USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

KGF Başkanlar Kurulu Çorum´da toplandı

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Çorum´da yapıldı.

KGF Başkanlar Kurulu Çorum´da toplandı
15-04-2018 12:36
Google News

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Çorum´da yapıldı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti´nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı Anitta Otel´de gerçekleşti.

Bölge basınının problemleri ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Genel Sekreter Ergun Ata, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Federasyona bağlı cemiyetlerin başkanları katıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik´in de konuk olarak yer aldığı toplantıda Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen, Cemiyet Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, Başkan Yardımcıları Bülent Özkaleli ve Sadık Örgel, Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Çevrim, Mustafa Külcü, Taner Şimşek ve Recep Mebet ile Denetim Kurulu Üyesi Ali Özdemir de hazır bulundu.

O´NSUZ İLK BAŞKANLAR KURULU

Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Tokat ve Trabzon´dan basın temsilcilerini buluşturan toplantıda KGF´nin merhum Genel Başkanı Turgut Özdemir saygıyla anıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmetle anarak tüm katılımcıların Miraç Kandili´ni tebrik etti.

En büyük medya meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu´na bağlı olarak ilk kurulan federasyonun KGF olduğunu hatırlatan Şevket Erzen, ?Federasyonumuz´un ilk Genel Başkanı Turgut Özdemir´i rahmetle anıyoruz? dedi.

?SEKTÖRÜN GELECEĞİ İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI GELİŞTİRMELİYİZ´

Basın sektörünün sancılı bir dönemden geçtiğini ve zor durumda olduğunu belirten Erzen, yaşanan sıkıntıların pek çok sebebi olduğuna işaret etti.

Teknolojik gelişmeler nedeniyle hızlı bir değişim içine giren sektörün önemli bir geçiş döneminde olduğunu vurgulayan Erzen, ?Merakla takip edilen bu süreçte hem geleneksel medya değerlerine hem de gelişmelere ayak uydurmayı başaranlar hayatını sürdürebilecek? diye konuştu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri olarak BİK Genel Kurulu´nda sektörün beklentilerini dile getirdiklerini anlatan Erzen, taşıdıkları sorumluluk gereği üzerlerine düşeni yerine getirme gayretiyle çalıştıklarını söyledi.

Resmi İlan fiyat tarifesinde 2 yıldır zam olmadığı için yerel basının mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Erzen, ?Basın sektöründe çalışanların hayatlarını sürdürebilmesi ekonomiye bağlı. Bakanlar Kurulu´nda imzaya açılan Resmi İlan zammının onaylanarak yürürlüğe girmesi merakla bekleniyor. İnternet basını, radyo ve televizyonlar da sistemsel sıkıntılar yaşıyor. Ülkemiz ve bölgemizde sıcak gelişmelerin yaşandığı böylesi bir dönemde, gazeteciliğin geleceğini düşünüp çözüm yolları geliştirmek bizim vazifemiz. Burada yapacağımız istişarelerde üretilecek fikirler, basın sektörü için hayati önem taşıyor? şeklinde konuştu.

?ANADOLU BASINININ DURUMU İÇLER ACISI´

TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışan Anadolu basınının durumunun içler acısı olduğunu söyledi.

Yerel gazetelerin geleceğinin ekonomik gelirlerine bağlı olduğunu vurgulayan Sefa Özdemir, TGK´nın bu husustaki girişim ve çalışmalarından bahsetti.

?Basın çalışanlarının sorunlarının takipçisiyiz? diyen Özdemir, sektörün beklentileri doğrultusunda yeni bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Özdemir, yeni dönemde uygulanması kararlaştırılan eylem planının önümüzdeki günlerde ilgililerle ve kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

?YEREL BASIN, RESMİ İLAN ZAMMINI BEKLİYOR´

KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen, son yıllarda ekonomik açıdan ciddi kan kaybı yaşayan yerel gazetelerin Bakanlar Kurulu´nda imzaya açılan resmi ilan fiyat tarifesinin onaylanarak yürürlüğe girmesini beklediğini kaydetti.

KGF´nin de bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu´nun bu meseleyi yakından takip ettiğini vurgulayan Erdoğan Erişen, yapılan girişimlerle ilgili bilgiler verdi.

Anadolu basınının, vatan coğrafyasının kılcal damarları olduğunu vurgulayan bazı katılımcılarsa 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği milli duruşla demokrasiye sahip çıkan yerel gazetelere sahip çıkılarak desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Soru-cevap bölümüyle devam eden toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla son buldu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ