USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin Tanıtım Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu.

Mardin´de 4.cüsü düzenlenen Mardin Tanıtım ve Onur Ödülleri törenle sahiplerine veridi.

Mardin Tanıtım Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu.
24-05-2017 22:58
Google News

Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi ve MARSEV´ın ortaklaşa düzenlediği, Mardin´in ekonomisine, tanıtımına ve Turizmine  katkı sağlayanların teşvik edilmesine yönelik ?Mardin Tanıtım ve Onur Ödülleri? nin 4.cüsü Artuklu Üniversitesi rektörlük binasında bulunan Atatürk Kültür Merkezi salonlarında yapıldı. Tanıtım, Yatırımcı Girişimci ve Turizm Elçilerine ödülleri verildi.

      Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali ve MARSEV Başkanı Kemal Nehrozoğlu, Mardin´in kalkınmasına, gelişmesine, Turizmine hizmet edenlerin onure edilmesi ve teşvik edilmesi için geleneksel hale getirdikleri ?Mardin Tanıtımı ve Onur Ödülleri? nin dördüncüsünü belirlerken, sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir seçici kurulun hassas bir çalışma yaptığını söyledi. Prof.Dr. Metin Sözen ve 22. Dönem Mardin Milletvekil Süleyman Bölünmez´e Mardin tanıtımına verdikleri katkıdan dolayı ödüle layık görüldüklerini ifade eden Nehrozoğlu ?Metin Sözen hocamızın Mardin´e verdiği katkıların büyüklüğünü ve önemini sizler de biliyorsunuz. Metin hocam Türkiye´ye mal olmuş ama Mardin´e gönlünü vermiş bir bilim adamı. Mardin sevdalısı Süleyman Bölünmez´in de Mardin tanıtımına katkılarını takdirle karşılıyoruz. Tanışamadığım Artuk Bey markasının yaratıcı Yatırımcı, Girişimci Tacettin Yertüm´ü de tebrik ediyorum? dedi.

     Mardin Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın´dan  ödülünü alan Prof.Dr. Metin Sözen, Mardin´in yanlıkların arasından doğruları bulduğunu söyledi. Sözen ? Türkiye diri olması için mücadele eden insanların arasında yer almak için buradayız. İç ve dış dünyada kavgalar var, büyük devletler çıkarları uğruna ülkemizi kirletmeye çalışıyorlar. Ama  biz yılmayacağız, eğitim durumumuzu yükselteceğiz, saygı ve sevgi ortamında kenetleneceğiz, Türkiye´mizi diri tutacağız. Daha önce fahri hemşerilik ödülünü almıştım. Şimdi de Tanıtım ve Onur ödülü. Beni onurlandıran herkese teşekkür ediyorum? dedi.

       Garnizon Komutanı Altan Er, 22. Dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez´e ödülünü verdi.

 Bölünmez, Mardinlilerin aldıkları aile terbiyesi ile büyüklerine gösterdikleri saygıya vurgu yaptı. Bölünmez Mardin´in tanıtımına Mardinspor Kulüp Başkanı iken katkı  verdiğini, hala vermeye devam ettiğini söyledi.

       Kemal Nehrozoğlu, Türkiye geneline yayılan Artuk Bey markasının kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Tacettin Yertüm´e yaptığı 15 milyon liralık yatırım ve 250 kişiye sağladığı istihdam, Mardin´e gelen yerli ve yabancı turistlere Mardin tatlarını ikram ettiği için, uygun görülen Yatırım ve Teşvik onur ödülünü verdi.

       Turizm Elçileri ödüllerine layık Görülen Bülen Erdolu´ya ödülü MAREV Kurucular Kurulu Başkanı Avukat Haluk Eldem, MARTOT Başkanı Özgür Güngör´e ödülünü  Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ verdi.

         Mardin Adliyesinde bugün görülen Derik Kaymakamı Şehit Muhammed Fatih Safitürk davasını takip eden Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman törene geç geldi. Turizm elçileri ödülünü paylaşan Dinler ve Diller Korosu şefi Seçkin Mataracı´ya ödülünü verdi. Yaman, Mardin´e bütün Mardinlilerin hizmet ve katkı verdiğine dikkat çekerek? Geleneksel hale gelen ödüller için sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir seçici kurul oluşturuldu. Bütün hemşerilerimin kentlerine yaktıkları büyüktür. Gelişen süreçle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımızın taktirleri sonucunda yerel yönetimlerde görev yapmaya başladık. 600 milyon liralık bir bütçemiz var. Bunu vatandaşımızın huzuru ve halkımızın refahı için kullanacağız. Mardin için kullanacağız, gençlerimizin gereksinimi için kullanacağız. Gerekirse borçlanacağız, ama hizmette eksiklik olmayacak? şeklinde konuştu.

     Diller ve Dinler Korosu ödül töreninin ardından, Arapça, Kürtçe, Türkçe, Süryanice ve Ermenice türkülerden oluşan mini bir konser verdi.

      Mardin tanıtım ve Onur Ödülleri törenine Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, İstanbul´dan MAREV Yöneticileri ve MARSEV yöneticileri, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Kadın STK´lar, Artuklu Üniversitesi yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

     

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ