USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

BEŞ YIL SONRA GELEN HEMŞEHRİLİK BERATI

Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk,e daha önce kaymakamlık yaptığı Gülağaç İlçe Belediyesi tarafından 5 yıl aradan sonra Hemşehrilik Beratı verildi

BEŞ YIL SONRA GELEN HEMŞEHRİLİK BERATI
28-07-2015 18:55
Google News

         Haber: Mehmet Çelik    

          Fotoğraf: Adnan Avuka  

         Mardin Artuklu İlçe Kaymakamlığına atanan Şakir Öner Öztürk 5 yıl aradan sonra, daha önce Kaymakam olarak görev yaptığı Gülağaç ilçesinden ilginç bir ödül geldi. Gülağaç ilçe Belediyesi meclisi 2010- 2011 yıllarında ilçede kaymakamlık  yapan Öztürk´e fahri hemşehrilik beratı verilmesine karar verdi.

              Gülağaç ilçesine davet edilen Kaymakam  Şakir Öner Öztürk, ilçe belediye meclisinin aldığı karar üzerine hazırlanan hemşehrilik beratı verildi.  Berat verilmesi kararı  ? görevi boyunca ilçeye güzel hizmetler  kazandıran, Gülağaç´ı Kapadokya´nın bir parçası olması için çaba sarf ettiği? gerekçesi ile Kaymakam Şakir Öner Öztürk´e Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen tarafından Fahri Hemşehrilik Beratı  verildiği belirtildi. Öztürk´e Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca´da Gülağaç ilçesine özgü?Çini işlemeli plaket´verdi.

                 Mardin Merkez ilçe Artuklu kaymakamlığı yapan Şakir Öner  Öztürk, kayınpederi ile birlikte Aksaray İline bağlı Gülağaç ilçesine davet edildi. Kayınpederi ile  Gülağaç İlçesine giden Öztürk  bir sürpriz ile karşılaştı. Gülağaç´ta Kaymakam Mehmet Fatih Koca, İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen, İl Genel Meclisi Üyesi Selda Çıtak, eski il Genel Meclisi Üyesi Adem Atay, Saratlı belediye Başkanı Nedim Uğuz, Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us, Halk Eğitim Müdür Vekili Taner Üstündağ, Vakıflar Müdürü Lokman Abur ile ilçede bazı vatandaşlar tarafından karşılanan Kaymakam Öztürk duygusal anlar yaşadı.

                İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen Başkanlığında toplanan belediye meclisi,5 yıl önce ilçelerinde görev yapan ve büyük hizmetler veren Kaymakam Şakir Öner Öztürk´e?Fahri Hemşehrilik Beratı?  verilmesi kararını aldı.Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen,? Kaymakam beyin ilçemize katkıları çok fazladır. Bu bölgenin Kapadokya´nın içerisinde olduğunu, Kapadokya ile bütünleşmesi gerektiğini, bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğinin bilincini bize veren isimdir. Gülağaç´ın ?Tarihi Kentler Birliği´ üyesi olmasını, Emit Fuarına katılmamızı, turizm fuarına katılarak dünya çapında bu bölgeyi tanıtmamızı, bu tür etkinliklerle Kapadokya ya entegre olmamızı öneren, katkı sağlayan, yol gösteren isim oldu. Gülağaç´ın kalkınmasında ve tanıtımında önemli iz bıraktı. Biz de kaymakam beye ?Fahri Hemşerilik Beratı´ verelim istedik. İlçemize hizmet eden kaymakamlarımıza bu tür başarı ve onur ile Fahri Hemşehrilik Beratı vermek istiyoruz? dedi.

               2010-2011 yıllarında Gülağaç ilçe kaymakamlığı döneminde görevini en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğini,her hangi bir ödül alma gibi bir düşünceye kapılmadığını ifade eden Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk,  5 yıl aradan sonra gelen ?Fahri Hemşehrilik Beratı´nın? hayatında özel  ve anlamlı bir yer alacağını söyledi. Mardin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinin hoş geldiniz ziyaretinde yeni tarihli berat dikkat çekmiş ve bir gazetecinin sorusu üzerine olayı anlatan Kaymakam Öztürk  ?Gülağaç kaymakamlığı benim için çok anlamlıdır. Biz nereye atanırsak atanalım görevimiz, atandığımız yerin kalkınmasını,asayişini,huzur ve güvenliğin sağlamakla görevliyiz.Bunları yaparken herhangi bir beklentimiz yok. Sadece vatandaşımızın güler yüzünü ve memnuniyeti bizim için yeterlidir. Gülağaç ilçesinde görevimizi tamamladık, gittik. Aradan 4-5 sene geçti. Bu süre içerisinde Türkiye´nin farklı bölgelerinde yine mülki idare amiri, kaymakam olarak görev yapmaya devam ettik. Kaymakamlığın hayatta en güzel tarafı, meslek açısından dostlukları her zaman baki kalıyor. Görev yaptığınız yerlerde hem eserleriniz hem de dostluklarınız kalıcı oluyor. Bu bakımdan fahri hemşehrilik beratı hem meslek hem de kendi yaşamım da aldığım en güzel hediyelerden bir tanesidir. İnşallah biz de Gülağaç´ın fahri hemşerisi olmayı hak ederiz. Bizim kapımız, gönlümüz gittiğimiz her yerde Gülağaç´lı hemşehrilerimize açıktır. Onlarda bu samimiyetimizi bu yaklaşımımızı biliyorlar zaten. Gülağaç´ın bizim gönlümüzdeki yeri çok farklıdır. Buradan Gülağaç Belediye Başkanımıza, Belediye Meclisi Üyelerine, dostlarımıza , görev yaptığım arkadaşlarımıza saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Kendime, evladıma verebileceğim en güzel miras böylesine ince düşünülmüş, bizi kalpten seven anlayışın nişanesi olarak bu belge, biz var olduğumuz sürece bizim onur tablomuzdan bir tanesi olacaktır. Bu düşünceden dolayı emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.

        



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ