursa olsun, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde birlikte çalışmaya ve katkı sunmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum.

Yine bilindiği gibi özellikle son iki yıldır Hükümetimiz ile Kürt Siyaseti arasında Kürt sorununu çözme ve demokratikleşme bağlamında başlatılan Barış ve Çözüm Süreci?  halen devam etmektedir. Bu sürecin sağlıklı yürümesi için sorumlu olduğum Kürdoloji birimi olarak hem hükümetimizin hem de Kürt siyasetinin elini güçlendirmek için dengeli ve objektif bir şekilde hareket ettik ve kanımca bunda başarılı da olduk. Nitekim hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Kürt siyasetinin yazılı ve sözlü teveccühleri bunu göstermektedir.? Dedi

                    DERİN KLİKLER KÜRDOLOJİYİ GÜDÜKLEŞTİRMEK İSTEDİ

         Bazı derin odakların başarısını ve yükselmesini engelleme gayreti içerisinde olduğuna dikkat çeken Prof.Yıldırım Ancak bu denge ve teveccühten rahatsız olan bazı derin klikler Kürdolojiyi güdükleştirmek ve benim ilerde üniversitede söz sahibi olmamın önünü kesmek amacıyla hazırladıkları komployu hayata geçirmek için uygun bir zamanı beklediler. Üniversitemizde ihaleye fesat karıştırmak, örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yolsuzluk yapmak? iddiasıyla Kasım ayında başlatılan operasyon onlar için en uygun zaman oldu ve beni de bu dosya kapsamında gözaltına aldırdılar. Bu dosya kapsamında gözaltına alınmama rağmen bu konuda bana tek bir soru bile sorulmadan sadece yüksek lisans öğrencilerinden kayıt esnasında resmi ilan metninde belirtildiği gibi vermek isteyen adaylardan alınan 50'şer lira paranın mevzuata uygunluğu ve harcandığı yerlerle ilgili sorular soruldu. Rektörlüğümüzün bilgisi dâhilinde ve son derece şeffaf bir biçimde gerçekleşen bu uygulamada Kürdoloji birimi ve şahsım olarak hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur.

Üniversitemizde tekçi, statükocu ve vesayetçi bir anlayışı hâkim kılmak için seferber olan derin odaklar yargıyı, siyaseti, üniversiteyi ve YÖK'ü aleyhimize çevirmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Ancak bunların tezgâhları mahkeme duvarına çarptığı ve çarpacağı gibi YÖK'ün ve üniversitemizin duvarına da çarpacağından eminim. Aksi takdirde ilk gözaltı pratiğinde olduğu gibi bundan sonra da aleyhime oynanacak her oyun duyarlı çevreler ve kamuoyu tarafından beni tasfiye edip önümü kesme ve süreci baltalama planının bir parçası olarak değerlendirilecektir.?şeklinde  konuştu.

      Bir gazetecinin,derin klikleri açıklarmısınız? Rektörlük seçimleri için adaylığınız söz konusu mu ve Milletvekilliği seçimlerinde aday olacakmısınız? Şeklişndek sorularına Prof.Yıldırım,    Derin Klikleri zamanı geline açıklayacağım. Rektörlük  seçimleri için şu aşamada aday olacağım veya olmayacağım demiyeceğim. Zamanı geldiğinde  arkadaşlarımla şu andaki rektör vekili ile yapacağım görüşmeler sonunda kararımı vereceğim. Siyaseti düşünmüyorum.Akademik kariyer benim için siyasetin üzerindedir.Milletvekilliği, hatta bakanlık teklifi dahi gelse ben akademisyenliğimi tercih ediyorum,siyasete girmem? şeklinde sözlerini sürdürdü

       Prof Yıldırım Basın aracılığı  Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a görüşme talebi mesajının iletilmesini istedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ