USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKADEMİK BİR SÜREÇ: MARDİN DİPLOMASİ

03-06-2021

Mardin Diplomasi Akademisi, Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde yeni akademik takvimine 01.06.2021 tarihi itibari ile başlamış olup, bu güzel proje de nice üniversite öğrencisine pek çok alanda kendini geliştirme, yetiştirme, kendini tanıma, öz disiplin kazanma, akademik süreçler de nasıl yol izlenir, gerekli olan raporlamalar nasıl yapılır ve gerekli verilerin kaynak araştırmalarının  nasıl yapıldığı ve bu gibi konuları öğrenciye belli bir disiplin dahilinde öğretmeyi ve geleceğin diplomatlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Proje sadece Mardin İli içerisinde olan öğrencilere yönelik olmamasıyla beraber kapısını 81 ilden öğrencinin katılımına açmaktadır.

Mardin Diplomasi sadece üniversite öğrencilerine yönelik olmayıp bünyesinde lise öğrencilerine de yer vermektedir.

1073 başvuru sayısı ile geleceğin diplomatlarını hazırlamayı, ulusal ve uluslararası olayları takip etmelerini sağlayarak, olayları analiz edebilme becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

İlk aşamada dünya tarihi, siyasi tarih, dış politika, akademik diplomalar, ekonomi, sanat tarihi, kaynak okuması gibi alanlarda da genel okumalar yapılmaktadır. Haftalık verilen dersler içerisinden raporlanması istenen kaynağın okunması, belli bir düzen dahilinde stilize edilmesi öğrenciye akademik plan disiplinini kazandırmaktadır.

Mardin Diplomasi Akademisi projesi kapsamında fiziki ve çevrimiçi seminerler ve konferanslar düzenlenerek öğrencilerin de için de bulunduğu ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek toplantıları gerçekleştirmek, öğrencilerin katılımlarını sağlamak ve aynı zamanda öğrencilerin sahada aktif rol oynamasını hedeflemektedir.

Bu süreci başarı ile yürüten öğrencilere uluslararası çevrimiçi yabancı dil paketleri hediye edilerek istedikleri dil de kendilerini geliştirmek için imkan sağlamaktadır. Bununla beraber gençlerle, yurt içi ve yurt dışı saha çalışmaları da gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Proje süreci boyunca öğrencilerin yazmış olduğu makaleler, atölyeye ilişkin akademik yazılar Mardin Diplomasi Akademisi sitesinde okurlarına sunulacaktır.

Benim de içerisinde yer aldığım bu güzel projeyi desteklemekten büyük keyif aldığımı belirtmek ister. Katılan arkadaşlarıma başarılar dilerim.