USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

AYD Tekstil, Mardin Markası İle İhracat Yapacak..

Savur´un Armutalan Köyünden İstanbul´a uzanan bir başarının öyküsü..

AYD Tekstil, Mardin Markası İle İhracat Yapacak..
08-08-2017 07:11
Google News

               

 Röportaj:Mehmet Çelik

               Mardin´in Savur İlçesine bağlı Armutalan Köyünden İstanbul´a giden Aydın ailesinin azimli çalışmalarının başarısının hikayesidir AYD Tekstil.

            1986 yılında, Savur´un Armutalan Köyünden İstanbul´a göç eden Aydın ailesinin reisi Ramazan Aydın, Esenler semtinde bir tekstil atölyesinde çalışmaya başlar. Dürüstlüğü, çevresine verdiği güven duygusu, diğer aile bireylerinin de atölyede iş bulmalarını sağlar. Böyle başlar Aydın ailesinin tekstil ile tanışma öyküsü

            Ve 1990 yılında, sağlam bir çevre edinen Aydın aile fertleri Esenler  Dört Yol Mevkiinde 10 makineli ufak bir atölye kurar. Aradan geçen zaman Aydın kardeşlerin azimli çalışmaları ile başarı çıraların yükseltir.

           Ve 2000 yılında 70-80 kişinin çalıştığı bir atölyeleri olur.

           Süleyman Aydın, babası Ramazan Aydın´ın vefatından sonra kardeşi ile işlerini büyütmeye karar verir. Dış ülkelere çeşitli markalarla açılır, isteyen firmalara da kendi markalarında ürün hazırlar.

          Mardin Organize Sanayi Bölgesi´nde  bir milyon 200 bin liralık başlangıç yatırımı yapan Süleyman Aydın ve Kamu Yönetimi mezunu kız kardeşi Leyla Aydın Atölyelerinde ziyaret ettik.

          İşçi olarak başladıkları tekstil işinde patron olmanın yol hikayesini Süleyman Aydın anlattı. Bizde okurlarımıza aktaracağız.

           Mardin Söz- Tekstil  işi nasıl başladı.

   Süleyman Aydın- Doğduğumuz köyde (Ziving Mendan) iş imkanı yoktu. Köylünün geçim kaynağı birkaç keçi-koyun ve yiyebileceği ekmek kadar buğday tarımından ibaretti. Babam İstanbul´a göç etmeye karar vermiş. Belki de geleceğimizi garanti altına alma düşüncesiydi göç etmenin nedeni. İstanbul´da tekstil işinde çalıştı babam. Sonra biz çalışmaya başladık. Babam çok dürüst bir insandı. Kimsenin malına göz dikmeyen, verdiği sözü senet olan biriydi. Öyle olunca kısa sürede sektörde güven kazandık

     M.S- Atölye düşüncesi ne zaman ortaya çıktı

     S.A-  1986 yılında tekstil ile tanışan babam, sağlam bir çevre edindi. Sonra biz çalışmaya başladık. Sektörde güven önemlidir. Aile fertleri olarak birkaç makine alıp atölye kurma kararı aldık. 5-10 makine ile kendi işimizi yapmaya başladık. Çalıştıkça çevremiz ve müşterilerimiz artmaya başladı. İş geldikçe makine sayısın arttırdık, makine sayısı arttıkça işler genişledi.

         M.S. iç piyasaya mı çalıştınız.

         S.A- İç pazarda yerimiz sağlamdı. Ama biz yetinmedik. İsteyen müşterilerimize kendi markaları ürün hazırladık. Bu arada kendi markalarımız da yaratmaya çalıştık. İlçemizin Baş harflerini SVR markası ile başladık, ardından Ero 1961 ve Çekur adı altında markalarla hem iç piyasaya hem de ihracata yöneldik.

            M.S-Hangi Ülkelere İhracat yapıyorsunuz

            S.A- Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya ülkelerine ihracat yapmaya başladık ülkelerden  gelen marka taleplerini de karşılamaya başladık. Ha bu arada Atölyemizi 70-80 makineye çıkardık, çalışan sayımız da artıkça arttı.

 M.S. Mardin´e yatırım yapmak nereden çıktı.

S.A- Dedelerimizin, babalarımızın yapmadıklarını, biz yapmaya karar verdik. Doğup büyüdüğümüz bu topraklara vefa borcumuz var. Onu ödemeye geldik.  Memleket özlemi çekti buralara. Hemşerilerimize iş imkânı sağlamak istedik. Çalışma ortamı yaratmak istedik. Hemşerilerime örnek olmak ve hizmet etmek için geldik. Sıkıntılarımızı atlattık, bundan sonra farklı alanlarda genişleme ve istihdam yaratma hedefimiz var.

M.S Kaç kişi çalıştıracaksınız?

S.A- İlk etapta 80 makine ile işe başladık. Şu anda 70-80 kişi çalışıyor. Yakın zaman için çalışan sayısını 200 yükseltmek ardından bu sayıyı katlamak istiyoruz.

M.S. Kalifiye Eleman Sıkıntısı var mı?

S.A- Çalıştıracak eleman arıyoruz. Eleman bulsak biz yetiştireceğiz. 80 kişi çalışıyor. 120 kişi daha işe alacağız. Müracaat bekliyoruz, başvuruları değerlendiriyoruz.

M.S.- Çalışacak kişilerde aradığınız özellik var mı?

S.A-  Çalışanların genç kızlardan oluşmasını istiyoruz. Ama müracaat eden herkesin başvurusunu değerlendireceğiz. Neden genç kız derseniz, kızlarımız ayakları üzerinde dursun istiyoruz. Babalarının aldığı elbiseleri değil, kendilerinin beğendiği elbiseleri giysin istiyoruz. Kadının toplum içindeki yeri sağlam olması için hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor. Biz bu yönü ile çalışanları kız-kadın ağırlıklı olsun istiyoruz.

              Kendi markamızı yaratmak ve Mardin tanıtımına da katkıda bulunmak için Madeın Mardin  etiketi ile ürünlerimizi ihraç edeceğiz.

   Ve İstanbul´da doğup büyümüş, Kamu Yönetimi Mezunu Leyla Aydın. Pırıl pırıl bir genç kız, işe dört elle sarılan heyecanlı bir patron adayı.

    M.S- Tekstil işine siz nasıl girdiniz?

   L.A- Aile bağları kuvvetli. Okuldan arda kalan zamanımı değerlendirirken kendimi tekstilin içinde buldum. Ve bu alanda kendimi geliştirmeye karar verdim

   M.S- Çalışanlarla diyalogunuz iyi

  L.A- Bayanlar birbirlerinin dilinden iyi anlar. Çalışanlar bayan ağırlıklı olunca daha rahat iletişim kuruyoruz.  Sorunlarını daha iyi anlayabiliyorum.

      M.S- Mesleki kariyer mi, Tekstil mi?

      L.A- Eğitim gördüğüm Kamu Yönetimi sevdiğim bir alan. Fakat aile bağları benim için daha öncelikli ailemin belli bir seviyeye getirdiği işi daha da büyütüp bölgede markalaşmayı piyasada aranan tekstil fabrikası olmayı hedefliyorum keza mesleki kariyerime ara verip tekstil alanında yenilikçi fikirlerle devam etmek istiyorum.

      Tekstil Atölyesini geziyoruz. Ustalar çalışanlar, herkes umutlu ve mutlu

      Söyleşimizi tamamlarken, Süleyman Aydın, çalıştıracak personel mesajımızı da unutmayın. Önce eğiteceğiz, sonra asgari ücret, sigorta, servis ve yemek imkanı ile çalıştıracağız. Çalışmak isteyenler başvurularını yapsınlar diyor.

         Meslek öğrenmek ve çalışmak isteyenler haberiniz olsun!

        Aydın Kardeşlere başarılar diliyoruz?



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ