USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

AK Parti Milletvekili Adayları Basın Toplantısı Yaptı.

Miroğlu ?Geçen Seçimler Silahların Gölgesinde yapıldı

AK Parti Milletvekili Adayları  Basın Toplantısı Yaptı.
27-09-2015 14:42
Google News

      Haber: Mehmet Çelik

       Fotoğraf:Adnan Avuka  

      Ak Parti Mardin Milletvekili Adayları Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı,Süleyman Çelik, Abdullah Erin, Veysi  Kaya ve Ahmet Kaya; İl Başkanı Mehmet Ali Dündar´ın Erdoba Elegans Otel´de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, sivil toplum kuruluşları ve diğer bileşenlerle görüşmeler yaparak seçim çalışmalarına dönük çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Dündar ? Siyasetin önünü açacak argümanları öne  çıkarmayı hedefliyoruz,bu konuda basının da desteğine ihtiyacım var ? dedi.

      Gazeteci-Yazar Ak Parti Mardin birinci sıra Milletvekili Orhan Miroğlu, ne zaman Kürt siyaseti meclis çatısı altında temsil  edilirse,eli silahlı insanların ortaya çıkmasının ortaya çıkmasının bir tesadüf olmadığını söyledi. HDP´nin barajın altında kalmasının Türkiye için tehlike olmadığını ileri süren Miroğlu ?Çözüm sürecinin HDP ve PKK üzerinde yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.Biz bir Sirilanka olamayız.Yani İmha politikaları ile Kürt sorununu çözme niyetimiz yok.Dağdaki insanları  da ikna ederek çözüme ulaşmayı hedefliyoruz.? Dedi.

          Bir Gazetecinin Cizre´de sıkıntılı bir dönem yaşandığını,göç etmek isteyenlerin ya yüksek bir para cezası kesildiğini, ya da boşaltacakları evlere el konuluyor, hükümet ve devlet olarak bu konuda neler yapacaksınız şeklindeki sorusuna Miroğlu ? Gençlere merhametle yaklaşmamız lazım.Ceberrüt devlet  anlayışı ve faaliyeti yok artık. Bu gençleri Cizre sokaklarına sürükleyenleri sorgulamak lazım. Kandil şimdi de bu gençlere ceza kesmeye çalışıyor. Kandilden gelen açıklamalar bu yönde. Bütün hataları ve günahları bu gençlere yüklemek, cezayı onlara kesmeye istiyorlar.? Diye cevaplandırdı.

          Bir gazetecinin taşımalı seçim konusunda neler söyleyeceksiniz,demokratik mi? Şeklindeki sorusuna, Miroğlu, taşıma sistemiyle insanların oy tercihlerini gizleme imkanı bulabileceklerini işaret ederek, şöyle konuştu   ? Devlet vatandaşın oyunu ve iradesini rahat bir şekilde kullanacağı ortamını hazırlayacaktır.:"Vatandaş özgür olarak iradesini kullanamıyorsa aslında buradaki müdahaleyi sorgulamak lazım. Eğer taşıma sistemi gerçekleşirse vatandaşın özgür iradesine konulan ambargo bir biçimde kırılmış olur. Çünkü toplu alanlarda kullanılacak oyların HDP´ye gitmemesi halinde burada bir tespit yapılamayacak. Bir bakıma insanlar  kendi oy tercihlerini gizleyebilecekler. Bu çok önemli bir şeydir." 

                Taşıma sistemine HDP´nin karşı çıktığını hatırlatan Miroğlu, bazı bölgelerde AK Parti´ye oy çıktığı  zaman insanların başına farklı şeyler geldiğine işaret etti. 

             Seçimlerde yaşanan adaletsizlikleri meclise gündemine taşımak durumunda olduklarını söyleyen Miroğlu, " Hangi sandıktan kaç oy çıktığını bilme gibi bir merakımız yok. Bölgede güvenlikle ilgili bir problem varsa o sandıklar başka bir alana taşınmışsa burada toplamda bize çıkan oy bizi ilgilendirir. Yani HDP´nin de böyle düşünmesi gerekir. Vatandaşın nasıl bir irade ortaya koyduğunu tespit etmekte problemli bir şey. Aslında buda bir güvenlik problemi bir çok yerde bize çok az oy çıkmasına rağmen iki üç oy bile sorgulanmıştır. Kızıltepe´de bir imam ailesi ile birlikte köyü terk etmek zorunda kalmıştır. Bölgede bin 300 üzerinde AK Parti yüzde sıfır çekmiştir. Aslında bu meclise taşınması gereken bir problemdi, eğer meclis normal çalışmasına devam edebilseydi bu seçimlerdeki adaletsizlikleri herkes kendi cephesinden meclis gündemine taşımak durumundaydı ve bizim de öyle bir hazırlığımız vardı." diye konuştu. 

         Bölgede ki bütün kesimlere ulaşabilmenin siyasi partiler için fırsat olduğunu ifade eden Miroğlu, "  Ben Haziran seçimlerinde Gabar´ın eteklerindeki köylere kadar gittim. Gidilemez falan deniliyordu ama gittik. Orada en fazla 3-5 arkadaşla karşılaşabiliyorduk o arkadaşlar da bizi cami köşelerine çekip aman meydanda görüşmeyelim dürbünle bize bakıyorlar dağlardaki silahlı gruplardan söz ederek. Bu bana sağlıklı bir siyasi temas gibi gelmiyor. Maalesef HDP dışındaki partilerin bölgede bu imkanı şu veya bu biçimde kaybettiklerini görüyoruz. Ama bu seçimler bu kesimlere de ulaşmak için bir fırsattır." şeklinde konuştu.

           HDP´nin silahsızlanma meselelerinin bitmesiyle ilgili gücünü mecliste kullanması gerektiğini söyleyen Miroğlu, " Ben vatandaşın HDP´ye seçimlerde gösterdiği tecevvühün asıl olarak ,Çözüm Süreci yoluna devam etsin,  Öcalan´ın misyonu sürsün ve Çözüm Süreci´nin asıl amacı silahsızlanmaysa eğer veya Türkiye´de silahlı meselelerin bitmesiyle HDP bu gücünü mecliste kullansın şeklindeydi. AK Parti olarak da bizim yaklaşımımız buydu hiçbir huzursuzluk duymadık.  Evet siyasi rakibimizdir. HDP ve izlediği politikalar bizim rakibimizdir bunu da biliyoruz. Yine aynı problemlerle karşı karşıyayız. HDP´nin baraj altında kalması Türkiye´nin bir felaketi olarak görüyor. Böyle görmemek lazım eğer demokrasinin sonuçlarına katlanamıyorsa zaten seçimlere girmemizin bir anlamı yok. 13 yıl Türkiye´yi yönetmiş bir parti nasıl ki bu Haziran seçimlerinde vatandaşın ona gösterdiği karta ? Dur bir dakika bir muhasebe yap seni iktidardan düşürüyorum seni koalisyondan düşürüyorum. " dediğinde buna saygılı yaklaştıysa AK Parti, HDP barajın altında kalırsa aynı saygıyı seçmenine ve Türkiye´ye göstermek zorundadır. Dolayısıyla bu tehditkar üsluptan kaçınmak gerekiyor. " ifadelerine yer verdi.

          Milletvekili Adayı Süleyman Çelik  ise Kandilin güdümünden çıkacak güçlü bir lidere ihtiyaç duyulduğunu belirterek ?HDP Barajı aşmaz ise Kürt halkını meclis çatısı altında ne iyi şekilde bizler temsil edeceğiz,bütün sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olacağız ? dedi.

        Ceyda Bölünmez Çankırı, hedef kitlesinde kadınların ağırlıklı olduğuna dikkat çekerek,?Gezi ve ziyaretlerimizde kadınları da yanımıza alıyoruz ve erkeklerle aynı sofrada,aynı masada sorunları dinliyoruz. Mecliste de gücüm oranında kadınların temel sorunlarını gündeme getirip çözüm yolları arayışında olacağım? şeklinde konuştu.

        Abdullah Erin ise Mardin´e neler yapılabileceği konusu üzerinde durdu. Erin Mardin´deki ekonomik dengelerin ve sosyal yaşamın eski haline gelebilmesi için huzur ve güven ortamının sağlanmasının gerekliliğini dile getirdi.

         Veysi Kaya ve Ahmet Kaya ise  Mardin´i en iyi şekilde temsil edeceklerini,çalışmalara bu şiarla başlayacaklarını söyledi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ