USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni Yılda Yeni Umutlar!

31-12-2019

 

      Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle, hüznüyle, mutluluğuyla koskoca bir yıl daha (2019) geride kaldı. Ancak geride kalan yalnızca koskoca bir yıl değil elbette ki!

      Olumlu olumsuz yaşadığımız şeyler, ölümler, ayrılıklar, dargınlıklar, edindiğimiz yeni arkadaşlar ,yeni yerler, bizde etki bırakacak bütün eski yıla ait hatıralar da geride kaldı.

       Peki sizce yeni senede eski senelerde yasadıklarımızdan daha farklı şeyler mi bekler bizi? Tabi ki de eski hatalardan ders alamayanlar, yerinde sayanlar, ilkelerine dört elle sarılanlar, gelişime ve yeniliğe karşı olanlar, genelde her biri birbirinin aynı olan ,yıllar yaşamaya devam ederler.

           Hepinizi geride bıraktığımız yıl ile ilgili değerlendirme ve özeleştiride bulunmaya davet ediyorum.

           Biliyorum, kimse şapkayı önüne koymuyorken, artık herkes "ben" diyorken; kaç kişi kendini yargılamayı, eleştirmeyi, hatasını kabul edip, eksik yönlerini değiştirmeyi düşünür? Bir yabancıya değil, en azından bunları kendinize itiraf etmeniz, yenilenmek ve daha iyi biri olmak adına sizin için artısı olan bir davranış!. .Her yıl "HOŞGELDİN YENİ YIL","HOŞÇAKAL GEÇEN YIL" diyoruz da; kaçımız gerçekten eskilere "HOSCAKALİN" diyebiliyoruz.

             Eskiyi ayağımıza bağlı bir pranga gibi takıp, yeni senede, yeni prangalar takmak adına hayata devam ediyoruz. Anılar peşimizi asla bırakmaz deriz hep, ancak bizim eskiyi unutmamak gibi huylarımız var.

         Büyüklerimizin bir sözü var ,"Geçen gün ömürdendir" derler hep. Evet günler su misali geçip gidiyor, yıllar birbirini ha bire kovalıyor , hepsi ömürden gidiyor.

       Yakup Kadri Karaosmanoğlu ´nun  ?Yıllar yarlardan, yarlar yıllardan vefasız? sözü bunu en iyi anlatır. Bize kalan sadece yaşanmışlıklar oluyor, yoksa hayat koca bir yalan ,illüzyondan ibaret. Yeni yıla nasıl girersek o sene hep öyle devam eder diye bir inanış var.

           O halde bu günü mutlu, sevdiklerinizle beraber, gülüp eğlenerek geçirin. Bırakın olumsuz yaşanmışlıklar, olumsuz insanlar geride kalsın, yeni yıl sizin yeni beyaz sayfanız olsun ve o sayfayı gönlünüzce doldurun. Gerçek bir "HOSGELDİN" diyeceğiniz, hoş geçireceğiniz bir sene olsun.

       Mutlu, huzurlu, sağlıklı, birlik ve beraberlik, paylaşım içinde geçecek bir yıl diliyorum .