USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bdp'li Vekiller Serbest Bırakıldı

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde Gülseren Yıldırım ile Diyarbakır F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim Ayhan akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Bdp'li Vekiller Serbest Bırakıldı
03-01-2014 10:51
Google News

Anayasa Mahkemesi`nin seçme ve seçilme haklarından mahrum edildikleri yönünde kararının Resmi Gazete`de yayınlanması ardından, avukatlarının bugün tahliye talebini değerlendiren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan`ın tahliye edilmesine oy birliği ile karar verdi. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde Gülseren Yıldırım ile Diyarbakır F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim Ayhan akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

‘'BİR HALKIN İRADESİ BU ŞEKİLDE İÇERDE ÇÜRÜTÜLEMEZ''

Diyarbakır 5. Ağır Ceza mahkemesininin kararı üzerine tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım ve  İbrahim Ayhan serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Gülseren Yıldırım buruk bir sevinç yaşadığını belirterek 'İçerde bu kadar hasta tutuklu ve arkadaşlarım varken benim çıkmam beni pek mutlu edemedi. Aynı zaman da bir halkın iradesi bu şekilde bu kadar tutuklu kalmaması gerekli idi' dedi.

Yıldırım'ın bırakılma kararının ardında Mardin Cezaevi önüne çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi,  BDP il ve ilçe örgütleri toplandı. Yıldırım'ın cezaevi kapısından görünmesi ile beraber Biji Serok Apo'sloganları atıldı.Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım buruk bir sevinç yaşadığını belirterek 'İçerde bu kadar hasta tutuklu ve arkadaşlarım varken benim çıkmam beni pek mutlu edemedi. Aynı zaman da bir halkın iradesi bu şekilde bu kadar tutuklu kalmaması gerekli idi' dedi.insan iradesinin bu şekilde içerde bırakılarak çörümesinin bir haksızlık olduğunu ifade eden Yıldırım hiçbir gücün halk iradesini kıramayacağını söyledi.

'ADALET VE DEMOKRASİ İSTENDİĞİ İÇİN İÇERDELER'

 Yıldırım bu adımın tüm arkadaşlarınada yapılmasını beklediğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti 'Burda her haliyle yok edilmeye çalışılan bir ülke var. Ama ne yazık ki kimse bunları görmeken demokrasi isteyen eşitlik isteyen bir halkın iradesi bu şekilde alınıkonulmak istenmektedir. Bu sadece Kürt halkına karşı yapılan bir komplodur' dedi. Kürt halkına yapılan bu komployu kıracaklarını dile getiren Yıldırım, Kürt halkı olarak başlarının her zaman dik ve onurlu olduklarını söyledi.

'DEMOKRASİ KÜRTLER İSTEYİNCE BU ŞEKİLDE OLUYOR'

Yıldırım, hukuk ve demokrasinin herkes için lazım olduğunu belirterek demokrasinin sadece bazı kişilerin çıkarı olduğunda kullanıldığını söyledi. Kulakların Kürt halkının sesi için kapalı olduğunu dile getirerek 'Evet ben bugün dışarı bırakıldım ve buruk bir sevinç yaşamaktayım ama içerde o kadar anne, hasta, siyasetçi ve o kadar arkadaşımı bırakmışken bu mutlu olmamı gerektirmez. Aynı zaman da içerde ölümle pençeleşen o kadar tutuklu varken bu mümkün değildir.' Dedi.

'KÜRT SORUNU BU ŞEKİLDE BİTMEZ'

Yıldırım, kendilerinin çıkması ile beraber Kürt sorunun bitmediğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: 'Bizim çıkmamızla beraber Kürt sorunu bitmemiştir. Evet bizler çıktık ama hala çözülmeyi bekleyen bir Kürt sorunu vardır ve bu sorun çözülmedikçe bu mücadelede bitmeyecektir. Ortada hala çözülmeyi bekleyen bir sorun vardır' dedi.

İçerde kaldığı süre boyunca özgürlük kavramını dile getiren Yıldırım, toplumsal sorunların uçta olduğu bir dönemde özgürlük kavramının olamıyacağını ifade etti. Yıldırım sözlerinin sonunda kendisinin hala buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, içerde bırakmış olduğu arkadaşları içinde aynı durumu beklediğini söyleyerek selam yolladı.

Daha sonra kitle ve yakınları ile kucaklaşan Yıldırım Çocukları ile sarılarak hasret giderdi.

AYM ‘NİN ‘GEREKÇELİ KARARI ‘SEÇİLME HAKLARINDAN MAHRUM EDİLDİLER.''

Anayasa Mahkemesi`nin tutuklu vekiller İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım ile ilgili seçme ve seçilme haklarının ihlal edildiği, uzun tutukluluk sürelerinin mağduriyetlerine yol açtığı kararı ardından Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP`li tutuklu vekillerin tahliyesi yönünde karar verdiMahkeme gerekçeli kararında, tutuklu vekillerin avukatlarının tahliye talebi yönünde yaptığı başvurunun ardından, tutuklu Milletvekillerinin uzun tutukluluğuna dikkat çekti. 

Mahkemenin gerekçeli kararında şunlara yer verildi: "Anayasa Mahkemesi 02.01.2014 tarih ve 2013/9895 sayılı kararı ile tutuklu sanık İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım`ın vekillerinin yapmış oldukları `bireysel başvuru` sonucunda başvurucunun tutukluluğunun makul süreyi aştığı iddiasıyla ilgili olarak Anayasanın 67. maddesinin 1. fıkrası ile bağlantılı olarak 19. maddesinin 7. fıkrasının ihlal edildiğine, başvurucunun seçilme hakkının ihlal edildiği iddiasıyla ilgili olarak Anayasanın 19. maddesinin 7. fıkrası ile bağlantılı olarak 67. maddesinin 1. fıkrasının ihlal edildiğine karar verilmiştir. Mahkememizin 2010/516 esas sayılı dosyasında tutuklu bulunan sanık İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım yönünden Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı dikkate alındığında bu ihlalin ortadan kaldırılması için sanıkların atılı suçtan tahliyesine karar vermek gerekmiştir."



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ