USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Altındağ “2 yıllık icraatlarını GGF Başkanı Çelik’e anlattı”

AK Partili Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler derneği Başkanı Mehmet Çelik’i ziyaret etti.

Altındağ “2 yıllık icraatlarını GGF Başkanı Çelik’e anlattı”
02-04-2021 16:49
02-04-2021 16:50
MARDİN
Google News

Dernek binasında Güneydoğu Anadolu Gazeteciler derneği Başkanı Mehmet Çelik ile bir araya gelen Başkan Altındağ, Ömerli ilçesinde 2 yıllık icraatlarını ve çalışmalarını tek tek anlattı.

 2 yıllık belediye başkanlığı süreci içerisinde ilçede yapılan hizmetler, devam eden çalışmalar ve yürütülen projelerle ilgili bilgi veren Başkan Altındağ, göreve geldiğinden beri belediyenin borç yükünü hafiflettiklerini, sokak sağlıklıştırma projelerine devam ettiklerini, ilçedeki alt yapı çalışmalarını ağırlık verdiklerini ve Ömerli'nin geleceğini öngörerek kalıcı sosyal ve sportif tesisler kazandırmanın gayretiyle proje odaklı çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

 Ömerli'ye kazandırılacak 40 milyonluk projeyle ilgili bilgi veren Başkan Altundağ, atıl durumda olan Eski İlçe Otogarı'ndaki 20 dönümlük alan üzerinde yapımına başlanarak ilk kazmanın vurulduğu proje ile ilgili bilgi verdi. Proje'nin Ömerli'de ihtiyacı önemli ölçüde hissedilen sosyal ve sportif tesis eksikliğini önemli ölçüde gidereceğini kaydeden Altındağ, "Projemiz iki etaplı, biri spor kompleksi, diğer etabı da sosyal yaşam alanı. Projemizin spor kompleksi etabında kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi ve tabi bunun dışında sosyal donatılar da var. Açık ve kapalı düğün salonu olacak. İnsanların ailece eğlenebileceği, vakit geçirebileceği sosyal, yeşil alan ve yürüyüş yapabileceği bir proje. Ömerli ve hatta belki de Mardin için nadir projelerden bir tanesi. Bunu 20 dönüm üzerine kuruyoruz. Ömerli’nin bir ihtiyacıydı bu. Ömerli’nin Sportif ve sosyal alanında ihtiyacını giderme açısından bu projelere çok önem veriyoruz. Hükümetimizin ve Partimizin desteği ile inşallah Ömerli’mizin hak ettiği noktaya ulaştırma adına proje ve çalışmalarımız son sürat devam edecektir." dedi.

Ömerli halkı için gece gündüz çalışıyoruz

 Ömerli Belediyesi'ni 7.5 Milyonluk bir borç yüküyle aldıklarını, borç yükünü hafifletmek üzere ilgili kurumlarla yürütülen çalışmaların sonucunda belediyeye ait borçlardan yaklaşık 1.5 milyonluk borcu ödediklerini kaydeden başkan Altındağ, "Ömerli ilçemiz, inanç turizmi bağlamında Artuklu, Savur, Midyat ve Nusaybin'in tamda ortasında bulunan tarihi geçmişi çok eski olan bir ilçemiz. Bulunduğu konuma bakıldığında aslında hiç de olması gereken bir noktada olmadığını üzülerek ifade etmek istiyorum. Turizm merkezlerimizin yol güzergahı üzerinde bulunan ilçemiz, sahip olduğu tarihi zenginliği ön plana çıkaramamış, turizmden hak ettiği kazanımı elde edememiş bir ilçe. Bizler göreve başlarken hem ilçemizin sosyal ve kültürel kazanımlarını arttırmak hem de sosyal yaşam alanları artmış, yaşanabilir ilçeler bazında her türlü alt yapı ve üst yapı sorununu çözmüş güzel bir ilçe oluşturma hedefiyle yola koyulduk. Çok şükür dönemiz içerisinde hedeflerimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Belediyemizin vatandaşlara ulaştırması gereken hizmetleri aksatmadan, dar ve kısıtlı bütçeye rağmen bir taraftan vatandaşlarımıza hizmet ulaştırıyoruz, bir yandan altyapı ve üst yapı hizmetlerimize ağırlık veriyoruz, öte yandan da Ömerli'nin parlak geleceğini kurgulayarak, yeni sosyal, kültürel ve imar projelerine imza atıyoruz. İlçemizde 50 yıla aşkın süredir belediyecilik hizmetlerinin yürütüldüğü maddi ömrünü de tamamlamış olan belediye hizmet binamızı yıkıyor, yerine ilçemizde eksikliği önemli ölçüde hissedilen modern bir ilçe meydanı oluşturuyoruz. Ömerli'de geri plana itilmiş tarihi çarşılarımızı yeniden gün yüzüne çıkarmak üzere sokak sağlıklaştırması projesiyle yeni görünümleriyle ilçemize kazandırıyoruz. İlçemiz genelinde merkez ve kırsal mahalle farkı gözetmeden bütün mahallelerimizi kısıtlı imkanlarımıza rağmen hizmetlerimizi ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Belediyemizin sahip olduğu iki iş makinesiyle kıyaslanmayacak ölçüde önemli oranda bir altyapı çalışmalarında bulunduk. Pandemi süreci içerisinde ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlarımıza gıda ve giyecek desteğinde bulunduk, Okullarımızda bulunan bütün sınıfların girişlerine dezenfekte panoları oluşturduk. İlçemizdeki bütün eğitim kurumlarının okulların ihtiyaç duyduğu onarım ve boya ihtiyacı desteğini imkanlarımız çerçevesinde geri çevirmedik. Ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin adını yaşatmak için çeşmeler yaptırdık, hatıralarını ölümsüzleştirdik." Şeklinde konuştu

Ömerli tarihini yeniden yazıyoruz

 Ömerli ilçesinin tarihi ve kültürünün yeniden gün yüzüne çıkarılması için belediye olarak önemli bir gayretin içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Altındağ, Bu konuda Ömerli'nin sahip olduğu potansiyelin işlenmesi, gelecek nesillere aktarılıp, ilçenin geleceğinde yol haritası oluşturması açısından ilgili kurumlarla da görüşerek, desteklerine başvurarak Ömerli'nin hak ettiği kazanımları elde etmenin çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

 

ÖMERLİ'NİN ÜZÜMÜ ULUSLARARASI FESTİVALLE TANITILACAK!

Ömerli'nin Üzümü ve uzun süren bağ bozumu ile tanınan bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Altındağ, "Ömerli ilçemizde belirlenmiş 23 ayrı genden oluşan 23 farklı üzüm çeşidimiz var. Lezzetiyle ünlü bu üzümlerimizin gerek yurt içinde gerekse de uluslararası arenada tanınırlığını arttırmaya yönelik çalışmalarımız var. Bu üzümlerin tanınırlığını arttırmak için ülkemizde kurulan her türlü gıda ve yiyecek fuarlarında stantlar açarak tanıtmaya çalışıyoruz, ancak bundan da önemlisi Ömerli Üzümünün ve besin oranı açısından oldukça zengin olan Üzüm suyumuzun tanınması ve şehrimize bir katma değer kazandırması açısından önceki yıl ilkini düzenlediğimiz ve bu yıl ikincisi düzenlenen ancak pandemi şartları nedeniyle oldukça mütevazi şekilde gerçekleşen Uluslararası Ömerli Üzümü ve Üzüm Suyu Festivali tertipledik. Öyle sanıyorum ki bu festivalin önümüzdeki yıllarda yapılacak etkinlikleri hem katılım anlamında hem de içeriği anlamında şehrimizin geleceği anlamında önemli oranda bir marka değer kazandıracağını düşünüyoruz" ,

Tarihe önem veriyoruz.

Tarihi sokakların ve eski çarşının turizme kazandırılması projesine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Altındağ,” Özellikle alt yapı çalışması, Doğal gaz, Çöp aktarma istasyonu, spor komleksleri, kültür envanteri projesi, kent meydanı, sosyal yaşam alanları, çevre yolu yapılması, eğitime önem verilmesi konusunda çalışmaları hızlandırıyoruz.” Diye konuştu


Editor :
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ