USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi başladı

TÜSİAD ve TÜRKONFED üyeleri Mardin,Batman,Şırnak ve Siirt`te 2 gün süre ile işadamları ile bir araya gelip sorun ve önerilerini alacak.

Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi başladı
01-02-2014 10:35
Google News
 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi (YDK) , Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED)  İşbirliği ile hazırlanan Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) başladı.

TÜSİAD  ve TÜRKONFED  üyeleri proje kapsamında pilot bölge seçilen TRC3 bölgesinde 2 gün süre ile işadamları ile bir araya gelip sorun ve önerilerini dinleyecek.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Tarkan Kadooğlu, bölgelerde yatırım yapabilir ortamını herkese göstermeyi istediklerini söyledi.

Çözüm süreci ile birlikte bölgenin kalkınma ve iktisadi ayağını destekleyeceklerini ifade eden Kadooğlu  şunları söyledi:

" Mardin Batman, Şırnak ve Siirt`te 2 günlük bir ziyaret programını başlatıyoruz. 25 Haziran ve 28 Kasımda Cizre ve Batman`da İşadamlarını, Dünya ve  Avrupa bankalarını, özel fonları, büyükelçileri bu bölgeye getirip bu bölgeyi tanıtmaya çalıştık. Özellikle bu barış sürecinden sonra biz bu bölgenin kalkınma ayağını iktisadi ayağını destekleyeceğiz. Bu bölenin üzerindeki o kara lekeleri kaldırıp artık bu bölgelerde yatırım yapabilir ortamını insanlara göstermeyi hedefledik."

TRC3 bölgesini pilot bölge olarak seçildiğini  2 gün boyunca bu bölgede belirlenen 3 sektörde işadamlarını görüş ve önerilerini dinleyeceklerini kaydeden Kadooğlu şöyle konuştu:

"Çalışmalarımızı derinleştirmek için de Bölgelerarası Ortak Girişim Projelerini başlattık. Bu bölgeyi pilot bölge olarak seçtik. Bu bölgede 3 sektörü belirledik Konfeksiyon ve Konfeksiyon Yan Sanayi, Tarım, Gıda Sanayi ve Hayvancılık  ile İnşaat Malzemeleri. Sizlerden gelecek önerilere göre bu çalışmaları ilerleteceğiz. Bu toplanın amacı, ülke içinde, farklı bölgelerde yer alan şirketlerimizin işbirliğini sağlamak, doğu ve güneydoğu illerimizde yatırımların artması,hızlanması için katkı sağlamaktır. "

TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Şükrü Ünlütürk ise geçmişte yaşanan sıkıntılar nedeniyle özellikle iş dünyasında ülkenin iki ucunun birbirini çok fazla tanımadığını kaydetti.

Bölgedeki işadamları ile görüşüp buradaki istek ve görüş önerleri alarak daha somut projelere imza atmak istediklerini ifade eden Ünlütürk şunları söyledi:

" Ülkenin bölgeleri arasında çok önemli bir gelir farklılığı var. Neredeyse 4 kata varan bir milli gelir dağılımında farklılık var.  Geçmişte yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle ülkenin iki ucu birbirini çok fazla tanımıyor. Özellikle batıdaki işadamlarından bu tarafa doğru bakış ve bilgi eksikliği çok fazla.   Esas olarak sizleri dinlemek ve sizlerden gelecek olan istekler görüşler ve öneriler doğrultusunda da daha somut projeler yapmak istiyoruz.

Bu bölgede şu anda 6.bölge ve en üst düzeyde teşvikler var. Ama alınan teşviklerin sayısı hala 1. ve 2. bölge`den daha düşük.   Demek ki bu iş çok fazla değirmene dışarıdan su taşımakla ve teşviklerle olmuyor. Teşvikler bunun parçası olabilir."

Mardin Ticaret sanayi odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ise Mardin`in iki sınır ülkeye komşu olan bir il olduğunu doğu ve güneydoğu illerine göre daha şanslı olduklarını söyledi.

Mardin Siirt Şırnak ve Batman ilini kapsayan DİCLESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdulnasır Duyan ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabip Gülbay`da bölgenin ekonomik yapısı ve iş adamlarının sıkıntılarını anlattı.

Toplantıya TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sefa Targıt, TÜSİAD Yedek Yönetim Kurulu ve YDK üyesi Orhan Turan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve YDK Üyesi Mehmet Salih Özen, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Seçen, TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Yavan, TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma Bölüm Sorumlusu Dr. Betül Çelikkaleli ve Mardinli işadamları katıldı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ