USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

31 MARTA ADIM ADIM-1

28-02-2019

Başlarken?

?Bir şeyi hayal etmek, o şeyi elde etme ya da ondan uzak durma sürecinin ilk adımıdır´, der toplum bilimi.

Hangimiz daha güzel bir gelecek, çağdaş bir kent özlemi duymayız?

Peki, bu düşler nasıl gerçekleşir, bu hayalleri gerçeğe kim dönüştürür?

Bu sorunun tek bir yanıtı var.

Ülkeyi ve kenti yönetenler.

Ülkeyi yönetecekleri ise ancak sandıkta belirleriz.

Yani demokratik bir hak olan seçimle.

Toplumların yozlaşması, yönetimlerin Milletten kopması, siyasetin kendi mecrasından çıkmasıyla başlar. Bu bozukluk sadece düşünce sistemimizi değil yaşamımızdaki tüm dengeleri etkiler.

Geçmiş dönemlerde yaşanan darbeler sadece siyaseti cezalandırmadı aynı zamanda ülke insanın kaderini olumsuz yönde etkiledi; yaşanılan acılar nesiller arasında kapanması çok zor toplumsal yıkımlara neden oldu.

Sağlıklı bir nesil, esenlikli bir ülkeye ulaşmanın tek yolu tam ve eksiksiz bir demokrasiyle mümkündür.

Demokrasimizi güçlendirecek temel argümanda halkın seçme hakkını kullanmada katılımın en üst seviyelere çıkmasıyla mümkündür.

Bu duygu ve düşünceler ışığında, 31 Mart Yerel Seçimlerine Adım Adım başlıklı yazı dizisini bilmek isteyeceğinizi düşündüğüm konuları, olaylar, partiler, söylemler, iddialar ışığında ele alıp dikkatlerinize sunmaya çalışacağım.

Güneydoğu´nun 9 ilinde aynı anda yayınlanacak ve 20 gün sürecek 31 Marta Adım Adım başlıklı Araştırma ve Analiz çalışmamda, objektif ve nesnel bir bakışla incelediğim konuları, Partiler-Liderler ve Sokağın Sesi denkleminde  aktaracağım.

Analizimin karar vermenize yardımcı olması tek dileğimdir.

?31 Mart Yerel Seçimlerine Adım Adım´ başlıklı çalışmamda, sizlere akıl vermek, karar verici olan sizleri maniple etmek asla zihin dünyamdan geçmedi. Çünkü araştırmacı bir yazarın partisi olmaz, ilkeleri olur.

İlkeler de demokrasiyle bağlanır.

***

Şunu da belirtmekte yarar var. Seçim dönemlerinde partililer daha duygusal, daha hassas oluyor. Her partinin seçmeni de siyasetçisine göre hareket ediyor.

31 Marta Adım Adım başlıklı yazıyı okuyanlardan bir kesim herhangi bir parti, lider veya adayla yakın ilintide olan parti kimlikli kişiler olacaktır. Bu kesimin bazı yazıları beğeneceği, bazılarını beğenmeyeceğini hissediyorum. Çünkü bu kesimler sempati duydukları anlayışla aktarılanlara bakacaktır.

Bu son derece doğal ve insani bir durumdur, saygı duyarım.

Benim için önemli olan ise herhangi bir partiyle veya adayla direkt veya dolaylı ilişkisi olmayan seçmenin araştırma yazıma vereceği reaksiyondur.

O yüzden analizlerimi kırmadan, dökmeden ve objektifliği elden bırakmamaya özen göstererek aktarmaya çalıştım.

***

Etüt çalışmamın ilk bölümünde 31 Mart yerel seçimlerin göze batmamış yönlerine bakarken ilerleyen bölümlerde Liderlerin söylemlerinin altını okuyup, partilerin merkezlerinde yaşanan ve su yüzüne vurmamış haberleri sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Seçim söz konusuysa seçmeni incelemeden geçmek olmaz duygusuyla tercih yapacak insanlarımızın oy kullanma davranışlarını mercek altına alma gayretinde olacağım.

 Araştırma çalışmamın tümünde sade anlaşılabilir ve yalın bir üslupla işlediğim konuların ilginizi çekeceğini umuyorum

Son olarak söyleyeceğim şudur; Seçimler gelir geçer, önemli olan demokrasinin olgunlaşmasıdır. Şu da unutulmasın ki hayat ise siyasetten ibaret değildir.

Bu bağlamda 31 Mart seçimleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, hangi parti ve aday kazanırsa kazansın bu seçimler ülkemiz ve insanımız için hayırlara vesile olsun.

Devam edecek...