USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hem Şeyh Hem Ağa-Hem Güçlü Siyasetçi, Salim Ensarioğlu

25-10-2021

Araştırmacı yazar Sedat Eriş’ in kalem aldığı Hem Şeyh Hem Ağa-Hem Güçlü Siyasetçi Salim Ensarioğlu makaleler dizisi çok yakında gazetemizde yayınlanmaya başlanacak.

Yazar Eriş, Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerindeki kanaat önderliğine ve tarihsel süreç içinde bölgedeki etkin siyasi kimliklerin yaşayan son örneğinden biri olan eski Devlet Bakanı şimdi ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu’nun siyasi geçmişini ve bugünkü bölge liderlik formasyonuna farklı bir gözlemle ele alıyor.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerindeki kanaat önderliğine ve tarihsel süreç içinde bölgedeki etkin siyasi kimliklere;  Partiler-Liderler-Kentler denkleminden bakan etüt çalışmasında ayrıca bölge insanının kanaat önderlerine bakışının altındaki duygu dünyası da irdelenmekte.

Batman-Diyarbakır-Siirt ve Mardin illerinde yayınlanacak akademik araştırma yazısında Sedat Eriş sade bir üslup ve dil kullanarak toplumsal aydınlanmaya katkı sunmaya çalışıyor.

Araştırmacı Yazar Sedat Eriş ile yapılan söyleşide kendisi şunları ifade etti

‘Bölgemiz insanının kanaat önderlerine bakış açısı çok önemlidir. Özellikle ülkemizde yapılan Seçimler demokratik bir hakkın kullanılmasından öte başka anlamları da içinde barındırır.

Salt manada İnsanımız oy vererek seçeceği parti ve adayı sadece belirlemiyor. Aynı zamanda kentinin, kendinin ve geleceğini yönlendirecek bölge liderlerini de belirliyor.

İnsanımızın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim karar sürecinde hangi duygu ve düşüncelerle hareket edeceği elbette çok önemli ama seçmeni bölgede potansiyel kanaat önder tercih noktasına götürecek olan o kadar çok bilgi kirliliği ve söylem karmaşası var ki seçici olanlarda bir kafa karışıklığı ister istemez oluşuyor. Özellikle sosyal medya bombardımanı insanlarımızın seçme tercihlerinde daralmalara yol açacak gibi. Bu tehlikeli durum sandığa küsmeye veya siyasete duyulacak güvensizliğe kadar uzayabilir.

Bu yazı dizisini yayınlayacak olan gazetelerin okuyucuyu bilgilendirmesini çok önemsiyorum.

Ayrıca siyasi yolla rekabet edecek adaylarımızın da gözünden kaçan ayrıntılara dikkat çekmeninde ülke demokrasisine katkı sağlayacağını sanıyorum.

Bu düşüncelerle ele aldığım yazı dizisinde sadece Salim Ensarioğlu politik figürüne değil, Partilere Adaylara, İttifaklara tamamen objektif bakmaya çalışırken kişisel duygu ve düşüncelerimi kendimde saklı tutup tarafsız bir bakış açısını dikkatlere sunmaya çalışacağım.

Hem Şeyh Hem Ağa-Hem Güçlü Siyasetçi Salim Ensarioğlu makaleler dizisinde ele aldığım sevilen isim Salim Ensarioğlu'nu özelde Bölgemizde genelde ülke sathında anlatmaya çalışırken Ülkemiz siyasetine ve Milletin karar alma sürecine az bir katkı sağlasam dahi çok mutlu olacağım.