USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

HDP Mardin´de Muhtarlarla toplantı yaptı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk ? Vali İktidar Partisinin İl Başkanı Gibi Çalışıyor?

HDP Mardin´de Muhtarlarla toplantı yaptı.
27-10-2015 16:37
Google News

         Haber: Mehmet Çelik

         

         Artuklu Belediyesi´nin mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, vali, kaymakam ve jandarma komutanın köylerde iktidar partisi için toplantılar yaptığını ileri sürdü. Türk ?İktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları gibi çalışıyorlar. Bunun hesabı sorulacak. Bu böyle gitmez. İktidar kalıcı değil. Devletin valisi bir il başkanı gibi çalışamaz? dedi.

               Artuklu Belediyesi, Artuklu ilçe mahalle muhtarlarıyla Bilen Tesisleri´nde bir araya geldi. Toplantıya 70 dolayında mahalle muhtarlarının yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediye Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, HDP ve DBP Mardin İl ve Artuklu İlçe Eş başkanları, HDP PM üyesi Nazım Kök ve HDP Mardin Milletvekili Adayı Erol Güler katıldı. Toplantıda ilk sözü alan HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi  İl Başkanı Alkan?1 Kasım seçimi 7 Haziran seçiminin tekrarıdır. Dolayısıyla zorlama bir seçimdir. AKP´nin tek başına hükümet olmamasından kaynaklı, ikinci bir seçim dayatmasıdır. 7 Haziran´dan bu yanan yaşanan trajedi, ölümler, gözyaşı ve bombalar hepimizin gözleri önünde yaşanmaktadır. Ülkeyi bir felakete gönderiyorlar. Bütün olumsuzluklara rağmen biz barışta direneceğiz. Bu bölgenin barışa ve birlikte yaşama arzusuna ihtiyacı var? dedi

                 Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bozan, seçim endeksli çalışmalar yapmadıklarını dile getirerek, halkın talepleri doğrultusunda her yere eşit bir şekilde hizmet götürdüklerini söyledi. Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak da, 3 yıl içerisinde yapacakları projeler hakkında muhtarları bilgi verdi.

               Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise, bugün istemedikleri milletvekili seçimlerinin arifesinde olduklarını ve bazılarının iktidar olmadığı için adeta bir çatışma sürecine öncülük ettiğine vurgu yaptı. Türk, AKP´nin Türkiye´yi yeni bir kaosa ve yeni bir seçime götürdüğünü  dile getirdi. Türk  ?Bir iktidar hırsıyla Türkiye´yi bir kaosun içerisine sürüklediler. Bugün yürütülen politika, insanları mecbur ve mahkum etmeye yöneliktir. Bu doğru değildir. Bugün uluslar arası alanda mücadelemiz büyük bir saygınlık kazanmıştır. İnanın ki, şimdi yurt dışına gidin, partimizin genel başkanının Avrupa´da, dünyada Başbakandan daha fazla değeri var. Bunu görmek lazım? dedi.

              Vali, iktidar partisinin il başkanı gibi çalışıyor

             Türk,Avrupa ve dünya ülkelerinde HDP´ye duyulan ilgi ve gösterilen saygıyı çıplak gözle görmenin mümkün olduğunu ifade  etti.?Bu partinin Türkiye´de ancak demokrasiyi gerçekleştirebileceğini görüyor ve ona inanıyor. Çünkü iktidarı devirebilecek tek parti HDP´dir. Ama barajın altında tutmaya çalışıyorlar. Çünkü 60-70 tane milletvekili AKP´nin hanesine yazılacak. Bugün bu tür çirkin hesaplar yapılıyor? diyen Türk, partilerinin demokrasi aşığı olduğunu ve demokrasi mücadelesinin esas aldığını söyledi. Türk, partilerinin oy için hiçbir köyü veya insanı tehdit etmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

           ?Şu günlerde öyle çirkin oyunlar oynanıyor ki, valisi, kaymakamı, jandarma komutanı muhtarları topluyor, köylerde toplantılar yapıyor. İktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları gibi çalışıyorlar. Bu hesap sorulacak. Bu böyle gitmez. İktidar kalıcı değil. Devletin valisi bir il başkanı gibi çalışamaz. Ama maalesef bütün Kürdistan´da bugün böyle bir çalışma içerisindeler. Biz bunları çok gördük. 60´ları hatırlıyoruz, 45´leri hatırlıyoruz. 37´leri biliyoruz. Tek parti şeflik dönemindeki valilerin nasıl partilerin emrinde olduğunu biliyoruz. İsmet Paşa döneminde. Daha sonra Menderes döneminde, valilerin nasıl birer il başkanları gibi davrandıklarını da çok iyi biliyoruz. Ama sonuç ne oldu? Hesap soruldu. Bugün de hesap sorulacak.?

        Vali Hizmetlerimize Karışamaz?

             Türk, ses tonunu yükselterek, ?Valinin izni olmadan hiçbir hizmet yapılamazmış. Vali yaptığım hiçbir hizmete karışamaz. Yetkiyi halk vermiştir. Hizmeti de projeleri de belediyelerimiz verir. Valinin böyle bir yetkisi yoktur ve böyle bir şeyi de dile getiremezler? diye seslendi. 

                  Muhtarlardan Destek istediler

                 Daha sonra konuşan HDP Mardin Milletvekili Adayı Erol Güler , 1 Kasım´ı seçim olarak görmediklerini aktararak, ?1 Kasım´da ya kadim Mezopotamya halklarının ve Anadolu´nun mazlum haklarının barış çığlığı kazanacak ya da iktidarın yani AKP zihniyetinin savaşı kazanacak. Ruhumuz bedenimizden ayrılsa dahi ruhumuz ?barış´ diye haykıracak. Önümüzde sadece 4 gün kaldı. Ulaştığımız her insana ?barış´ diye haykırmalıyız ve HDP´ye oy istemeliyiz. Gelin hep birlikte renklerimizi HDP´de buluşturalım? dedi

         Konuşmalardan sonra toplantı, basına kapalı olarak devam etti. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ