USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bölge Gazete Cemiyetleri Şanlıurfa´da buluştu.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonuna bağlı, gazeteci Cemiyetleri ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde? Şanlıurfa´da buluştu.

Bölge Gazete Cemiyetleri Şanlıurfa´da buluştu.
11-01-2018 12:47
Google News

              Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyetinin,? 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? etkinlikleri kapsamında düzenlediği geceye, Gaziantep, Siirt, Batman, Şırnak, Adıyaman, Kilis ve Mardin Gazeteciler cemiyetleri yönetimi ile Şanlı Urfa  ve ilçelerindeki gazeteciler buluştu.

             Geceye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İlçe Belediye Başkanları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve sanatçı, yazar ile basın emektarları katıldı.

           Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, yerel basının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, cemiyet olarak yaptıkları etkinlikleri anlattı. 15 Temmuzda basının gösterdiği dik duruşa vurgu yapan Gülebak, ?15 Temmuz darbe girişiminde; devletini, bayrağını, milletini seven gazetecilerin gösterdiği cesaret ve duyarlılık bundan sonra da devam edecektir.? Dedi

         Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, federasyon ve konfederasyonun yapısı hakkında bilgi verdi. Çelik ? 8 Federasyonun oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun, alnında Türkiye´nin en yüksek çatı örgütüdür. Bölgede  Federasyonunuz bünyesinde 9 cemiyet ve bu cemiyetlere 600 dolayında üyemiz var.    Konfederasyon bünyesinde 8 federasyon ve 23 bin dolayında üye bulunmaktadır. Bizleri bu anlamlı günde bu anlamlı şehirde buluşturan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak´a teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin´in şahsında tüm idarecilerin gününü kutluyorum? dedi.

      Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, bölge gazetecilerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

       Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bölgenin dünü ve bugününü kıyasladı. Bölgede ve ülkede önemli gelişmeler kaydedildiğine vurgu yapan Erin ? Bölgede uzun süre Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı, Habur Mülki İdare Amirliği, Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin illerini kapsayan kalkınma ajansı kurucu ve genel sekreterliği görevini yürüttüm. Adıyaman Valiliği şimdi de Şanlıurfa Valiliği görevini  yürütüyorum. Bölgenin dününü bugünü ile karşılaştırdığımızda her alanda önemli gelişmeler kaydedildiğini görüyoruz. Ekonomide, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda mesafeler kat ettik. Bu gelişme ve değişimde basının da önemli görevler üstlendiğine inanıyorum. Bir ülkenin  demokrasisi, kalkınmışlığı, barındırdığı basının gücü ile orantılıdır. ?dedi

                          Türkiye´nin Kaderi Bu Bölgenin Kaderine Bağlı

        10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile İdareciler günün çakışmasının tesadüf olmadığına vurgu yapan Vali Erin, ? Bölgede huzur ve güven ortamı sağlandı. Güven ve huzur ortamının sağlanmasında, herkesin emek ve gayreti var. Güvenlik kuvvetleri, yöneticiler, basın ve vatandaşlarımızın  bu huzur ortamında emeği var, gayreti var. Bölge terör kıskacından kurtulmuş, yeniden turizm canlandı, ekonomik hareketlilik arttı. Türkiye´nin kaderi, bu bölgenin kaderine bağlı. Bunun bilincinde olmak  lazım. Gençlerimiz, çocuklarımıza, insanımıza bunu iyi anlatmak lazım? şeklinde konuştu.

         Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı, Sezai Ballı, sendikal faaliyetleri ve gazeteci üyelerine sağladığı imkanlar hakkında bilgi verdi.

         Gece Gazeteci Cemiyet Başkanlarına ve basın kuruluşlarına plaket verilmesinin ardından, ünlü türkücü Zekeriya Ünlü´nün verdiği mini konser ile son buldu.

 

           



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ