EKONOMİ

Moda ve Hazır Giyimciler Mardin'de Buluştu

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Yönetim Kurulu Mardin Tekstil Sanayicileri Derneğinin daveti ile Mardin'de buluştu.

Moda ve Hazır Giyimciler Mardin'de Buluştu
29-03-2022 21:48
29-03-2022 21:53
MARDİN
Toplantıya, Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan ile sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda, federasyon üyesi Gaziantep Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) ile Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği arasında pazarlama konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Azun “Saha yeşillikleri çalışması yapılmaktadır. Tabi ki bunları yaparken eğitimi ve çocuklarımızı unutmadık. Kırsal mahallelerde eğitim gören çocuklarımızın tamamını ağız ve diş sağlığı taramasından geçirip çeşitli hijyen setleri hediye etmekteyiz. Bu ziyaretler kapsamında gezdiğimiz okullarda boya badana ve tadilat gerektiren bölümler onarılmıştır. Yine bu ziyaretler kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerine gerekli tüm yardımlar sağlanmıştır. Rektörümüz, il milli eğitim müdürümüze ve ismini sayamadığım tüm kamu kurumlarına çok teşekkür ediyorum. Kıymetli dostlar hepinizi bir arada görmekten,ağırlamaktan,hizmet etmekten duyduğum memnuniyeti belirtmekle birlikte beni sabırla dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Öztürk, protokolün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tekstil, hazır giyim moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı alanında 32 dernek ve 10 bini aşkın firmayı barındıran bir federasyon olarak Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 80 kişilik ekiple Mardin'e gelmenin mutluğunu yaşadıklarını söyledi.
Gaziantep ve Mardinli üreticiler arasında iş birliği protokolü imzalanmasının önemine değinen Öztürk, "Gaziantep'in ticari potansiyeli oldukça yüksek. Mardin'de de hazır giyimin gelişmesi ve ciddi bir kümelenme söz konusu. Buranın aynı zamanda 6. bölge olmasının avantajı da yüksek. Gaziantep'in ticari potansiyeli ile Mardin'in üretim potansiyelini bir araya getirecek, birbirleriyle rekabet eden değil, dayanışma gösterecek partner şehirlerden ilkini sektörümüz içinde gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de 33 milyar dolarlık ihracat hacmi olan, aynı zamanda kendi tüketimi ve yakın pazarlarla yaklaşık 80 milyar dolar artı değer oluşturan sektörün ihracat, üretim ve istihdama önemli katkı sağladığına işaret ederek, salgından sonra bir toparlanma sürecine girdik. Başlangıçta Rusya pazarı bizi önemli ölçüde etkiledi. İstanbul'da bazı bölgelerimizi, Anadolu'da da üretim anlamında bazı bölgeleri etkiledi fakat bu oturdukça inanıyorum ki sektör yeniden toparlanma sürecini hızlandıracak. Büyükşehirlerde sıkışan hazır standart ürünlerin 6. bölgeye geçmesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Göçü ve işsizliği de önleyecek, gelecekte de istihdamı artıracak. Kendi içerisinde huzur bulan kentlerimiz oluşacak. 6. bölgede üretimin, istihdamın olması aynı zamanda huzurun olması demek." " dedi.
Mardin'de bir defile yapmayı planladıklarını anlatan Öztürk, eylül ya da ekim ayında düzenlenecek defileyle ilgili çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR