YAŞAM

Artuklu´nun Mültecileri Projesi

Mardin´de MOKİD tarafındna yürütülen ?Artuklu´nun Kadın Mültecileri; Kadın Mültecilerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakış Açısıyla Güçlendirilmesi ve Toplumsal Kaynaşma projesi? değerlendirme toplantısı renkli geçti

Artuklu´nun Mültecileri Projesi
25-12-2018 13:50

Mardin Ortak Kadın İşbirliği (MOKİD)tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen, ?Artuklu´nun Kadın Mültecileri; Kadın Mültecilerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakış Açısıyla Güçlendirilmesi ve Toplumsal Kaynaşma projesi? kapsamında kamu temsilcileri, muhtarlar, Suriyeli kadınlar ve proje ekibi olarak 2 yılı nasıl geçirdiklerini  konuştu.

        MOKİD Başkanı Hülya Çelebioğlu  ?Elbette kamu, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ÇATOM´lar, Emirgan AVM, Mardin Ticaret Odası, Yalım ADEM,Mardin´de faaliyette bulunan yerel ve yabancı STK´larla işbirliği projenin planlanan faaliyetleri ötesinde, hizmet sunmasında önemli rol oynamıştır. Ancak, Muhtarların hakkını ayrıca teslim etmemiz gerekiyor, Suriyeli kadın arkadaşlarımıza ulaşmakta muhtarlar projemizde kilit rol oynadılar.

             Proje çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin çıktılarını İstatistiklerle göstermek te önemli ancak biz MOKİD olarak Suriyeli kadın arkadaşlarımızla dayanışarak projemizin faaliyetlerini gerçekleştirmekten ve onların hayatlarında yarattığımız değişimi daha çok önemsiyoruz.

                 2 Yılda 8 bin kişiye ulaştık

           Proje değerlendirme toplantısın  bilgi veren Çelebioğlu ?İki yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle mülteci ve yerel toplumdan; 5768 Kadın, 313 Erkek ve  2120 Çocuk olmak üzere toplam 8201 kişiye ulaştık.

Bu rakamların anlamı Mardin´de, mülteci kadınların insan hakları konusunda MOKİD´in dokunduğu insan sayısı, ancak rakamlara dökülemeyen hikâyeler var ki bizim daha çok ilgilendiğimiz kısım bu. Suriyeli Kadınların MOKİD ile yolları kesiştikten sonra hayatlarında olan değişimi paylaşmaları toplantının en etkileyici bölümüydü.  Özgüvenlerini yeniden kazandıklarını artık Mardin´i bir Mardinli kadar yaşamaya hakları olduğunu, kadına yönelik şiddetle mücadele mekanizmalarını öğrenmeleri, sokak, çarşı-Pazar çocuklarının okullarını ziyaret, iş başvurusu yapmak gibi birçok yönden hareket kabiliyetlerinin artığını ve kendilerini daha güçlenmiş bulduklarını duymak projenin en önemli çıktısıydı.? Şeklinde konuştu



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR