USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Geldim Gördüm ve Yazdım

23-04-2023
Araştırmacı yazar Sedat Eriş, 2023 Yılı 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimler öncesi çok önemli ve dikkat çeken bir yazı dizisini kaleme aldı.
‘14 Mayıs Seçimlerine Çeyrek Kala’ başlıklı bu yazı dişinde yazar toplumsal bilinçaltını okuyarak seçime hangi aday ve ittifakın ipi göğüsleyeceği konusunda ipuçları veriyor.
Mayıs ayının sonuna doğru yayına girecek bu yazı dizisi, 6 gün sürecek ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki yerel gazetelerinde yayına girecek.
Yazarlığı yanında aynı zamanda siyaset uzmanı olarak Türk Siyasetinde birçok Siyasi Lidere, devlet adamına görüş, düşünce, öneri ve projelerini aktaran Sedat Eriş, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi.
2023 Yılı 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi siyasi hayatımızın geleceğini belirleyecek çok önemli bir seçimdir.
14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın ekonomik, politik, kültürel ve sosyal yaşamda ülke genelinde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ekonomik kalkınma ve işsizlik sorunu yakıcı bir mesele olarak çözüm bekleyecektir.
SESA( Siyaset-Ekonomi-Strateji-Araştırma) Başkanı ve Araştırmacı yazar Sedat Eriş, 2023 Yılı 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimler öncesi yaptığı saha araştırma çalışması ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü.
‘Araştırma çalışmamızın ilk incelemesinde Hangi adayın Cumhurbaşkanı olacağı ve hangi ittifakın TBMM de çoğunluk elde edeceğini sorguladık.
Kararsız seçmen diye tanımlanan son dakikada fikrini sandığa yansıtacak büyük kitlenin zihin dünyasındaki endişe, kaygı, şüphe ve sorularını belirleyip kamuoyu gündemine taşımaya çalıştım.
Daha sonraki aşamada çalışmamı genelde Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki seçmenlerimin nasıl bir eğilim içinde olduğuna yöneltmeye çalıştım.
Elde ettiğim verileri başta Batman, D.Bakır ve Siirt olmak üzere bölge kentlerine yaptığım 5 günlük ziyarette bir kez daha test ettim.
14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin nasıl sonuçlanabileceğini bugünden irdelemek çok zordur zira bu seçimlerin hangi yöne evirileceği gerek siyasal, toplumsal, gerekse ekonomik sosyal açıdan birçok sorunun çözümü noktasında çok önemlidir.
Hiç şüphesiz ki 14 Mayıs seçimleri kapsamlı ve çeşitlilik gösteren önemli bir konudur ve dolayısıyla 6 günlük bir yazı dizisiyle böylesine karmaşık bir sorunu tam anlamıyla anlatmak mümkün değil. 
Tek dileğim bu çalışmamda aktaracağım bilgilerin ve bulguların ülkemiz siyasetine de az da olsa katkı sağlamasıdır.
Sonuç olarak şunu söyleyeyim: 2023 yılının başından beri yaptığım saha çalışmamda elde ettiğim veriler ışığında şunu iddia ediyorum. 14 Mayıs seçimlerinin kilitlini, 3 ÖZEL SLOGAN çözecektir