USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

DİKA Genel Sekreteri Altındağ yatırımcıları bölgeye davet etti

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Batılı İş adamlarını bölgeye yatırım yapmaya davet etti.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ yatırımcıları bölgeye   davet  etti
13-12-2016 20:50
Google News

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, hükümetin açıkladığı teşvik paketi ve altıncı bölge teşvik paketlerinin kaçırılmayacak fırsatlar olduğunu belirterek , İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir ve  Egeli yatırımcıları bölgeye yatırım yapma çağırdı.

                 Türkiye´nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ?Travel Turkey İzmir´ Turizm Fuar ve Kongresi 10. kez 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir´de gerçekleştirildi. Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Mardinli Turizmciler fuarda stant açtı.

         Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, her yıl genişleyerek ve daha güçlü bir şekilde  ziyaretçileriyle buluşuyor.  Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)  sorumluluk bölgesinde bulunan  Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerini sağladığı destek ile Travel Turkey İzmir´de yer aldı.  

       BÖLGEDE HAYAT VAR

          DİKA Genel Sekreteri  Altındağ,  faaliyetlerinde fuarlara gitmek gibi bir çalışmanın olmadığı hatırlatarak ?Son dönemde bölgemizde yaşanan kötü hadiselerden dolayı Türkiye´de yanlış olan algıyı düzeltmek ve bu tür krizleri fırsata dönüştürmek adına bu fuarı önemli bir zemin olarak düşündük. Bölgemizde en önemli katman turizmdir. Turizmde; inanç, kültürel ve tarihi değerler noktasında  Türkiye´de ve dünyada olmayan farkındalıklarımız var. Bu alana  dikkati çekmek için DİKA olarak 4 ilin kimliği ile her ilin temsil ettiği tarihi değerler ile fuarda stant açtık. Bölgemizde yaşamın devam ettiğini ve hayatın normal seyrinde sürdüğünü göstermek adına burada olmak anlamlıdır. Fuar boyunca yatırımcılara çağrıda bulunarak önemli teşviklerin ve cazibe merkezlerinin bölgemizde mevcut olduğunu anlattık. Kendimizi anlatma fırsatı bulduk. Burada fuar süresince güzel sonuçlar aldığımızı düşünüyorum? dedi.

  YATIRIMA AÇIK VE ELVERİŞLİ BİR BÖLGE

              Fuar süresince stantları ziyaret eden  ve  yatırımcılara hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı teşvik programını anlatan Altındağ, ?Bana göre bu teşvik programı bu yüzyılın en değerli olaylarından biridir. Bu çalışma bütün sektörleri içine alan arsasını, fabrikasını, makine alımını, ekipmanını, işçi çalıştırmasını, işletme kredisini ve hatta alım garantisi veren çok kıymetli bir çalışmadır. Şu anda bölgemizde bir altıncı bölge teşviği var bir de en son Başbakanımız Binali Yıldırım´ın açıkladığı teşvik programı var. Bölgemiz yatırım için ideal veya yaşanılabilir bir bölge. Bizler bölgede  yaşayanlar olarak yaratılmak istenen algıyı kırmak ve değiştirmek adına buradayız.. Bundan sonra İzmir´in dışında İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bursa, Adana´daki önemli aktörlere buluşmayı ve buyurun  bölgemize gelin yatırım yapın faydalanın çağrısında bulunacağız. Yatırım yapan kazanacaktır. Neredeyse sıfır vergi ile müthiş teşvikler ile çalışmamak ve iş yapmamak için hiçbir neden yok. Huzur noktasında ise Türkiye´nin en huzurlu ili Mardin ve diğer illerimizdir? şeklinde konuştu.

       FIRSATI DEĞERLENDİREN KAZANÇLI ÇIKAR

            Kalkınma Ajansı olarak  riski fırsata dönüştürmede yatırımcıların önünü açmayı hedeflediklerini ifade eden Altındağ, ?İnanıyorum ki her yatırımcı kazanırken ülkemiz ve ekonomimiz de kazanacaktır. Çok kıymetli olan bu fırsatı bence kaçırmamak gerekir. Bizim çağrılarımızı ve Başbakanımızın çağrılarını dinleyip bizden bilgi alan çok sayıda yatırımcı oldu. Fuar boyunca yatırım yapmak isteyenlerin kaydını aldık. Bunları bakanlığa ya da kalkınma ajansına göndereceğiz. Kalkınma Bakanımız da daha bu teşvik paketi açıklanmadan önce inanılmaz bir furyanın olduğunu söylüyordu. Burası da bunun en güzel örneğidir. Krizleri fırsata dönüştüren yatırımcılar her zaman kazançlı çıkıyor? diye konuştu

               BÖLGEDE YATIRIMA ENGEL YOK

        Bölgede yatırımın cazibesini arttıran tüm faktörlerin bir arada olduğuna vurgu yapan Altındağ, kara, hava ve demir yolları ulaşımı, Orta Doğu ülkelerine yakınlığı bölgeyi yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline getirdiğini söyledi. Turizmin haricinde de yatırım yapılabilecek inşaat, kuru gıda, hayvancılık, meyvecilik, ayakkabıcılık, tekstil, güneş enerjisi, sağlık gibi sektörlerin de olduğuna dikkat çeken Altındağ, ?Bölgeyi ayağa kaldırmak için iki tane kaldıraca ihtiyaç var. Bunlar istihdam ve üretimdir. Tüm yatırımcıları bölgemize bekliyoruz. Bize gelemeyenlere biz gider bölgedeki yatırımların yararlarını anlatırız. Ankara´ya, İzmir´e İstanbul´a nereye olursa gideriz. Bu bölge yatırım için çok uygundur. Burada hem yatırımcı kazanacak hem de bölge kazanacak. Başka Mardin, Şırnak, Hasankeyf ve Siirt yok. Bölgeyi istenilen konumuna getirebilmek adına DİKA var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Mardin bir dünya hazinesidir. Mardin´i ve diğer şehirleri eski konumuna getirebilmek adına el birliği ile çalışacağız? dedi.

 BAŞVURULAR ALDIK

Altındağ, fuarda çok ciddi tekliflerin geldiğini ve onlarca başvuru kaydı aldıklarının altını çizdi. ALtındağ ?Almanya´dan bir firma sağlık sektöründe tıbbı malzeme ile ilgili bir yatırım yapmayı öngörüyor. Yine güneş enerjisi ile ilgili başvurular da aldık. Babanın oğluna yaptığı ikram gibi bunu değerlendirmek lazım. Açıklanan bu teşvik programı ile bölgemizde istihdam artacak. Dezavantajlı gruplar olarak söz ettiğimiz gençlerimiz, kadınlarımız ve engellilerimize bu yatırımlarla istihdam sağlanacaktır. Türkiye´nin en genç nüfusu bizim bölgemizdedir. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz? ifadelerini sürdürdü.

            EMITT FUARINA HAZIRLANIYORUZ

Son olarak 26-29 Ocak 2017 tarihinde İstanbul´da yapılacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT´e de katılacaklarını belirten Altındağ, ?Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı´na geniş bir katılımcı ile katılacağız. Buradaki eksikliklerimizi gördük. İstanbul´da aynı zamanda uluslararası fuar heyecanını da yaşayacağız. Oraya gelecek uluslararası firmalar ile bizim bölgemizdeki firmaların eşleştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. EMITT´te asıl başlık turizm olmasına rağmen orada diğer alt sektörleri de anlatacağız. Travel Turkey İzmir´den sonra EMITT´te yaptıklarımızı taçlandırmak istiyoruz? şeklinde sözlerini sürdürdü.

 Kaynak:(İlkses Gazetesi Özkan Pekçalışkan haberinden yararlanıldı. Halil Aslan ve ekibine tşk.)



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ