USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Ak Parti´de Vefa Yemeği...

Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, parti yönetiminde görev almış eski ve yeni yöneticilerine ?Vefa? yemeği verdi.

Ak Parti´de Vefa Yemeği...
01-05-2018 10:36
Google News

         Mardin´de Alihansoy  Düğün Sarayı salonunda verilen ?Vefa? yemeği, kuruluşundan bu yana AK Parti teşkilatlarına hizmet veren il başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkanları, belediye meclis üyelerini bir araya getirdi.

            Programa AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Eşi Canan Miroğlu,, Ceyda Bölünmez Çankırı,  , AK Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri, Eski Milletvekilleri Halit Demir ve Abdurrahim Akdağ,  Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir geçmiş dönemlerde meclis üyesi, il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu üyesi, kadın kolları yöneticisi ve gençlik kolları yöneticisi olarak görev yapanlar, bazı milletvekilleri aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

         AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri zor şartlar altında kurulan Ak Partinin  geldiği noktaya vurgu yaparak  ?AK Parti 2001´de yeni bir parti olarak kuruldu. Ama aslında hiçte yeni değildi. Yahya Kemal´in dediği kökü mazide olan bir partiydi.  Hem geçmişi vardı, hem o günü temsil ediyor, hem de geleceğe hitap ediyordu. Bizler filen bu süreci yaşadık. AK Parti kurarken biz kırmızı çizgi olarak arkadaşlarımıza şunu söyledik; arkadaşlarımıza dedik biz siyasi bir çizgiyi temsil ediyoruz ve bu siyasi çizgiyi bizden başka temsil edenlerde var. Bu çatı altında hep onlara saygı duyacağız dedik. AK Parti çatısı altında sevgili abimiz Fehimi Adak´a değerli Necmettin Erbakan´a karşı hep saygılı olduk ve o saygımızı kuruduk.  Bizler böyle bir başlangıç yapmıştık. O zaman ki Mardin şimdi ki Mardin gibi değildi. Parti binası arıyorduk yer bulamıyorduk. Birde bize karşı bir bakış açısı vardı. Bazıları ne olur ne olmaz istediğimiz yere gelmiyordu. Biz o zaman mütevazı şartlarda siyaset yapmaya çalışıyorduk.? dedi.

            Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye´nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasının kolay olmadığına vurgu yaparak, herkesin kendisine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi..

               Ak Partinin Siyasi Hikayesi var

        AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, ?AK partinin Türkiye´nin siyasi tarihine kendisini altın harflerle nakşetmiş çok kıymetli siyasi bir hikayesi var. Ve bu siyasi hikayeye Mardin ve Türkiye´nin bütün illerinde çok kıymetli katkılar sunmuş bugün hala hayatta olan, aramızda olan o katkılarını hala sürdüren, elini taşın altına koymaya devam eden çok değerli Ak partili kardeşlerimiz var. Elbette ki onların bu siyasi hikayeye sundukları katkı hiçbir zaman unutulmayacak.  Vefa duygusu öyle birşey ki geçen hafta bu vefayı şahsen kendi adıma Sayın Abdullah Gül´den çok görmek isterdim.  ?Değerli kardeşim Abdullah Gül bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır ? gibi geçmişte söylenen bir lafa Cuma günü hutbeden sonra ben başka bir gün açıklama yapacağım diyen Sayın Gül´ün bizim adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kardeşimdir demesini hakketen çok beklerdim. Bu olmadı, olmadı ama bu siyasi hikaye kendi kimliğinden, ağırlığından, itibarından hiçbir şey kayıp etmedi. Evet, bu hikaye yola en güçlü şekilde devam edecek. Yeni bir seçime giriyoruz. Bizler burada olur, olmayız bunun hiçbir kıymeti yok.  Aday oluruz, olmayız bunun da hiçbir kıymeti yok.  Ama önemli olan Türkiye´yi önümüzdeki dönemde yönetecek olan insanların milletten yetki almak için Ak partiye teveccühlerini nasıl büyütebileceğimiz, Ak partinin yüzde 50´in üzerinde 51 tabi ki bizler için barajdır. Ama yüzde 55, 60´lara kadar giden bir oy oranına nasıl kavuşacağı gerçeğidir.  Bu yüzden Cumhur ittifakı Türkiye´nin siyasi tarihinde yani bizimle Milliyetçi hareket Partisi arasındaki mutabakatın sonucu olarak meydana gelen Cumhur ittifakı bizim yine bu siyasi hikayemizin belli bir tarihi dönemeçten en kıymetli kararlardan ve sonuçlardan biri olmuştur.? Dedi.

 ?Doğu ve Güneydoğu´da MHP problemi yok?

              Cumhur ittifakında Milliyetçi Hareket Partisi´nin varlığının Doğu ve Güneydoğu´da bir problem olmadığını hatırlatan Miroğlu, ?Milliyetçi hareket Partisi, varlığının Doğu ve Güneydoğu´da sanki bir problemmiş gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Bunu tabi ki çok konuşacağız. Aslında öyle bir problem yok. Bu bir algı operasyonudur. Burada çok muhafazakâr Kürt aydını, kardeşlerimiz var. Aynı şekilde muhafazakâr Arap kardeşimiz de var. Sanki muhafazakâr seçmenimiz bizim bu ittifaka karşı bir tutum içerisindeymiş gibi yansıtıyorlar. Bunun gerçeklikle bir alakası yok. Ve biz her defasında şunu söylüyoruz;  diyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi ile kurduğumuz ittifak Cumhur ittifakıdır. Biz ne Ak partinin programında ne Milliyetçi Hareket Partisinin programında ortaklaşmış değiliz. Her iki partiden bildikleri anlayışta, bildikleri siyasi öngörüleriyle şüphe olmazsın yollarına devam edecekler. Ama bu ittifakın doğurabileceği önemli sebeplerden biri de hep eleştiri konusu olan seçim barajının bir bakımdan aşılmasıdır. Bilindiği gibi HDP başta olmak üzere birçok partinin seçim barajı problemi var. Ve problemi aşıp aşamayacakları hiçbir şekilde belli değil. Aslında biz demokratik birşey yaptık. Ve dedik ki baraj sorunu yaşayan partiler bir araya gelerek bu sorunlarını aşabilirler. Ama sahada karşılaştığımız gerçeklik bizim bu önemli ittifakımızı çarpıtarak MHP´yi deyim yerindeyse Kürtlere düşman göstererek Kürtleri yine aynı şekilde MHP´ye düşman gibi göstererek bir taktik izleniyor. Bu taktiği göreceğiz seçim atmosferinde hiçbir karşılığı olmayacaktır. Tabi bölgede bizim yarışacağımız parti bellidir. Bunu şimdiden konuşmak, görüşmek ve tartışmak lazım. Muazzam bir kırılma yaşadıklarını bu PKK´a denilen terör örgütünün hem Türkiye´de hem de Ortadoğu´da paradigmasının çöktüğünü her defasında söyleyip durduk. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi merkezli bir anlayış ile ve ona bağlı bir takım irili, ufaklı küçük sol gruplarla bu hareketi yeniden toparlamaya çalışıyorlar. Siyasette vefa nasıl bakıyorsak siyasi programlarına herhangi bir partinin de evet bu hafıza üzerinden bakmamız lazım. Bu hafıza bu partinin bölgede vatandaşımız için hiçte iyi şeyler yaptığını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Vekalet savaşlarının bir parçasına dönüşmüş bir hareketin arkasında sürüklenip gitmenin, ve bu sürüklenmeyi hala içlerine sindirenlerin sandıktan hiç kimseden oy istemeye hakları olmadığını kanaatindeyim. Ama bakıyoruz ki tam tersi bir durum var.? Şeklinde konuştu.

 ?Gittiğimiz her yerde Selahattin Demirtaş´ı hatırlacağız?

 HDP heyetinin Mardin ziyaretinde HDP´li bir milletvekilinin yaptığı açıklamayı hatırlatan Miroğlu, ?Geçen Mardin´i ziyaret eden heyet şöyle bir açıklama yaptı; AK Partililer ?sizden oy isteseler onlara Selahattin Demirtaş´ı hatırladın? dedi bir HDP´li vekil. Bende şunu söylüyorum; çok doğru evet biz gideceğiz herkesten oy isteyeceğiz ve bilhassa Selahattin Demirtaş´ı hatırlatacağız. 6-7 Ekim olaylarını hatırlatacağız. Kızıltepe´de insanların kendi araçlarında yakılmasını hatırlatacağız. 50-51 vatandaşımızın Selahattin beyin yaptığı çağrı sonucu hayatını kaybetmesini hatırlatacağız. Ve elbette ki 9´a yakın ilçe ve 2 tane şehir merkezini işgal eden bu örgüte çağrılar yapıp duran, Kürt gençlerine hendekleri koruyun hendekler sizi özgürleştirecek diyen Sayın Selahattin Demirtaş´ı hatırlatacağız. Hodri meydan diyoruz. Hafıza buysa bu hafızaya halkımızı davet edeceğiz.? Diye konuştu.

?Kılıçdaroğlu cesaret edemediği için aday olamıyor?

          CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun  Cumhurbaşkanı adayı olmaktan korktuğunu ifade eden Miroğlu, ?Cumhuriyet Halk Partisine bakıyorsunuz bir alemler. Mecliste tanıdığımız milletvekili arkadaşlarımız var. Yani baş başa kaldığımız zaman gayet doğru şeyler söylüyorlar. Ama bakıyorsunuz kameralar karşısına geçtikleri zaman bambaşka şeyler. Geçen haftaya kadar çok beklenen Cumhurbaşkanı adaylarını bir türlü açıklanmadı. Açıklamak zor çünkü siyasi hikayeye sahip bir liderleri yok. Onun için açıklayamıyorlar. Kimi söyleyesinler. Kimi söyleseler handikabı var. Tanımlamışlar işte; demokrasiye bağlı olacak, ekonomiyi bilecek, şu olacak, bu olacak bu özellikleri Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri içerisinde aramak beyhudedir. Çatı adayı formülü de tutmayınca şimdi kara kara düşünüyorlar. Düşünüyorlar ama çok ileri sözlerde söyleyemeden duramıyorlar. Özgür Özel beyefendi diyor ki biz adayımızı açıklayacağız öyle bir aday açıklayacağız ki Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı çıldırtacak bir aday olacak. Açıklayın da çıldıralım. Yani hakkeden şu adayınızı bir görelim de çaldıracak mıyız, akılımız daha mı gelişecek ona bir bakalım yani. Yok öyle bir şey. Öyle bir adayları filanda yok aslında. Kılıçdaroğlu cesaret edemiyor aday olamıyor. Çünkü kaybedeceğini biliyor.  Kayıp ettiği zaman Cumhuriyet Halk Partisine bir komplo sonucu gelen Kılıçdaroğlu seçimi kaybettiğinde Cumhuriyet Halk Partisinin bir kuş misali elinden uçup gideceğinin farkında. Bu yüzden adaylık meselesi hala Cumhuriyet Halk Partisinin gündeminde ve çok şükür ki Recep Tayyip Erdoğan gibi ne siyasi hikayesi ve bu hikayeyi ilmik ilmik örmüş bir liderleri var ne de dışardan bulabildikleri bir siyasi figür var.? şeklinde konuştu.

           Ak Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki işler başkan yardımcısı Zeynep Alkış´da programda bir konuşma yaptı.  



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ