USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gerçek Bir Dost: Dr. Albay Nihat ÖZKAN-1

15-11-2022

İnsanlığın kendini tanımaya, tanımlamaya başladığı andan itibaren Dostluk adına çok sayıda sözler söylenmiş yazılmış çizilmiş. Onca şiirler, şarkılar, türküler besteler dile gelmiş 

Robert Louis isimli bir düşünür şöyle söylemiş,
"Kendine verebileceğin en iyi hediye dosttur"
Napolyon ise, Gerçek dostlar yıldızlara benzerler, karanlık çökünce ilk onlar gözükürler" demiş,

Makalemin konusu olan gerçek Dost’un tarifini yapmaya çalışayım: Güvenilir yakın arkadaş, iyi ve kötü günlerini paylaştığın seni senden daha çok seven, düşünen ve daha birçok anlatılamayan güzel duyguların kaynağıdır gerçek dost!
Dostluk ise: Zevk ve düşüncelerin uyuşması paylaşılmasıdır.

Gerçek dost, zor zamanımızda elimizden tutup bizi kaldırabilecek kişidir.

Her insanın hayatında mutlaka gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. Hem güzel günlerde mutluluğumuzu paylaşan hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan kişiler gerçek dostlarımızdır. Elbette bu yalan dünyada İnsanın hayatında birçok arkadaşı, çevresinde pek çok yakını bulunur. Ancak bu insanların hepsi dost değildir. Dost dediğin bizi karşılıksız sever. Dost yanımızda olmasa da varlığını bildiğimiz, yanımızda hissettiğimiz kişidir.

İnsanın öyle anları olur ki bazen karanlıklarda kaybolur. Tüm dünya üstüne geliyormuş gibi hisseder, kişi kötü anlarında ne yapacağını bilemez. Ancak gerçek bir dostunuz varsa böyle bir durumda o sizi alıp aydınlıklara çıkarır, sıkıntılarınızı paylaşarak içinizi rahatlatır.

Uzun bir süredir tanıdığım ama her geçen gün gerçek dostluğuna tanıklık ettiğim bir güzel insandır Dr. Albay Nihat ÖZKAN

Dr. Albay Nihat Özkan ile başlayan dostluğumda şunu bir kez daha fark ettim ki Gerçek dostlarını bulmak isteyen insanların zamana ihtiyacı vardır.

Nihat Özkan’ı yakından tanıdıkça Dostluğun kolay elde edilen bir şey olmadığına bir kez daha tanıklık ettim. Yine Dr. Nihat ile dostluk sürecimde şu olgu dikkatimi çekti; Uzun zamanda karşılıklı ve çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar gerçek dostluk. İki kişi fedakârlık çerçevesinde zor günlerden geçtiğinde ve birbirlerine destek olduklarında bu arkadaşlık ilişkisi zamanla dostluğa dönüşür.

Nihat Özkan ile dostluğumda onun beni en çok etkileyen yönünün İNSANI ANLAMAK olduğunu söyleyebilirim.
Nihat Özkan dostumda Yakınlık uzaklık gibi kavramlar yoktur.
Yıllar geçse de yıllara yollara meydan okumaktır Nihat Özkan’ın dostluğu
Dostluk SEVGİ üzerine kurulursa gerçek dostluk olur. Zaten bencilliğin olduğu yerde dostluktan söz edilemez.
Nihat Dostta zaman mevhumu yoktur; ne zaman başın sıkışırsa, derde girerse, canın sıkkınsa, hastalanırsan bilmesi yeterlidir. Görse söze gerek yoktur, anlar ki gözlerinden! Aslında anlamasına da gerek olmaz bazen hisseder malum olur Nihat dostuma!
Dr. Albay Nihat Özkan ile geçen her anımda onda gördüğüm gerçek dostluğu tanımlamak istediğimde aklıma hep yaşamımdaki Sevinçlerim, üzüntülerim, fedakârlıklarım aklıma gelir. Zira gerçek bir dost insanın hep bu anlarına, anılarına tanıklık eden kişidir.

Dr. Albay Nihat Özkan ile her görüşmemde, her telefon sohbetim sırasında aklıma şu sözler takılır’  Beraberken her şeyi unuttuğumuz insanlar var ya, işte onları unutmak çok zor.

Devam Edecek…