USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Mardin`de Bir Öğretmen Daha Darp Edildi

Eğitim-sen Mardin şube başkanı Hamdullah Yıldırım, ve bazı öğretmenler, okulun önünde bir araya gelerek şiddet olayını kınadı.

Mardin`de Bir Öğretmen Daha Darp Edildi
20-03-2014 11:46
Google News

Mardin`de Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök Ortaokulunda öğretmenlik yapan Mustafa Doğan`ın nöbeti sırasında uygunsuz davranan öğrencilerin uyardığı, öğrencilerinde velilerini çağırması üzerine Doğan`ın sınıfta eğitim verdiği saatte darp edildiği beliritildi. Doğan`ın 10 günlük iş göremez raporunun aldığı öğrenildi. Eğitim-sen Mardin şube başkanı Hamdullah Yıldırım, ve bazı öğretmenler, okulun önünde bir araya gelerek şiddet olayını kınadı. Yıldırım, Öğretmenler yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. Saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: Bugün burada toplanmamızın nedeni, her geçen zaman içinde katlanarak artan şiddet olaylarından sonuncusunun bu okuldaki değerli bir öğretmen arkadaşımıza karşı yapılması…Öncelikle bu alçakça saldırıyı tüm öfkemizle kınıyoruz.  Ve maalesef, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi hususunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mardin Valiliğinden umudumuzu yitirmiş bulunmaktayız. Her defasında Mardin'deki eğitim kalitesinin yükseltilmesinden dem vuran, bu uğurda rapor ve sevk alan öğretmenleri fişleyen, haftalık ders programlarının alt üst eden bu yönetim anlayışından bir umarımızın olmayacağını ilk günlerde anlamıştık…Adeta Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir dercesine, eğitim yılının başında ilk şiddet olayının yaşandığı günlerde, yetkili makamlarca hiçbir çözümün üretilmediğini görmüş ve bir çözüm üretilmezse şiddet olaylarının önünün alınmayacağını sayın makam sahiplerine bildirmiştik.   Bu durumda da yaşanacak vebalinde kendilerine ait olduğunu deklare etmiştik.

Çok şey söylememize, şiddet eylemlerine dikkat çekmek için bir günlük kokart eylemi yapmamıza rağmen, hiçbir yetkilinin bizimle temasa geçmemesi de olayın vahametini gözler önüne sermişti. Biz, dişimiz, tırnağımız olan değerli öğretmenlerimizin şiddete uğramaması için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırken, anlaşılan o ki, şiddeti kendinden menkul devlet aygıtı, bu durumu kanıksıyor, şiddet eylemini doğal bir olaymış gibi görüyor.

Buradan Sayın Valimize sesleniyorum; her defasında eğitimin başarısının artması için öğretmeni ablukaya almak meşru iken, öğretmenin okullarda yaşadığı sorunlar, okul olanaklarının yetersizliği ve şiddete maruz kalmasına yönelik neden çözüm üretilmiyor? Başarının, bireyin moralinin yüksek olmasıyla elde edildiği bilinmiyor mu yoksa?

Anlaşılan o ki devlet için kutsal bir başvuru aygıtı olan şiddet, biz eğitim emekçileri için onur kırıcı bir davranıştır. Resmi Form'un hukuka havale ettiği, hukukunda, şiddet olayına karşı pek caydırıcı önlem almadığı düşünülürseve her defasında gururu incinenin öğretmen olduğu gerçeğini de göz önüne alarak, bizler eğitim emekçileri olarak, kendi geliştireceğimiz meşru yöntemlerle bunun üstesinden çıkmaya çalışacağız.

Bu sebeple bugünlerde okullarda bir eğitimciler dayanışması olan savunma gurupları üzerinde çalışıyoruz. Elini kolunu sallayarak okullara giren, sınıf sınıf dolaşıp, öğretmenlere şiddet uygulama mantığına karşı, tepkisel olacak, savunmaya dönük, şiddet uygulamak isteyenleri etkisizleştirecek bir dayanışma üzerinde çalışıyoruz. Mademki okullar biz eğitim emekçilerinin, mademki yetkili kişiler önlem almakta yetersiz kalıyor, mademki kimse bize sahip çıkmıyor, o zaman biz kendimize sahip çıkmasını da biliriz.

Son olarak, sayın valimize şunu söylemek istiyoruz; Mardin'in, eğitim başarısının bir derece artması her ne kadar eğitimin kalitesinin artması ile alakalıysa, bir o kadar da bu işi icra eden biz eğitim emekçilerinin moralinin yüksek olmasıyla da alakalıdır. Aksi takdirde, öğretmenin yaşadığı her tatsız olaydan sonra kendini yalnız hissetmesi onun demoralize olmasına neden olur ki bu durumda da tam kapasite ile üretim sağlamayacağı hepimizin malumudur. O sebeple okullarda şiddete maruz kalan, gururu incinen ve kendini yalnız hissettiği için umudunu yitiren öğretmenlere sahip çıkılmasını buradan bir kez daha talep ediyoruz."



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ