USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ERDOĞAN´IN MESAJLARI KİME?

15-09-2017

Uzun bir süredir Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın Ak Parti yönetimine, Ak Parti teşkilatlarına yönelik mesajlarını, çok dikkat çekici bazı söylemlerini not alıp sürekli okuyorum.

Bu mesajları Reis kime veriyor.

Cumhurun Reisi bu söylemleri kapalı kapılar ardında değil tüm kamuoyu önünde deklere ediyor.

Şimdi gelin Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın uzun bir süredir not aldığım söylemlerini beraber okuyalım ve bu mesajların satır aralarını çözmeye çalışalım.

Dönem dönem şöyle demişti Sayın Erdoğan;

"Bize yük olanlar değil, yükümüzü omuzlayan adamlar lazım"

"Rüşvet, yolsuzluk ve ahlaksızlık batağına saplananlar bizimle yolunu ayırsın"

"Yolunu şaşıranlar, dava anlayışından uzaklaşıp hainlere paçayı kaptıranlarla devam etmeyeceğiz"

"Bize ne oluyor ki afra tafra yapıp koltuklardan güç alma gayretine giriyoruz"

Bu mesajlara bütüncül bir bakış açısıyla baktığımızda Cumhur Reis, muhataplara "Ya kendiniz bırakın, ya da ben gerekeni yapacağım. Siz bırakırsanız, en azından saygınlığınızı korursunuz. Ben yaparsam, toplum içine çıkacak yüzünüz olmaz" demeyi diplomatik bir dille bu biçimde dile getiriyor.

Peki, AK Parti içinde bu söylemler kime veya kimlere atfen dillendirildi.

Bu ağır mesajın adresi kim veya kimler?

Genel Merkeze, Milletvekillerine Belediye Başkanlarına ve İl Teşkilat Başkanlarına göz ucuyla baktığınızda kimse bu sözleri üstüne almıyor.

Bu sözlere neden olan Ak Parti´deki kişiler ise bir pişkinlik ve vurdumduymazlık içindeler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı yakından tanıyanlar çok iyi bilir ki kendisi teşkilatlardaki insanlara karşı çok duyarlıdır.

Teşkilatçılığı çok iyi bilen reisicumhur kendi örgütünü her zaman diri, canlı ve hareketli tutmaya büyük bir özen gösterir ve teşkilat bireylerine sonuna kadar sahip çıkar.

Demek ki partideki birçok isim, Reis Erdoğan´ı o denli kızdırmış ki böylesine ağır bir söylemi kamuoyunda dillendirmek zorunda kaldı.

Cumhur reis Erdoğan´ı en çok kaygılandıran konu ise dava arkadaşım dediği bazı isimlerin Ak Parti misyonunu, vizyonunu ve kimliğini kaybetmiş olmalarıdır.

Millete hizmeti önceleyen, alçakgönüllülüğü kendine rehber kılan, insanları kucaklayan bir zihinsel anlayışa sahip Ak Parti kültürünün içine kibrin esaretine kapılmış, kişisel çıkarını her şeyden önceye alan, rant, rüşvet ve kayırmacılığı kutsayan bir zihniyete dönüş Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı haklı olarak endişelendirmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunu da çok iyi bilmektedir.

Kendisini çok seven uğrunda ölümü bile göze alan bu Milletin evlatları sırf onun hatırına Ak Parti´nin bir kesitinde görülen bu yoldan çıkmaya sabır göstermekte ortalığa saçılan bu kepazeliğe ve rezalete sırf Erdoğan sevgisi noktasından sessiz kalmaktadır.

Bıçak kemiğe dayanınca Erdoğan bu mesajları söylemek zorunda kaldı ve bazıları kendine çeki düzen vermese reis gereğini mutlaka yapacaktır.